3ος αγώνας Arkoudilas Trail

Το Α.Π.Σ. Δρομέων Νότιας Κέρκυρας, SOUTH CORFU RUNNERS διοργανώνει τον 3ο αγώνα Ορεινού τρεξίματος ARKOUDILAS TRAIL την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020.

 

Ο αγώνας διεξάγεται σε συν διοργάνωση με τον ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και σε συνεργασία με το Τ.Ε. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ στον Κάβο Λευκίμμης.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει τους παρακάτω όρους:

 1. Στοιχεία Αγώνα
 • Ονομασία: 3ος Arkoudilas Trail, 19 χλμ, 9 χλμ. και 1.000 μέτρα.
 • Ημερομηνία και Ώρα διεξαγωγής: Kυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 στις 10:00 μ.μ.
 • Τόπος Διεξαγωγής: Κάβος Λευκίμμης – Αρκουδίλας
 • Ιστοσελίδα: www.southcorfurunners.com
 • Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: info@southcorfurunners.com

Σεβόμενοι το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων σε ανοικτούς χώρους, θα εκτιμήσουμε την ισχύουσα κατάσταση και την Δευτέρα 23/11/20 ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ηλεκτρονικά (ιστοσελίδα www.southcorfurunners.com) για την διεξαγωγή του αγώνα και κάθε λεπτομέρια για τους συμμετέχοντες και τις υποχρεωσεις τους.

 1. Κατηγορίες Διαδρομών

Η διαδρομή που έχουν να καλύψουν οι αθλητές είναι: μονοπάτια 40%, χωματόδρομο 45%, και άσφαλτο 15%.

Θα υπάρχει έλεγχος σε σημεία της διαδρομής έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Όποιος δεν περάσει από αυτά ακυρώνεται.

 1. 1η αγωνιστική διαδρομή ARKOUDILAS TRAIL 19km 800+
  • Εκκίνηση: ώρα 10:00 π.μ. από τον Κάβο Λευκίμμης
  • Οι δρομείς θα τρέξουν με κατεύθυνση το Μοναστήρι Αρκουδίλα, προς παραλία Αρκουδίλα, Κάνουλα, Σπαρτερά, λίμνη Μοσχοπουλου και επιστροφή στον Κάβο.
  • Τερματισμός: στον Κάβο.
 2. 2η αγωνιστική διαδρομή MONASTERY RUN 9km 350+
  • Εκκίνηση: ώρα 10:20 π.μ. από τον Κάβο Λευκίμμης.
  • Οι δρομείς θα τρέξουν με κατεύθυνση προς Μοναστήρι Αρκουδίλα, γύρος της λίμνης Μοσχόπουλου και επιστροφή Κάβο.
  • Τερματισμός: στον Καβο.
 3. 3η αγωνιστική διαδρομή ARKOUDILAS JUNIOR 1000m.
  • Εκκίνηση: ώρα 11:00 π.μ. από τον Κάβο.
  • Οι μαθητές-τριες θα τρέξουν τον γύρο του οικισμού κοκκινιάς Κάβου.
  • Τερματισμός: στον Κάβο.

Ανάλογα τις συμμετοχές η εκκίνηση θα γίνει κατά μπλοκ (WAVE START). Οι δρομείς κατανέμονται σε blocks, το κάθε ένα από τα οποία θα περιλαμβάνει το πολύ 70 άτομα. Συνεπώς, σε κάθε block θα τηρείται για κάθε δρομέα ο κανόνας της φυσικής απόστασης 1,5μ μεταξύ τους, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση, δηλαδή κάθε δρομέας αντιστοιχεί περίπου σε 2,5τμ.

Στο block εκκίνησης θα δίνεται ξεχωριστή εκκίνηση για κάθε μια σειρά δρομέων, με χρονική απόσταση τέτοια, ώστε οι δρομείς της σειράς που προηγείται να έχουν διανύσει ικανό διάστημα περίπου 6μ. – 8μ. προτού ξεκινήσει η επόμενη.

Οι συμμετάσχοντες σε κάθε block και σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων ονομαστικά από την γραμματεία και με απολυτή σειρά με βάση τον αριθμό αθλητού και δεν πρέπει να αλλάζουν για λόγους πιθανής ιχνηλάτης.

Συνίσταται σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι την εκκίνηση τους, δηλαδή μέχρι και να λάβουν θέση στις ειδικές ενδείξεις σταθερής θέσης που θα πρέπει να προβλέπονται για τουλάχιστον 2 blocks πριν την γραμμή εκκίνησης.

Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία στα blocks προς εκκίνηση.

Το τρέξιμο των δρομέων σε ομάδες με αποστάσεις μικρότερες από αυτές που αναφέρονται (1,5μ) θα πρέπει να αποφεύγεται. Επίσης οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά την διάρκεια ή τον τερματισμό.

