4ο Amorgos Trail Challenge

Σεπτέμβριος 18, 2021

Αγαπητοί δρομείς και φίλοι της Αμοργού, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδημιολογικές εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και τα διεθνή δεδομένα όσον αφορά τον covid 19, το ΔΣ του Φυσιολατρικού - Περιπατητικού Συλλόγου «ΠΑΛΙΑ ΣΤΡΑΤΑ» ανακοινώνει ότι το 4οAmorgosTrailChallenge θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Αγαπητοί δρομείς και φίλοι της Αμοργού, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδημιολογικές εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και τα διεθνή δεδομένα όσον αφορά τον covid 19, το ΔΣ του Φυσιολατρικού - Περιπατητικού Συλλόγου «ΠΑΛΙΑ ΣΤΡΑΤΑ» ανακοινώνει ότι το 4οAmorgosTrailChallenge θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021 και ώρα 00:01 π.μ. ανοίγουν οι προεγγραφές του 10ου Επετειακού Faethon Olympus Marathon «Απόστολος Τσουρέκας».

Έρχεται το Virtual Lyc Run

Φεβρουάριος 26, 2021

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση αναβολής του 7ου Lycabettus  Run και επιθυμία πολλών δρομέων, η Οργανωτική Ομάδα ανακοινώνει την διεξαγωγή του Virtual Lyc Run.

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, 73 ετών σήμερα, γεννήθηκε στην Αγκαθιά Ημαθίας. Εζησε τα παιδικά χρόνια του στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας (Γιδάς). Θαυμαστό ζήλο επέδειξαν οι γονείς του περί της διερεύνησης και ανάδειξης των αθλητικών δυνατοτήτων του…Γι’ αυτό μετακόμισαν με όλες τις θυσίες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο έφηβος Μπιλ με την καθοδήγηση του δάσκαλου Κώστα Χειμωνίδη εισήλθε στον όμορφο κόσμο του άλματος σε ύψος. Σύντομα βρήκε το δρόμο της καταξίωσης και των επιτυχιών. Βέβαια επάνω σε αυτές «έχτισε» τη ζωή του!!! Η σπουδαιότερη: κατέχει ένα από τα 33 μετάλλια (6+15+12) που έχουν κατακτήσει οι πρωταθλητές μας στα 51 έτη ιστορίας των Ευρωπαικών πρωταθλημάτων κλειστού στίβου. Αναδείχθηκε 3ος με άλμα στα 2μ17 στην «έκδοση» του 1973 (Rotterdam, σάλα Ahoy, 11 Μαρ). Πριν από ολίγες ημέρες πραγματοποίησε μιά εξαιρετική, συγκινητική αυτοβιογραφική ανάρτηση στο λογαριασμό του φβ με θέμα : "Περί Κινήτρων στον Αθλητισμό". Ιδού:

 Η  Ελληνική  Ομοσπονδία Συλλόγων  Λαϊκού Μαζικού  Αθλητισμού  και Υπεραποστάσεων, για συντομία ΕΟΣΛΜΑ-Υ, υποστηρίζει και συμμετέχει στην εκστρατεία του Υπουργείου Αθλητισμού «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο», την οποία επισυνάπτουμε,  για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τελευταία.  Για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας τόσο στον αθλητισμό μας όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

Τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας του Covid-19 μας οδηγούν στη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του 2ου Atromitos Ultra στις 10-11 Απριλίου 2021. Για εμάς, η προστασία της υγείας των συμμετεχόντων αποτελεί προτεραιότητα. 
Ο αγώνας θα διεξαχθεί εφόσον το  επιτρέψουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ορίζονται εκείνη την περίοδο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο.

Στην περίπτωση που επιβληθούν από την ΓΓΑ περιορισμοί στον αριθμό συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εγγραφής.

Αναβολή - Ματαίωση του Αγώνα
Σε περίπτωση μη διεξαγωγής του αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας, οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους έχουν τις παρακάτω επιλογές:
1. Επιστροφή του αντίτιμου συμμετοχής. (αφαιρούμενης της τραπεζικής προμήθειας)
2. Μεταφορά της συμμετοχής τους στη διοργάνωση του 2022.

 

Κάνε την εγγραφή σου μέχρι τις 26 Μαρτίου 2021

 

 

 

Η οργανωτική επιτροπή του Atromitos Ultra καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Εύχεται σε όλους τους αθλητές καλή συνέχεια στην προετοιμασία τους και καλή επάνοδο στην κανονικότητα. 

