Αναβολή 5ος Μαραθώνιος Κρήτης

Ο Μαραθώνιος Κρήτης αποτελεί μία πολιτιστική και, κυρίως,  αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στα Χανιά από το 2016. Αποτελεί τον μοναδικό στην Ελλάδα Πράσινο Μαραθώνιο και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων (καλεντάρι) του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη, ενώ ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του προασπίζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο. Ο Μαραθώνιος Κρήτης περιλαμβάνει ποικίλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κορυφώνεται με τους Αγώνες:

 

Μαραθώνιου Δρόμου,

10 χλμ., 5 χλμ. & 2,5 χλμ.

 

Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.), με Συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμους της Π.Ε. Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.), τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης και τελεί  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., και της Ε.Ο.Σ.Λ.ΜΑ.-Υ.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις και στους αγώνες του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης σύμφωνα με την Προκήρυξη που ακολουθεί.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

“5ος Μαραθώνιος Κρήτης – Crete Marathon”

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

 

Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν:

 • Μαραθώνιο Δρόμο (42.195 μ.),
 • Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. αφιερωμένο στη μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη,
 • Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. -δυναμικό βάδισμα,
 • Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ. -δυναμικό βάδισμα.

Την Παρασκευή 10-4-2020 και το Σάββατο 11-4-2020 θα προηγηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

 • Συλλογή του κότινου για τη βράβευση των αθλητών από την Αρχαία Ελιά των Βουβών του Δήμου Πλατανιά.

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

 • Λαμπαδηδρομία από τους Δήμους Κισσάμου, Πλατανιά και Αποκορώνου στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

 • Τελετή έναρξης 5ου Μαραθωνίου Κρήτης

 

Όροι διεξαγωγής των αγώνων

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

 

 1. ΑΦΕΤΗΡΙΑ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Όλες οι διαδρομές θα έχουν ως αφετηρία και τερματισμό καθορισμένο χώρο μπροστά από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

 

 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Μαραθώνιος Δρόμος

 

Ώρα Εκκίνησης: 08:00

 

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου ακολουθεί τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων - Κισάμου για 16.800μ. και περίπου στο ύψος μετά το ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων - και η διαδρομή συνεχίζει για περίπου 16.800μ. παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων – διασχίζει τη Γέφυρα Κλαδισού και ακολουθεί δεξιά τις οδούς: Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού - Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

 

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.

 

Ώρα Εκκίνησης: 9:00

Αφιερωμένος στη μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

 

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της ΠΕΟ Χανίων - Κισάμου για 1.000μ. και περίπου στο ύψος της περιοχής Μακρύς Τοίχος, πραγματοποιείται αναστροφή, συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων για 1.000μ. – διασχίζει τη Γέφυρα Κλαδισού και ακολουθεί δεξιά τις οδούς: Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού –  Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου - Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

 

 

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

 

Ώρα Εκκίνησης: 12:00

 

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη - επί της ΠΕ Χανίων Κισσάμου – αριστερά Μάρκου Μπότσαρη - Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου - Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

 

Αγώνας Δρόμου για όλους (με προϋποθέσεις) των 2,5 χλμ.

 

Ώρα Εκκίνησης: 13:00

 

Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη - αριστερά Κυδωνίας  Αποκορώνου - Σολωμού – αριστερά Στρ. Τζανακάκη – αμέσως δεξιά την Βαλαωρίτου/Πλουμιδάκη – αριστερά Αν. Παπανδρέου – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

 

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Διοργάνωσης: www.crete-marathon.gr

 

 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι Αγώνες Δρόμου της Διοργάνωσης του Μαραθωνίου Κρήτης έχουν την έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μέλους της I.A.A.F. (International Association of Athletics Federations), και διεξάγονται σύμφωνα με τα Άρθρα και τις Διατάξεις των Κανονισμών "Competition Rules” της I.A.A.F. της Association of International Marathons and Distance Races (A.I.M.S.) και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2018-2019, όπως αυτοί ισχύουν από την 1/11/2017.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στην παρούσα Προκήρυξη υπόκειται στους Κανονισμούς της I.A.A.F. της A.I.M.S. και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ενώ παράλληλα τα Άρθρα με όλες τις Διατάξεις τους, τα οποία διέπουν τα Αγωνίσματα σε Δημόσια Οδό, τίθενται αυτόματα και καθολικά σε ισχύ. (www.segas.gr, www.iaaf.org/about-iaaf/documents/rules-regulations)

 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην τήρηση των Κανονισμών των Άρθρων 144, 145 & 240.

