18ος Δρόμος Θυσίας Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας

Σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, τη ΝΑΟΥΣΑ, ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας ,ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Νάουσας και η Γ.Ε. Νάουσας στα πλαίσια της 200ης επετείου του Ολοκαυτώματος, προκηρύσσει ασφάλτινο αγώνα δρόμου με την επωνυμία: «18ος  Δρόμος Θυσίας Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας 6,0 χλμ. & 9,0 χλμ.», την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Παράλληλα θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας 1 χλμ. για μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων εντός της πόλης της Νάουσας.

   

Αγώνας: 6,0 χλμ.

 

 1. Περιγραφή διαδρομής:Ο Αγώνας κατά 50/100 είναι παραποτάμιος  πέριξ του χώρου θυσίας  με θετική υψομετρική 50μ. Χώρος εκκίνησης και τερματισμού είναι το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας (συμβολή οδών Μ. Αλεξάνδρου και Βασ. Φιλίππου στο σιντριβάνι). Οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά προς την οδό Νοσοκομείου ,θα στρίψουν δεξιά προ της γέφυρας στην παραποτάμια όχθη της Αράπιτσας  όπου θα ξεκινήσουν την μοναδική ανάβαση με μικρή κλίση αρχικά και στο τέλος σκαλοπάτια  διαδρομή περίπου μήκους 0,80 χλμ  έως στον χωρο Θυσίας στην συνέχεια κατηφορίζουμε την οδό Στουμπάνων-Γεωργίου Σεφέρη-Σπύρου Λαναρά και στρίβουμε αριστερά στην οδό Χαϊδεύτου  διαδρομή περίπου μήκους 0,92 χλμ   ακολουθούμε την οδό Χαϊδεύτου –Μαρκοβιτη –Περδικάρη  φτάνοντας στην γέφυρα «Μπατάνια». Διαδρομή περίπου μήκους 0,60χλμ δεξιά προ της γέφυρας στην παραποτάμια όχθη της Αράπιτσας  έως την γέφυρα του Νοσοκομείου  διαδρομή περίπου μήκους  0,40χλμ επαναλαμβάνεται η διαδρομή για άλλη μια φορά

 

 1. Τόπος Εκκίνησης:Συμβολή οδών Μ. Αλεξάνδρου και Βασ. Φιλίππου στο σιντριβάνι

 

 1. Τόπος Τερματισμού: Συμβολή οδών Μ. Αλεξάνδρου και Βασ. Φιλίππου στο σιντριβάνι

 

 1. Ημερομηνία Διεξαγωγής:Κυριακή 22 Μαΐου 2022

 

 1. Ώρα Εκκίνησης:9:45 π.μ.                                                                       

 

 1. Διαδρομή - Χρονομέτρηση:6.0 χλμ. Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip χρονομέτρησης).

 

ΠΡΟΦΙΛ  ΚΑΙ  ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

 1. Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας: 1ος Σταθμόςστο 1°χλμ, στο 4°χλμ (Νερά) και 4ος Σταθμόςστον τερματισμό.

 

 1. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.

 

 1. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.naoussa.gr/application/form συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής με κόστος συμμετοχής 5 ευρώ. Τα χρήματα θα καταθέτονται στην Εθνική Τράπεζα στον λογαριασμό (ΙΒΑΝ: GR 8101104250000042500305703) με δικαιούχο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ». Mε την κατάθεση των χρημάτων θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του δρομέα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 19/05/2022. Εγγραφές της τελευταίας στιγμής θα γίνουν δεκτές, εφόσον υπάρξει διαθεσιμότητα αριθμών.

 

 1. Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 15 έως 18, 19 - 39, 40 - 49, 50 – 59 και 60 ετών και άνω.

Για τις γυναίκες: 15 έως 18, 19 - 39, 40 – 49 και 50 ετών και άνω.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

 

 1. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και

     Στις 150  πρώτες εγγραφές  (και των δυο δρόμων )θα δοθεί αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι     

 

 1. Παραλαβή Αριθμών:   Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 22/5/2022 στην αφετηρία μεταξύ των ωρών 08:30 π.μ. και 09:00 π.μ., αλλά και το Σάββατο 21/5/2022 τις ώρες 11:00 - 13:00  και 19:00 - 21:00 από το Γραφείο του ΣΕΒΑΣ Νάουσας εντός του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων παρακαλούνται οι συμμετέχοντες από το Δήμο Νάουσας και όσοι θα βρίσκονται από το Σάββατο στην πόλη της Νάουσας να παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχής το Σάββατο 21/5/2022.

 

 

Αγώνας: 9.0 χλμ.

 

 1. Περιγραφή διαδρομής.:Ο Αγώνας κατά 50/100 είναι παραποτάμιος  πέριξ του χώρου θυσίας  με θετική υψομετρική 50μ. Χώρος εκκίνησης και τερματισμού είναι το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας (συμβολή οδών Μ. Αλεξάνδρου και Βασ. Φιλίππου στο σιντριβάνι). Οι δρομείς θα κατευθυνθούν αρχικά προς την οδό Νοσοκομείου ,θα στρίψουν δεξιά προ της γέφυρας στην παραποτάμια όχθη της Αράπιτσας  όπου θα ξεκινήσουν την μοναδική ανάβαση με μικρή κλίση αρχικά και στο τέλος σκαλοπάτια  διαδρομή περίπου μήκους 0,80 χλμ  έως στον χώρο Θυσίας στην συνέχεια κατηφορίζουμε την οδό Στουμπάνων-Γεωργίου Σεφέρη-Σπύρου Λαναρά και στρίβουμε αριστερά στην οδό Χαϊδεύτου  διαδρομή περίπου μήκους 0,92 χλμ   ακολουθούμε την οδό Χαϊδεύτου –Μαρκοβιτη –Περδικάρη  φτάνοντας στην γέφυρα «Μπατάνια». Διαδρομή περίπου μήκους 0,60χλμ δεξιά προ της γέφυρας στην παραποτάμια όχθη της Αράπιτσας  έως την γέφυρα του Νοσοκομείου  διαδρομή περίπου μήκους  0,40χλμ επαναλαμβάνεται η διαδρομή για άλλες δύο φορές

                                                                                                   

 1. Τόπος Εκκίνησης:Συμβολή οδών Μ. Αλεξάνδρου και Βασ. Φιλίππου στο σιντριβάνι

 

 1. Τόπος Τερματισμού: Συμβολή οδών Μ. Αλεξάνδρου και Βασ. Φιλίππου στο σιντριβάνι

 

 1. Ημερομηνία Διεξαγωγής:Κυριακή 22 Μαΐου 2022

 

 1. Ώρα Εκκίνησης:9:30 π.μ.                                                                       

 

 1. Διαδρομή - Χρονομέτρηση:9χλμ . Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip χρονομέτρησης).

 

 

 ΠΡΟΦΙΛ  ΚΑΙ  ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