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μας για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη.

Πιο κάτω παρουσιάζεται ο κατάλογος παραπτωμάτων & ποινών, που καθόρισε η HARTA για τους αγώνες που συμμετέχουν στον κύκλο αγώνων “HARTA Series”. Κάθε διοργάνωση που συμμετέχει στον κύκλο της HARTA, είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει το συγκεκριμένο πλαίσιο ποινολογίου, ώστε να υπάρχει οριζόντια δίκαιη αντιμετώπιση των αθλητών στο σύνολο των αγώνων του Series. Στο τέλος του πίνακα, υπάρχουν οι σχετικές επεξηγήσεις που αφορούν τα παραπτώματα και θεωρείται σκόπιμο να γίνουν σαφείς.

# ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΟΛΗ
1 Βιαιοπραγία κατά του προσωπικού της διοργάνωσης Διά βίου Διοργ.&.HARTA
2 Βιαιοπραγία κατά συναθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα Διά βίου Διοργ.&.HARTA
3 Χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση της διαδρομής Διά βίου Διοργ.&.HARTA
4 Συνειδητή εγκατάλειψη τραυματισμένου συναθλητή κατά μήκος της διαδρομής Αποκλεισμός Διοργάνωση
5 Απώλεια Σημείου Ελέγχου (Checkpoint) Ακύρωση Διοργάνωση
6 Εκπρόθεσμη αναχώρηση από σημείο (CP / Aid Station) με προβλεπόμενο χρονικό αποκλεισμό Ακύρωση Διοργάνωση
7 Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις του προσωπικού της διοργάνωσης Ακύρωση Διοργάνωση
8 Απρεπής συμπεριφορά στο προσωπικό της διοργάνωσης Ακύρωση Διοργάνωση
9 Απρεπής συμπεριφορά σε συναθλητές στη διάρκεια του αγώνα Ακύρωση Διοργάνωση
10 Χρήση μεταφορικού μέσου για επιστροφή χαμένου αθλητή στη σωστή διαδρομή Ακύρωση Διοργάνωση
11 Μεταφορά υποχρεωτικού εξοπλισμού από συναθλητή (mulling) Και οι δύο! Ακύρωση Διοργάνωση
12 Καθοδήγηση (pacing) αθλητή από πρόσωπο χωρίς bib σε απόσταση μεγαλύτερη από 100μ από σταθμό Ακύρωση Διοργάνωση
13 Παροχή τροφοδοσίας-υδροδοσίας εκτός σταθμών σε αθλητή από οποιοδήποτε πρόσωπο Ακύρωση Διοργάνωση
14 Απόρριψη σκουπιδιών εκτός προβλεπόμενων σημείων Ακύρωση Διοργάνωση
15 Απουσία μέρους του υποχρεωτικού εξοπλισμού (για το κάθε αντικείμενο ξεχωριστά) 30 λεπτά Διοργάνωση
16 Συντόμευση διαδρομής με σύντομα κοψίματα σε στροφές (shortcutting) 30 λεπτά Διοργάνωση
17 Χρήση μη επιτρεπόμενου εξοπλισμού/αντικειμένων (πχ μπατόν, ακουστικά κλπ) 30 λεπτά Διοργάνωση
  ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ & ΠΟΙΝΩΝ
 1. Επαρκεί η μαρτυρία του μέλους του προσωπικού που υπέστη τη βιαιοπραγία
 2. Απαιτείται μαρτυρία τρίτου προσώπου (συναθλητή ή μέλους της διοργάνωσης)
 3. Τεκμηριώνεται από μαρτυρία μέλους του προσωπικού της διοργάνωσης. Κάθε άλλη καταγγελία εξετάζεται με επιφύλαξη αξιοπιστίας
 4. Αποδεικνύεται από τη μαρτυρία του θύματος ή από κοινά αποδεκτά αποδεικτικά στοιχεία
 5. Αποδεικνύεται από την απουσία καταγραφής του αθλητή στη σχετική χειροκίνητη κατάσταση ελέγχου του CP ή την αντίστοιχη απουσία από τη λίστα των αυτοματοποιημένων καταγραφών μέσω chips ηλεκτρονικής καταγραφής
 6. Επαρκεί η μαρτυρία του εντεταλμένου από τη διοργάνωση προσώπου ως προς την καταγραφή της ώρας αναχώρησης
 7. Επαρκεί η μαρτυρία μέλους της διοργάνωσης
 8. Απαιτείται μαρτυρία τρίτου προσώπου που να ανήκει στη διοργάνωση
 9. Απαιτείται η μαρτυρία δύο τουλάχιστον ακόμα αθλητών ή ενός μέλους της διοργάνωσης, πέραν του παθόντος
 10. Απαιτείται είτε η απλή μαρτυρία μέλους του προσωπικού είτε η τεκμηριωμένη μαρτυρία συναθλητή
 11. Αποδεικνύεται μόνο από τον έλεγχο υποχρεωτικού εξοπλισμού, τον οποίο διεξάγει τακτικά ή δειγματοληπτικά η διοργάνωση
 12. Για να στοιχειοθετηθεί το παράπτωμα του pacing, θα πρέπει ο αθλητής σε κάθε περίπτωση να βρίσκεται πίσω από το τρίτο (ξένο) πρόσωπο, να είναι καταφανές ότι ακολουθεί και όχι ακολουθείται. Απαιτείται η απλή μαρτυρία μέλους του προσωπικού ή η τεκμηριωμένη (βίντεο/φωτογραφία) από μάρτυρα εκτός διοργάνωσης
 13.  Οποιαδήποτε υποστήριξη σε νερό ή τροφή και από οποιοδήποτε πρόσωπο, μέλος ή μη της διοργάνωσης, συνιστά παράπτωμα! Αποδεκτή και η μαρτυρία τρίτων, με την προϋπόθεση της τεκμηρίωσης
 14. Τα “προβλεπόμενα” σημεία συνήθως βρίσκονται στα νοητά όρια των σταθμών υποστήριξης ενός αγώνα. Μόνο μαρτυρία μέλους της διοργάνωσης γίνεται αποδεκτή και πάντα υπό αίρεση, καθώς δεν είναι πάντα αυταπόδεικτη η αιτία παρουσίας σκουπιδιού στο μονοπάτι
 15. Ο διοργανωτής οφείλει να απαριθμεί ξεχωριστά το κάθε ένα προβλεπόμενο αντικείμενο υποχρεωτικού εξοπλισμού στους κανονισμούς αγώνα, ώστε να καθίσταται σαφής ο αριθμός των αντικειμένων. 
 16. Μόνο εξουσιοδοτημένο μέλος του προσωπικού της διοργάνωσης μπορεί να καταλογίσει συντόμευση διαδρομής (shortcutting). Η συντόμευση διαδρομής συνίσταται στο εσκεμμένο κόψιμο στροφών μονοπατιού ή δρόμου, με όφελος τουλάχιστον 10 μέτρα! 
 17. Αποδεικνύεται τόσο από μαρτυρία/καταγραφή μέλους της διοργάνωσης, όσο και από (τεκμηριωμένη όμως) μαρτυρία τρίτου προσώπου

