Κολοκοτρώνειος Δρόμος 2020

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2020

 

Ο Δήμος Τριπόλεως σε συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς Συλλόγους της πόλης, με αισθημα τιμής, σας ανακοινώνει, την αναβίωση του Κολοκοτρώνειου Αγώνα Δρόμου!

 Στην προσπάθεια μας αυτή, για την αναβίωση του Κολοκοκοτρώνειου δρόμου, που στόχος μας είναι να αναγεννηθεί και να καθιερωθεί τέτοιες μέρες κάθε χρόνο, είναι ο ΕΟΣ Τριπόλεως, ο ΣΔΥ Τριπόλεως, και οι Αρκάδες Δρομείς!
Ο αγώνας εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Άλωσης της Τριπολιτσάς από τους Έλληνες, που συνέβη στις 23 Σεπτεμβρίου 1821!

 

 

Ημερομηνία διεξαγωγής Αγώνα: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Διαδρομή Αγώνα: Λιμποβίσι* Αρκαδίας(Οικία Κολοκοτρωναίων) – Τρίπολη

Απόσταση αγώνα: 28χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 15.00

Χρονικό όριο αγώνα: Ορίζονται οι 4 ½ ώρες(μέχρι τις 19.30)

Τερματισμός Αγώνα: Πλατεία Άρεως (Άγαλμα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας εντάσσεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Άλωσης της Τριπολιτσάς από τους Έλληνες, που συνέβη στις 23 Σεπτεμβρίου 1821!

Θα ξεκινήσει στις 15.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020, από το Λιμποβίσι Αρκαδίας , πάνω στο Όρος Μαίναλο, από τον προαύλιο χώρο, της Οικίας των Κολοκοτρωναίων! Στην εκκίνηση υπάρχει και χώρος στάθμευσης, καθως και καφετέρια με τουαλέτα και τοπικά προϊόντα! Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τα 1200 μέτρα υψόμετρο περίπου και θα κατέλθει στα 500 μέτρα υψόμετρο στην Τρίπολη, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Άρεως, όπου και ο τερματισμός μπροστά από το άγαλμα του Γέρου του Μωριά! Όλος ο αγώνας κινείται επί άσφαλτου, πάνω σε δημοσία οδό, ήπιας κίνησης αυτοκινήτων! Θα ξεκινήσει από το Λιμποβίσι, και μετά από 6 περίπου χλμ. θα βγει στην Επαρχιακή Οδό, Αλωνίσταινας – Τριπόλεως στην οποία οι δρομείς θα στρίψουν δεξιά, προκειμένου να κατευθυνθούν προς την Τρίπολη! Οι δρομείς θα περάσουν παραπλέυρως της Κοινότητας Πιάνας, και θα διασχίσουν την Άνω και την Κάτω Δάβια! Ο τερματισμό9ς αφού εισέλθουν στον οικιστικό ιστό της Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Άρεως στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη! Το όριο του αγώνα είναι οι 4 ½ ώρες, και καλούνται όλοι οι δρομείς να έχουν τερματίσει μέχρι τις 19.30 του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου! Η χιλιομετρική απόσταση του αγώνα είναι τα 28 χλμ. ΟΛΑ ΕΠΙ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Θα υπάρχουν οι εξής σταθμοί ανεφοδιασμού:

  • 4ο χλμ.
  • 8ο χλμ.(έξοδος για Πιάνα)
  • 14ο χλμ. (Άνω Δαβιά)
  • 17ο χλμ. (Θέση Βρύση)
  • 22ο χλμ.(Θέση Ηρώο)

ΕΠΑΘΛΑ

Όλοι όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν ένα βαρύτιμο μετάλλιο με την μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη! Κύπελλα θα λάβουν οι 6 πρώτοι και 3 πρώτες! Δεν θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΟΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Το όριο των εγγραφών ορίζεται ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΑ 100 ΑΤΟΜΑ, λόγω των ειδικών οδηγιών που έχει εξαγγείλει η ΓΓΑ για τους αγώνες εκτός σταδίου! Οι εγγραφές θα κλείσουν στις 100! ΟΜΩΣ για να γίνει δεκτή η εγγραφή σας, θα πρέπει να καταβάλλετε το συντομότερο το ποσό των 20,00 ευρώ στον λογαριασμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5073063798547 με ΙΒΑΝ: GR08 0172 0730 0050 7306 3798 547( Όνομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)! Προσοχή: Το ποσό αυτό ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! Το εν λόγω ποσό λειτουργεί ως εγγύηση από τους δρομείς που επιθυμούν να έρθουν, και θα επιστραφει στον καθένα που το έχει καταβάλει, με την παράδοση του αριθμού του, την ημέρα λειτουργίας του αγώνα! Δεν θα γίνουν δεκτές εγγραφές την ημέρα του αγώνα, και ούτε θα θεωρηθούν ως γενόμενες εγγραφές, εκείνων οι οποίοι έχουν δηλώσει και τελικά δεν κατέθεσαν το ποσόν της εγγύησης! Όπως σας δηλώσαμε Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! Τα όποια τραπεζικά έξοδα ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΕΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ! Σε περίπτωση που τα τραπεζικά έξοδα, επιβαρύνουν την διοργάνωση, το εν λόγω ποσόν θα κρατηθεί από την επιστροφή του ποσού της εγγύησης σας, την ημέρα της παραλαβής του αριθμού σας!