 1. Δικαίωμα Συμμετοχής

Θα υπάρχει έλεγχος σε σημεία της διαδρομής έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Όποιος δεν περάσει από αυτά ακυρώνεται.

 1. Κατηγορία Α. Στην διαδρομή 19km, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι το 2002 και μεγαλύτεροι με κόστος συμμετοχής 15€. Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα δοθεί επίσης τεχνικό μπλουζάκι (T-SHIRT) του αγώνα. 
 2. Κατηγορία Β. Στην διαδρομή 9km, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι με κόστος συμμετοχής 10 €. Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα δοθεί επίσης τεχνικό μπλουζάκι (T-SHIRT) του αγώνα. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των συμμετεχόντων στη διαδρομή των 9km, πρέπει να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση Ανήλικου Αθλητή – Αθλήτριας.
 3. Κατηγορία Γ. Στη διαδρομή 1000m, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές-τριες & αθλητές-τριες (ηλικίας 2008 έως 2012) των Β – Γ’ – Δ’ – Ε’ – ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των συμμετεχόντων στη διαδρομή των 1.000m, πρέπει να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση Ανήλικου Αθλητή – Αθλήτριας.
 1. Διακρίσεις – Έπαθλα

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές (τρεις πρώτοι άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες) σε κάθε διαδρομή.

 • Στους νικητές-τριες θα απονεμηθούν έπαθλα.
 • Σε όλους τους αθλητές 9km, 19km, 1000m. που θα τερματίσουν, θα δοθεί (ανέπαφα) μετάλλιο της διοργάνωσης για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Η τελετή απονομής στους πρώτους νικητές θα τελεσθεί τηρώντας τις προδιαγραφές των αποστάσεων και αφού οι αθλητές και οι απονέμοντες απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που τους παρέχεται χωρίς εναγκαλισμούς.

Στους νικητές-τριες του 3ου ARKOUDILAS TRAIL των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση.

Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι (3) τρεις πρώτοι–τες βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Ηλικιακές Κατηγορίες βράβευσης Αγώνα 19km:

 ΑΝΔΡΩΝ

 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1.

18–39 ΕΤΩΝ

1.

18–39 ΕΤΩΝ

2.

40+    ΕΤΩΝ

2.

40+    ΕΤΩΝ

 1. Εγγραφές – Δηλώσεις Συμμετοχής 9km & 19km 

Οι εγγραφές για τον «3ο ARKOUDILAS TRAIL» για την απόσταση 9 και 19 χλμ θα γίνονται με τις ακόλουθες διαδικασίες:

A.

 1.  Συμπλήρωση της φόρμας ηλεκτρονικά στην σελίδα www.southcorfurunners.com έως την Κυριακή 22/11/2020.
 2. Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό: 867/002361-27
  IBAN: GR90 0110 8670 0000 8670 0236 127
  SWIFT-BIC
  ETHNGRAA
  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: SOUTHCORFURUNNERS
  EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 3. Επιπρόσθετες επιβαρύνσεις & έξοδα τραπέζης ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός συμμετέχοντα θα πρέπει:

 • Να καταβληθεί το ακριβές ποσό της συμμετοχής το αργότερο 3 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης.
 • Να αναγράφεται στην αιτιολογία της απόδειξης κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα, το κινητό τηλέφωνο του και ο αγώνας της επιλογής του.

Β.

Αυτοπροσώπως: Στα σημεία εγγραφής που θα ανακοινωθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν μετά την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες, δεν θα αναγράφεται στο bib number το ονοματεπώνυμο τους και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

1000 μέτρα: Ατομική συμμετοχή

Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών-τριών των Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων, για την διαδρομή 1.000m μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση Ανήλικου Αθλητή – Αθλήτριας, στα σημεία εγγραφής που θα ανακοινωθούν.

Πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη παρουσία των παιδιών στο χώρο εκκίνησης του αγώνα και επίσης πρέπει να βρίσκονται στον τερματισμό όπου θα παραλάβουν τα παιδιά τους μετά την λήξη του αγωνίσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα πρέπει την ημέρα του αγώνα κ μια ώρα πριν ΟΛΟΙ οι συμμετάσχοντες στον αγώνα να συμπληρώσουν κ υπογράψουν το “Δελτίο καταγραφής Αθλούμενου”.

Στο χώρο εξυπηρέτησης οι ζωτικοί χώροι λειτουργίας των εθελοντών εξυπηρέτησης – οι οποίοι θα φορούν μάσκα – θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,5m δεξιά και αριστερά και τουλάχιστον 6m όταν είναι τοποθετημένοι απέναντι.

Οι γραμμές αναμονής των δρομέων ακολουθούν αυστηρά τον κανόνα 1,5m απόστασης (προς όλες τις κατευθύνσεις) μεταξύ των δρομέων της κάθε γραμμής αναμονής και μεταξύ των δρομέων των διαφορετικών γραμμών αναμονής.

