Πώς να τρέξετε με ασφάλεια στην πόλη

Ζώντας σε μια μεγάλη πόλη,έχετε αρκετά πλεονεκτήματα, θέατρα, μουσεία, μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια όπου μπορείτε να διασκεδάσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Αν και η πόλη μπορεί να προσφέρει την τέχνη, τον πολιτισμό και την «αφθονία» της ψυχαγωγίας, αυτό σημαίνει επίσης, θόρυβο, κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους,  ρύπανση και πολλούς ανθρώπους, πάρα πολλούς ανθρώπους! Πως θα μπορούσε να τρέξει κάποιος  με ασφάλεια, μέσα σε όλο αυτό;

 

Θα σας δώσω κάποιες συμβουλές, ώστε να παραμείνετε, ήρεμοι, ασφαλείς για  να τρέξετε «σώοι και αβλαβείς»  στην πόλη!

 

- Αποφύγετε τις ώρες και τις  ημέρες έντονης κυκλοφοριακής κίνησης στους δρόμους.

- Τρέξτε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, έχοντας τα αυτοκίνητα «πρόσωπο με πρόσωπο».

- Μην παίρνετε περιττά ρίσκα, σε όλους τους δρομείς αρέσει να τρέχουν χωρίς διακοπή, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, ειδικά όταν τρέχετε «μέσα» στην κυκλοφορία.

- Τρέξτε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, ακόμη και οι πιο πολυσύχναστες πόλεις είναι «ήσυχες» και σχεδόν χωρίς κίνηση, το πρωί και αργά το βράδυ, καθιστώντας το μια ιδανική στιγμή για να τρέξετε.

- Ξεχάστε το ρεκόρ διαδρομής, οι περισσότεροι δρομείς έχουν προσωπικά ρεκόρ για διάφορες αποστάσεις,  αν και είναι πάντα ωραίο να ορίσετε ένα νέο στόχο, μην ξεχνάτε  ότι τρέχετε «ανάμεσα» στην κυκλοφορία .

- Να είστε ορατοί, φορέστε ρούχα υψηλής ορατότητας, επιμείνετε να τρέχετε σε καλά φωτισμένες περιοχές και εφόσον κρίνεται αναγκαίο, φορέστε ένα φακό κεφαλής σε πολύ σκοτεινές νύχτες, ώστε να εξασφαλίσετε ότι μπορείτε να δείτε και να σας δουν. Αποφύγετε «δια ροπάλου» τα μαύρα και σκουρόχρωμα ρούχα, ειδικά το βράδυ.

- «Κρατήστε» την ένταση της μουσικής χαμηλά! Δυστυχώς, ενώ η μουσική έχει αρκετά οφέλη, η δυνατή ένταση της , σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερη επίγνωση του περιβάλλοντός σας. Είναι  σημαντικό για την ασφάλεια μας, να αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας!

 

euag zeukili

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

www.lightlife.gr

email: e.zefkili@lightlife.gr

-