Μέλι, φάρμακο πολλαπλών χρήσεων

Το μέλι είναι μια ουσία που δεν αλλοιώνεται ποτέ. Είναι ένα πολύτιμο τονωτικό για οποιαδήποτε ασθένεια. Περιέχει υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία, νερό, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, βιταμίνη Α, Β6, Β12, κάλιο, νάτριο και ζάχαρη σε διάφορες μορφές.

 

Το μέλι χωνεύεται εύκολα και απορροφάται αποτελεσματικά από το γαστρεντερικό προς το αίμα και συνεπώς η χρησιμότητά του σε πεπτικές δυσλειτουργίες είναι σημαντική. Η εφαρμογή του στο δέρμα είτε μόνο του ή αναμεμειγμένο με άλλες ουσίες είναι πολύ αποτελεσματική.

 

Όταν εφαρμόζεται σε εγκαύματα, μειώνει την αίσθηση καύσου και επουλώνει το δέρμα πιο γρήγορα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρησμένα και επώδυνα ούλα. Το μέλι βοηθά να μειωθεί το σωματικό βάρος όταν αναμειγνύεται με χλιαρό νερό και χυμό λεμονιού.

 

Για πονοκεφάλους, ανεξέλεγκτη ευφορία, παθήσεις του κυκλοφορικού και ημικρανίες, το μέλι αποτελεί ανεκτίμητο φάρμακο. Όταν υπάρχει ναυτία ή έμετος, το σκέτο μέλι ή το μέλι με πιπερόριζα (τζίντζερ) και χυμό λεμονιού βοηθά να μειωθούν τα συμπτώματα.

 

 

euag zeukili

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

www.lightlife.gr

email: e.zefkili@lightlife.gr

-