Η για καιρό έλλειψη σωματικής άσκησης και γενικότερα η σωματική αδράνεια σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα σοβαρής λοίμωξης Covid-19 και αυξημένο κίνδυνο θανάτου από κορονοϊό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική μελέτη. Είναι η πρώτη έρευνα που κάνει αυτή τη συσχέτιση με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση, αναδεικνύοντας ένα παραγνωρισμένο παράγοντα κινδύνου.

Στον πρόσφατο αγώνα με την επωνυμία «Brooks Running 50K και Marathon” στο Όρεγκον, η Αμερικάνα Des Linden, κατέρριψε την καλύτερη στον κόσμο επίδοση της υπερ – απόστασης των 50χλμ.

Εκπρόσωποι από τους χώρους του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και του θεάτρου στηρίζουν τον 1ο Rhodes Virtual Marathon που ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Απριλίου μέχρι και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Μαΐου, συμπεριλαμβάνοντας Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο καθώς επίσης αγώνες δρόμου αποστάσεων 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ.  

Η οργανωτική επιτροπή του Virtual Lyc Run, ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα της διοργάνωσης.

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών ο Κώστας Ζολώτας,  ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον Όλυμπο.

Την πρώτη του γνωριμία με τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας zoom, που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες.

Όταν στάθηκε στην εκκίνηση του χθεσινού αγώνα με την επωνυμία «Brooks Running 50K και Marathon” στο Όρεγκον, η Αμερικάνα Des Linden, και προφανώς όλοι οι άλλοι δρομείς και θεατές, είχαν ισχυρή την πίστη πως θα καταρρίψει την καλύτερη στον κόσμο επίδοση της υπερ – απόστασης των 50K, δλδ τις 3ω07:20 της Βρετανίδας Alyson Dixon (Brasov ROM 1 Σεπ 2019).

Αν είσαι δρομέας, το βιβλίο αυτό γράφτηκε για εσένα. Κι αν δεν είσαι, µόλις το διαβάσεις θα θέλεις να γίνεις!

 

Το sportevent.gr μαζί με τις Εκδόσεις οξυ κληρώνουν 2 βιβλία "Τρέξιμο" - Το μαρτύριο και η ηδονή

Super διαγωνισμός στο Instagram για να κερδίσεις και να διαβάσεις το βιβλίο που γράφτηκε για το μαρτύριο και την ηδονή όσοι τρέχουν.


Από 13/04 - 26/04!!!!

 

 

Για να μπεις στην κλήρωση:

 

1) Follow το @sportevent.gr

2) Follow το @oxy_pbl

2) Tag φίλους/φίλες που θες να διαβάσουν το βιβλίο

Η προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη, συνάντηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, θα γίνει αύριο (Τετάρτη, 14/4) στις 16.30.

Με την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου η υγειονομική κατάσταση της χώρας θα επιτρέψει την άρση των σχετικών περιορισμών, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ», προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 3ου Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» 5 χιλιομέτρων στις 26 Ιουνίου 2021, καθώς και περιπατητική διαδρομή 1.700 μέτρων. Εκκίνηση και τερματισμός θα είναι εντός του χώρου του Πεδίου Άρεως.

Σελίδα 1 από 1483