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΡΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ! Οι 100 ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ  ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓΑ! ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ , ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΕΑ

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 100 ΑΤΟΜΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ, για αυτό θα σας παρακαλούσαμε να μην κάνετε άδικα τον κόπο να προσέθλετε προκειμένου να πάρετε αριθμό! Σε περίπτωση όμως που η ΓΓΑ αλλάξει τις οδηγίες των αγώνων εκτός σταδίου, και επιτρέπονται δρομείς πέραν του ορίου των 100 ατόμων, τότε από την μεριά μας θα είμαστε διατεθιμένοι να πάρουμε και άλλους ακόμα που θα επιθυμούν να προσέλθουν , πάντα όμως μέσα στο όριο των συμμετεχόντων που πρόκειται να εξαγγελθούν!

ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ EMAIL ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ!

Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=38e04f7e66682001ed25d8138eb3d446&l=GR

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου της 26ης Σεπτεμβρίου 2020, στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης, παραπλεύρως του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη! Εκεί θα λάβετε τον αριθμό σας, καθώς και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, που τοποθετείται στο πόδι! Από την γραμματεία θα λάβετε πίσω κατά την παραλαβή του αριθμού σας, και το ποσόν της εγγύησης που καταβάλατε προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή σας!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με το τσιπάκι να επιστρέφεται μετά τον τερματισμό σας

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Στον χώρο του τερματισμού στην πλατεία Άρεως, θα υπάρξει φύλαξη των προσωπικών σας πραγμάτων

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Προκειμένου την άφιξή σας στον χώρο της εκκίνησης στο Λιμποβίσι, η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για την παρουσία λεωφορείων που θα φύγουν από την Τρίπολη στις εξής ώρες:

1o ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 13.20 μ.μ.

2ο ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 14.00 μ.μ.

3ο ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 14.20 μ.μ.

Ή μπορείτε να μεταβείτε στον χώρο εκκίνησης με δικά σας οχήματα, απλά θα πρέπει να υπάρξει κάποιος συνοδός σας, προκειμένου να σας το μεταφέρει στον τερματισμό! Στα εν λόγω λεωφορεία δεν μπορούν να εισέλθουν συνοδοί των αθλητών και ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!Κανείς δρομέας δεν θα γίνει δεκτός αν δεν φέρει μάσκα προστασίας!
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ!

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Λόγω της πανδημίας του COVID 19 , θα ισχύσουν οι ειδικές εφαρμογές εναρμονισμένες στα πρωτόκολλα που ισχύουν στους αγώνες δρόμου! Όλοι οι εθελοντές στους σταθμούς ανεφοδιασμού θα φέρουν γάντια και προστατευική μάσκα, καθώς και στην γραμματεία, ενώ η εκκίνηση του αγώνα, θα γίνει με την μορφή των wave starts, ανά τριάδες, και με απόσταση μεταξύ των δρομέων, τουλάχιστον τα 2 μέτρα! Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα, θα εξέλθουν με βάση τον καθαρό χρόνο που θα καταγράψει ο κάθε δρομέας!

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 19.35, μετά τον τερματισμό των αθλητών, πάνω στην Κεντρική Πλατεία Άρεως, και μπροστά από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στον Τεχνικό Διευθυντή της διοργάνωσης κο Γορανίτη Παύλο στα εξής τηλ. 6955985506/ 6936853165 ή στο email: lakoniaultrarunning@gmail.com

 

*Από το Λιμποβίσι καταγόταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, καθώς η οικογένειά του ζούσε εδώ για δώδεκα γενιές. Πρώτος έφτασε κυνηγημένος ο προπάτορας του Θεόδωρου, ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης. Υπήρξε μεγάλη και τρανή επικράτεια, ένα πραγματικό οχυρό. Η ύπαρξη του οικισμού μαρτυρείται ήδη από την Ενετοκρατία και μάλιστα με ευάριθμους κατοίκους, κοντά στους 500. Κατά την δεύτερη Τουρκοκρατία της Πελοποννήσου το Λιμποβίσι αναφέρεται ότι υπαγόταν διοικητικά στο Βιλαέτι της Καρύταινας. Μετά την επανάσταση οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό και εγκαταστάθηκαν στη Κατσίμπαλη.

Σήμερα ο περιβάλλων χώρος έχει αναδιαμορφωθεί με δαπάνες του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Το αναστηλωμένο κτίριο λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και της Ελληνικής Επανάστασης, είναι κτισμένο δίπλα στο παλιό πατρικό σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και είναι αντίγραφο του παραδοσιακού κολοκοτρωνέικου σπιτιού. Ακόμη έχει αναστηλωθεί και παρακείμενη εκκλησία του Ιωάννη Προδρόμου. Στην πλατεία του χωριού υπάρχουν πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων. Στο Λιμποβίσι πραγματοποιείται στις 28 Αυγούστου κάθε έτους πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.

Πολύ κοντά στο Λιμποβίσι, βρίσκεται το επίσης εγκαταλελειμμένο χωριό Αρκουδόρεμα (κοιτίδα της οικογένειας «Μπλάνας»), εκεί όπου πριν από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, είχαν τα λημέρια τους οι Κολοκοτρωναίοι.

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

13ος TAYGETOS CHALLENGE 2024: Άνοιγμα Εγγραφών

13ος TAYGETOS CHALLENGE 2024: Άν…

Μαρ 23, 2024 Rate: 0.00