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ DOPING : Αναφορικά με το παράπτωμα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών (doping) υπάρχει μόνο η ισχυρή σύσταση στους αθλητές να μην κάνουν χρήση, καθώς αυτό αντίκειται στο πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθαι” και επιπλέον, ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη της υγείας. Η χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ αποτελεί σοβαρότατο παράπτωμα, δεν περιλαμβάνεται στο Ποινολόγιο, καθώς ούτε η HARTA αλλά ούτε και οι διοργανωτές είναι σε θέση να αστυνομεύσουν την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης χρήσης!

 

Σημείωση : Περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με το ποινολόγιο της HARTA μπορούν να δοθούν μετά από μήνυμα του κάθε ενδιαφερόμενου στο info@harta.run 

 

Hanwag: 100 χρόνια και 1 δισεκατομμύριο βήματα στη φύση

Γνωρίστε την επετειακή συλλογή αλλά και δύο νέες μπότες για τους λάτρεις των χειμερινών εξορμήσεων στο βουνό και το χιόνι

 

Η Hanwag, πρωτοπόρος εταιρεία υποδημάτων ορειβασίας και πεζοπορίας από το 1921, παρουσιάζει τις μπότες Torsby GTX για το βουνό και Banks Snow GTX για το χιόνι, ειδικά σχεδιασμένες για όσους λατρεύουν τις εξορμήσεις στη φύση.

 

Η πεζοπορία στη φύση είναι ευεργετική για το σώμα αλλά και τη διάθεσή μας. Για όσους ξεκινούν τώρα το hiking, οι νέες ελαφριές μπότες Torsby GTX είναι η κατάλληλη επιλογή, και είναι σίγουρο ότι θα τους συντροφεύουν για πολλά χρόνια. Ιδανική για πεζοπορίες βουνού, η μπότα Torsby GTX συνδυάζει την ενισχυμένη ανθεκτικότητα και την άνεση, χάρη στην αδιάβροχη επένδυση GORE-TEX που επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει και το υψηλής ποιότητας δέρμα σουέτ και nubuck.