Συνίσταται οι δρομείς / επισκέπτες να φορούν κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο των εγγραφών προστατευτική μάσκα.

Στο χώρο θα υπάρχει υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα έχει και την ευθύνη λειτουργίας του χώρου απομόνωσης σε περίπτωση που εμφανίσει ύποπτο κρούσμα είτε μεταξύ των εθελοντών είτε μεταξύ των συμμετεχόντων δρομέων.

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής έχει έρθει από χώρα υπό επιδημιολογική παρακολούθηση λόγω μεγάλης διασποράς του ιού, θα πρέπει να ακολουθήσει τα μετρά πρόληψης που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για όλους τους ταξιδιώτες (καραντίνα, τεστ) και να έχει οργανώσει κατάλληλα την παραμονή του στην χώρα. Δεν προσκαλέσαμε αθλητές από άλλη χώρα για ευνόητους λόγους. Παρόλα αυτά εάν προσέλθει αθλητής από άλλη χώρα θα πρέπει να είναι ήδη στην Ελλάδα αποδεδειγμένα 7 ημέρες, κατά τις οποίες δεν θα έχει παρουσιάσει σύμπτωμα, να δώσει πλήρη στοιχεία της διαμονής του και θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις μακριά από τον χώρο της αθλητικής διοργάνωσης.

 1. Ιματισμός Αθλητών

Οι διοργανωτές του αγώνα θα είναι υπεύθυνοι για την συγκέντρωση και φύλαξη των σακιδίων των αθλητών, από όπου και μετά το πέρας του αγώνα θα παραλαμβάνονται.

 1. Ιατρική Κάλυψη – Ιατρικές Εξετάσεις

Ο «3ος ARKOUDILAS TRAIL» καλύπτεται ιατρικά από Ασθενοφόρο, ιατρικό κ νοσηλευτικό προσωπικό, εθελοντικές ομάδες, καθώς και εθελοντές διασώστες που θα παρέχουν τις πρώτες βοήθειες κ που θα λάβουν όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αφετηρία/Τερματισμό, καθώς και στη διαδρομή αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι-ες, συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για θέματα υγείας που τυχόν θα προκύψουν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, και που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή–τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες-ουσες, αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

 1. Τροφοδοσία Αγωνιζομένων

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής των 19km θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά ροφήματα, σε 3 σταθμούς (στα 5km, 11km & 16km) από το σημείο εκκίνησης. Στον τερματισμό επίσης θα διατεθεί εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά ροφήματα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής των 9km θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά ροφήματα, σε 1 σταθμό στο 5km από το σημείο εκκίνησης. Στον τερματισμό επίσης θα διατεθεί εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά ροφήματα.

 1. Παραλαβή Αριθμών

Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των αγώνων.

 1. Γενικές Διατάξεις για όλα τα Αγωνίσματα

Κανονισμοί:

 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
 • Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους διοργανωτές.
 • Οι Διοργανωτές δικαιούνται να ανακαλέσουν την πραγματοποίηση του Αγώνα, να τροποποιήσουν το Χρονοδιάγραμμα του Αγώνα, να διακόψουν πρόωρα αυτόν, να συντμήσουν ή να παρατείνουν τη διάρκειά του Αγώνα, να μεταθέσουν χρονικά την έναρξη του αγώνα και την ενημέρωση των Νικητών-τριων, να τροποποιήσουν τους παρόντες Όρους (συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των Επάθλων και του αριθμού των Νικητών-τριων), χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Ως ημερομηνία ισχύος της ανάκλησης-τροποποίησης αυτής λογίζεται η ημερομηνία της σχετικής ανάρτησης στη Σελίδα των Διοργανωτών.

Οι συμμετέχοντες φέρουν αποκλειστική ευθύνη ενημέρωσής τους για τις ανωτέρω αλλαγές μέσω της Σελίδας των Διοργανωτών.

Σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι Διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν έναντι των συμμετεχόντων ή και οποιουδήποτε τρίτου.

Σε περίπτωση ανάκλησης, ματαίωσης, διακοπής, παράτασης, χρονικής μετάθεσης κ.λπ. του Αγώνα, οι συμμετέχοντες δεν αποκτούν οποιοδήποτε δικαίωμα κατά των Διοργανωτών ούτε νομιμοποιούνται ή δικαιούνται να ζητήσουν την πραγματοποίηση ή συνέχισή του αγώνα ή οποιαδήποτε αποζημίωση.

Με εκτίμηση SOUTH CORFU RUNNERS.

-

  

 

 
 
 

Καλεντάρι

Run For the Kids with disabilities 2023

Run For the Kids with disabiliti…

Ιουν 10, 2023 Rate: 0.00

Run – Bike - Care

Run – Bike - Care

Ιουν 11, 2023 Rate: 0.00