Αθλητικό Μασάζ

Το αθλητικό μασάζ δημιουργήθηκε αρχικά από την ανάγκη των αθλητών για την καλύτερη δυνατή επίδοσή τους, καθώς και για την γρήγορη αποκατάσταση μετά τα αγωνίσματα.Δεν χρειάζεται όμως να είστε αθλητές για να επωφεληθείτε απο τα ευεργετικά αποτελέσματα του αθλητικού μασάζ.

 

Ο αθλητικός μασέρ συνήθως επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη προβληματική περιοχή σκοπεύοντας να αποκαταστήσει την λειτουργία των μυών, των τενόντων και του συνδετικού ιστού.

 

Ακόμη σε συνεργασία με τον πελάτη πραγματοποιείται ενεργητικό και παθητικό stretching, καθώς και τεχνικές P.N.F (proprioceptiveneuromuscularfacilitationstretching).

 

Οι τεχνικές, οι λαβές και οι χειρισμοί που χρησιμοποιεί ο μασέρ, ποικίλουν από άτομο σε άτομο, και μπορεί να αφορούν εντοπισμένες πιέσεις με δάχτυλα σε συγκεκριμένα triggerpoints, μέχρι γενικότερα και ευρύτερα strokes με αγκώνα , αντιβράχιο κτλ.

 

Ανάλογα με τις ανάγκες διακρίνονται διάφοροι τύποι αθλητικού μασάζ:

  1.  pre-event

  2.  post-event

  3.  restorative

  4.  rehabilitative

  5.  

Πλεονεκτήματα

– Αυξημένη διαπερατότητα των ιστών, συνεπώς καλύτερη αιμάτωση και θρέψη, και εύκολη αποβολή γαλακτικού οξέος και παραπροϊόντων.

– Stretching, το οποίο επιτυγχάνεται με parallel και crossfiberstrokes. Κατά την λανθασμένη γενική πεποίθηση του κόσμου, οι μύς αυξάνουν σε μήκος όσο κάποιος κάνει διατάσεις και ενεργό stretching. Αυτό είναι μια λανθασμένη εικόνα, καθώς οι μύς έχουν συγκεκριμένο μήκος το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό που επιτυγχάνεται με το αθλητικό μασάζ και με το stretching, είναι να μειώνεται η διαρκής μικρής έντασης ισομετρική συστολή που ονομάζουμε μυικό τόνο. Δηλαδή να μειώνεται ο αριθμός των τμημάτων ακτίνης – μυοσίνης που παραμένουν δεσμευμένα, ανα μονάδα χρόνου.

– Αντικατάσταση του ουλώδη ιστού, ο οποίος προέρχεται από καθημερινούς μικροτραυματισμούς στους μύς και στο συνδετικό ιστό, και μακροχρόνια μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα σε τραυματισμό, και σε περιορισμένο εύρος κίνησης.

– Αυξημένη μυική ελαστικότητα.


 

 

alex iliopoulos

Αλέξανδρος Ηλιόπουλος

Αθλητικό Μασάζ

 

www.athlitikomasaz.gr

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

3o Evrytania Trail Races - 22/06/2024

3o Evrytania Trail Races - 22/06…

Ιουν 22, 2024 Rate: 0.00