1ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την υποστήριξη του ΣΠΑΥ(Σύνδεσμος Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού),την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας-Ηλιούπολης, του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης και την συνεργασία του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. διοργανώνει τον αγώνα βουνού “1ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON” 46 χλμ στο Νότιο Υμηττό με θετική υψομετρική +2200μ και βαθμό δυσκολίας 2 ITRA points.

 

Σκοπός Αγώνα: Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού με τα πανέμορφα μονοπάτια του, την Ιστορία του και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του.

Ο αγώνας ακολουθεί κυκλική διαδρομή έχει 50% trail και 50% δρόμο βουνού, είναι απαιτητικός(πολλά τεχνικά μονοπάτια) και απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού.

Διεξάγεται στο Νότιο Υμηττό και καλύπτει μία περιοχή φυσικού κάλους στο βουνό πάνω από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης–Γλυφάδας– Βούλας,Βάρης,Βουλιαγμένης–Κορωπίου-Ηλιούπολης-Βύρωνα.

Εκκίνηση-τερματισμός: Αργυρούπολη

Ώρα εκκίνησης: 8:00 εκκίνηση- Χρονικό όριο τερματισμού 10 ώρες

Περιγραφή διαδρομής:

Τα πρώτα 300μ διανύουμε σε άσφαλτο και μετά μπαίνουμε σε χαλικόδρομο και δασικό χωματόδρομο μέχρι το 2,5 χλμ, από εκεί ξεκινάει μονοπάτι χωμάτινο ανηφορικό μέχρι το 4 χλμ, κορυφή Ταξιάρχης. Μετά το εκκλησάκι μπαίνουμε σε μονοπάτι στην αρχή κατηφορικό και μετά με πολλά ανεβοκατεβάσματα φθάνουμε στο 6χλμ περίπου και μπαίνουμε στο αρχαίο πευκόφυτο μονοπάτι, την αρχαία Σφηττία οδό, το οποίο μας οδηγεί στο διάσελο του Σταυρού 7 χλμ (1ος Σταθμός Τροφοδοσίας). Μέχρι εδώ έχουμε θετική υψομετρική 620 μ.

Στη συνέχεια ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι που περνά από την Τρύπια Σπηλιά και τις Τρεις Πέτρες (πανέμορφα γεωλογικά τοπία), που σε μεγάλο μήκος του είναι πευκόφυτο και περνώντας πάνω από το γήπεδο Τερψιθέας Γλυφάδας και την περιοχή Ανάληψη Γλυφάδας(Άνω Γλυφάδα) μπαίνουμε στο ρέμα Βαρελά 13 χλμ (2ος Σταθμός Τροφοδοσίας-1η Πόρτα με χρονικό όριο 3 ώρες).

Από εδώ αρχίζει η ανάβαση για την κορυφή Στρώμα.  Η ανάβαση διασχίζει μία ρεματιά με πυκνά μικρά πεύκα και στη συνέχεια  πευκοσκέπαστο μονοπάτι που οδηγεί στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Μαυροβούνι και Στρώμα.
Η θέα από την κορυφή φτάνει μέχρι την Εύβοια και Άνδρο προς τα Ανατολικά και μέχρι την Αίγινα και Ύδρα προς τα Νότια. Μέχρι εδώ έχουμε θετική υψομετρική 1300 μ.

Από την κορυφή Στρώμα παίρνουμε τον δασικό κατηφορικό χωματόδρομο και στη πρώτη διασταύρωση στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε την κατάβαση φτάνοντας στο 23 χλμ, περιοχή Βελλάς Κορωπίου (3ος Σταθμός Τροφοδοσίας).
Η κατάβαση συνεχίζεται σε δασικό χωματόδρομο, μέχρι τη ρεματιά της Ντούκας που είναι η προέκταση της αρχαίας Σφηττίας οδού προς τη πλευρά του Κορωπίου.
Από εδώ θα μπούμε σε μονοπάτι για να ανέβουμε ξανά στο διάσελο του Σταυρού, βλέποντας αριστερά το αρχαίο πηγάδι της Ντούκας, που έχει και σήμερα νερό.

Φτάνοντας στο Σταυρό 27 χλμ, στρίβουμε στη συνέχεια δεξιά και ανεβαίνουμε προς το Προφήτη Ηλία Κορωπίου(εδώ στην αρχαιότητα υπήρχε ο βωμός του Ομβρίου Διός και Προοψίου Απόλλωνος). Είμαστε στο 28 χλμ και έχουμε θέα προς το Κορωπί και το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.(Εδώ υπάρχει πομόνα πόσιμου νερού για την τροφοδοσία μας).
Συνεχίζουμε αριστερά το μονοπάτι, με σήμανση ΣΕΣΙ, που οδηγεί στη κορυφή πάνω από τον Προφήτη Ηλία.

Περνάμε λίγα μέτρα μακρυά από τη θέση όπου βρίσκεται αρχαίο λατομείο με εντυπωσιακή ημιτελή κολόνα και κατεβαίνουμε προς το Κυνηγετικό περίπτερο Κορωπίου-ΣΕΣΙ 31 χλμ (4ος Σταθμός Τροφοδοσίας – 2η Πόρτα με χρονικό όριο 7 ώρες). Μέχρι εδώ έχουμε θετική υψομετρική 1650 μ.