 

Αν είστε λάτρης του χιονιού, η ιδανική παρέα είναι οι νέες μπότες Banks Snow GTX της Hanwag. Αδιάβροχες και ζεστές, οι Banks Snow GTX είναι εξοπλισμένες με υψηλής ποιότητας αντιολισθητικές σόλες και ενισχυμένη αδιάβροχη επένδυση GORE-TEX, που εμποδίζει το χιόνι να μπαίνει μέσα στις μπότες. Παράλληλα, τα ειδικά κορδόνια περιορίζουν την πίεση στο κάτω μέρος, ενώ οι ιμάντες των χιονοβατίδων εφαρμόζουν εύκολα στην μπότα – απλά τους δένεις και έφυγες!

 

Με την υπόσχεση να κρατήσουν κυριολεκτικά για μια ζωή, οι μπότες της Hanwag είναι φτιαγμένες για να σε συντροφεύουν για πολλά χιλιόμετρα. Μάλιστα, φέτος, για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της πρώτης μπότας Hanwag, κυκλοφορεί μια σειρά επετειακών μοντέλων σε περιορισμένο αριθμό:

 • Sepp 100, μια μπότα που ακολουθεί την παραδοσιακή τεχνογνωσία Hanwag, φτιαγμένη με ειδικά επεξεργασμένο δέρμα. Συνδυάζει αριστουργηματικά την υψηλή ποιότητας ραφή, τη δεξιοτεχνία και την ανθεκτικότητα, καθώς διαθέτει τριπλή ραφή - που εγγυάται τριπλή αντοχή
 • Hans 100, ελαφριές μπότες για το βουνό αλλά και για καθημερινή χρήση, σχεδιασμένες με διπλή ραφή, επιπλέον επένδυση από βαμβάκι στο εσωτερικό και απορροφητική σόλα. Κυκλοφορούν με το δερμάτινο λογότυπο των 100 χρόνων της Hanwag
 • Wagner 100, μια μεσαία μπότα για άνδρες και γυναίκες. Ιδανική για καθημερινή χρήση, με μαλακό κόψιμο στο επάνω μέρος, και εσωτερική επένδυση από δέρμα χωρίς χρώμα. Ομοίως με την Hans 100, διαθέτει το δερμάτινο λογότυπο για τα 100 χρόνια της Hanwag
 • Alaska 100, σειρά από μπότες πεζοπορίας για άνδρες και γυναίκες με ενισχυμένη σταθερότητα, ακόμη και για τις πιο απαιτητικές περιοχές, όπως η Αλάσκα απ’ όπου προέρχεται το όνομά της. Σχεδιασμένες με ανθεκτικότερο υλικό στο πάνω μέρος, για προστασία της μπότας από γρατζουνιές και κοψίματα

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.hanwag.com

 

Σχετικά με την Hanwag

Από το 1921 η εταιρεία Hanwag κατασκευάζει υποδήματα ορειβασίας και πεζοπορίας υψηλής ποιότητας με έδρα την περιοχή Vierkirchen στο Μόναχο. Τα υποδήματα Hanwag αντιπροσωπεύουν την παραδοσιακή βαυαρική αριστοτεχνία και ανθεκτικότητα σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τη συνεχή καινοτομία. Με ιδιαίτερη έμφαση στην τέλεια εφαρμογή, τη σταθερότητα και υλικά υψηλής ποιότητας, όλα τα υποδήματα της εταιρείας είναι κατασκευασμένα στην Ευρώπη. Επιπλέον, όλα τα υποδήματα Hanwag είναι φτιαγμένα είτε με συμπαγή κατασκευή, είτε με παραδοσιακή, χειροποίητη, διπλή ραφή. Αυτές οι εξειδικευμένες τεχνικές είναι οι μέθοδοι υψηλής ποιότητας που ακολουθούνται για την κατασκευή ανθεκτικών υποδημάτων, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι σε όλα τα μοντέλα Hanwag οι σόλες μπορούν να ανανεωθούν. Έτσι, διαρκούν κυριολεκτικά για μια ζωή.

www.hanwag.com // #hanwag

 

Triathlon Lab Webinar 22/2/2021 (21:00) : Road Cycling Survival Guide for Triathletes

Δευτέρα 22/2/2021 (21:00)

Οργάνωση : Triathlon Lab

Σελίδα 1 από 1473