Από εδώ ανεβαίνουμε το πολύ δύσκολο(σχεδόν κάθετο)  Μονοπάτι 10(έχει σήμανση με τον αριθμό 10) για να φτάσουμε στη κορυφή που βρίσκονται οι κεραίες κινητής, διανύοντας σε περίπου 2 χλμ 350 μέτρα θετικής υψομετρικής. Μέχρι εδώ έχουμε θετική υψομετρική 2000 μ.
Περνάμε δίπλα από τις κεραίες και μπαίνουμε στο δασικό χωματόδρομο με κατεύθυνση προς τη Μονή του Αγίου Ιωάννη Καρέα. Μετά από 2 χλμ μπαίνουμε σε κατηφορικό μονοπάτι, όπου στο τέλος του βρίσκεται ο τελευταίος σταθμός 37 χλμ(5ος Σταθμός Τροφοδοσίας).

Εδώ αρχίζει μία ανάβαση για περίπου 600 μ σε μονοπάτι τεχνικό και κερδίζουμε σχεδόν 200 μ θετική υψομετρική, φτάνοντας τα 2200μ συνολικά. Συνεχίζοντας στο μονοπάτι κατηφορίζουμε περνώντας από το καταφύγιο Ηλιούπολης και οδηγούμαστε σε δασικό χωματόδρομο. Από εκεί κινούμαστε σε κατηφορικό δασικό χωματόδρομο για 8 χλμ και περνάμε πάνω από την περιοχή Αστυνομικά της Ηλιούπολης, το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και μπαίνουμε στον χαλικόδρομο, που περάσαμε στο 1 χλμ και μετά σε ασφάλτινο δρόμο για 300μ, για να φθάνουμε στον τερματισμό (χρονικό όριο 10 ώρες)

Το εντυπωσιακό μας ταξίδι στα τόσο όμορφα τοπία του Υμηττού, τα πανέμορφα μονοπάτια του, τις πέντε διαφορετικές κορυφές του, την εντυπωσιακή θέα, τα 46 χλμ
δύσκολης διαδρομής με θετική υψομετρική 2200μ έφτασε στο τέλος του.

Ελπίζουμε να το απολαύσατε την διαδρομή και να είδατε-μάθατε πολλά για το ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ, το Νότιο Υμηττό.

Σταθμοί τροφοδοσίας:

Θα υπάρχουν πέντε σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

  1. 7 χλμ “Σταυρός” (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών)
  2. 13 χλμ “Βαρελάς”(1η Πόρτα με όριο 3 ώρες) (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, CocaCola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο,κλπ)
  3. 23 χλμ “Βελλάς”(Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, CocaCola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο,κλπ)
  4. 31 χλμ “Σέσι”(2η Πόρτα με όριο 3 ώρες) (Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, CocaCola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο,κλπ)
  5. 37 χλμ“Καρέας”(Νερό-γέμισμα παγουριών αθλητών, Ισοτονικό, CocaCola, αλμυρά σνακ, σταφίδες,μπισκότα, φρούτο,κλπ)

Στο 28ο χλμ και 42ο χλμ θα υπάρχει μόνο νερό.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ‘Η ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Θα υπάρχουν δύο ενδιάμεσα σημεία χρονομέτρησης που θα είναι ταυτόχρονα και “Πόρτες” αποκλεισμού.(13ο χλμ και 31ο χλμ)

Παρέχεται η υπηρεσία MeonMap(απεικόνιση σε χάρτη της θέσης του δρομέα σε πραγματικό χρόνο, εφόσον υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας)για όσους έχουν κινητό Android και εγκαταστήσουν το app που θα ανακοινωθεί πριν τον αγώνα. Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι. Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής-Όριο συμμετοχών:

Στον αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Για τη συμμετοχή στον αγώνα υπάρχει αγωνιστικό κριτήριο: τερματισμός μέχρι 4 ώρες σε ένα τουλάχιστον αγώνα βουνού 25 χλμ και άνω, με υψομετρική άνω των 1000 μ(π.χ. ΕΥΚΛΕΙΟΣ 27 χλμ) κατά τα έτη 2018, 2019 και 2020.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση καταλληλότητας τελευταίου μήνα.

Θα τηρηθεί αυστηρά όριο 250 συμμετοχών.

Ιατρική Εξέταση:

Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα θα σταλεί με μέιλ στους συμμετέχοντες δρομείς ένα έντυπο υγειονομικών πληροφοριών το οποίο θα συμπληρώσουν και παραδώσουν στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης.

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες του αγώνα και επιπλέον οι νικητές των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:

  • 18-39 ετών
  • 40-49 ετών
  • 50-59
  • 60+
  • Μεγαλύτερος/η ηλικιακά

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Οι απονομές των κυπέλλων θα ξεκινήσουν στις 14:00.

Όσοι βραβευτούν στη γενική κατηγορία δεν θα βραβευτούν και στην ηλικιακή τους κατηγορία.

Χορηγοί:

Μέγας χορηγός η εταιρεία αθλητικής ένδυσης ACERBIS.

Η εταιρεία χυμών ΒΙΟΧΥΜ παρέχει τους χυμούς, η εταιρεία μπισκότων ΔΕΡΜΙΣΗΣ παρέχει τα μπισκότα, η εταιρεία φρούτων DOLE παρέχει τις μπανάνες, η εταιρεία ΒΙΚΟΣ τα νερά, η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τα σνακ.

Εθελοντική προσφορά:

Οι εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης και ο Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης θα παρέχουν την δυναμική βοήθεια τους και τις πρώτες βοήθειες στους δρομείς στη διάρκεια όλου του αγώνα

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Αποτελέσματα