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν ανά αγώνισμα είναι απαραίτητο να  έχουν γεννηθεί ως ακολούθως:

 • Για τον Μαραθώνιο Δρόμο γεννημένοι από το 2002 και μεγαλύτεροι,
 • Για τον Αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. γεννημένοι από το 2005 και μεγαλύτεροι,
 • Για τον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. γεννημένοι από το 2008 και μεγαλύτεροι,
 • Ο Αγώνας Δρόμου των 2,5 χλμ. αποτελεί συμμετοχική διαδρομή όπου μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς όλων των ηλικιών με τις εξής προϋποθέσεις: γεννημένοι το 2013 και μεγαλύτεροι. Όσοι είναι γεννημένοι μετά το 2013 συμμετέχουν κανονικά αλλά με συνοδεία ενηλίκων.

 

 1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

 

6.1 Έπαθλα

 • Μετάλλια και δίπλωματα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών κάθε αγώνα δρόμου (Μαραθωνίου, 10 χλμ. και 5 χλμ.).
 • Κύπελλα θα απονεμηθούν μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε αγώνα δρόμου (Μαραθωνίου, 10χλμ και 5χλμ).
 • Βαρύτιμα έπαθλα θα απονεμηθούν στους πρώτους νικητές του Μαραθώνιου Δρόμου.
 • Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο της Διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου της επιλογής τους θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το δίπλωμα συμμετοχής τους μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης: www.crete-marathon.gr

 

                                             

6.2 Ειδικές Βραβεύσεις

Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής θα απονεμηθούν ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω διακρίσεις:

 • Ειδική βράβευση στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια του Αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. που είναι αφιερωμένος στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη.
 • Ειδική βράβευση στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια ΑμεΑ του Μαραθωνίου, του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.
 • Ειδική βράβευση μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή με βάση τον αριθμό των μελών της ομάδας που τερμάτισαν) στον Μαραθώνιο και στους Αγώνες Δρόμου των 10 χλμ και 5 χλμ.
 • Ειδική βράβευση μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή σχολείων με βάση τον αριθμό των μελών του σχολείου που εγγράφησαν) στον Αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ.

 

 

6.3 Παροχές

 

α. Παροχές ανά συμμετοχή:

 1. Αριθμός συμμετοχής (BIB Number)
 2. Έντυπο ενημερωτικό υλικό
 3. Δίπλωμα συμμετοχής
 4. Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού
 5. Φωτογραφίες αγώνα
 6. T-Shirt διοργάνωσης
 7. Τσάντα διοργάνωσης
 8. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (μόνο για τους δρομείς του Μαραθωνίου και των Αγώνων 10 χλμ. και 5 χλμ.)
 9. Αποτελέσματα στο διαδίκτυο (μόνο για τους δρομείς του Μαραθωνίου και των Αγώνων 10 χλμ. και 5 χλμ.).

 

β. Δωρεάν εγγραφή παιδιών:

α) αφορά μόνο την οργανωμένη (π.χ. ανά σχολείο) και όχι τη μεμονωμένη (ανά άτομο) συμμετοχή τους στους αγώνες των 5 χλμ. και 2,5 χλμ.),

β) δεν περιλαμβάνει την παροχή T-Shirt  και τσάντας της διοργάνωσης , άλλα με τις δύο αυτές παροχές το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα πέντε (5) ευρώ.

 

γ. Άλλες παροχές:

Για όσους/ες εγγραφούν στους Αγώνες του Μαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 χλμ. θα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις και προσφορές όσον αφορά μέσα μετακίνησης, χώρους διαμονής, εστίασης, διασκέδασης, πολιτισμού οι οποίες θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης www.crete-marathon.gr.

 

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

7.1 Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες (ηλεκτρονικά & έντυπα) θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ εγγραφές (ηλεκτρονικές – online & έντυπες) την περίοδο από 25/3-9/4 πριν τη διεξαγωγή των αγώνων ούτε κατά την ημέρα διεξαγωγής τους. Περιορισμένες εγγραφές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στο Κέντρο Εγγραφών τις ημέρες λειτουργίας του και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμές θέσεις.

 

7.2 Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή στους αγώνες μπορείτε να δηλώσετε με τους εξής τρόπους:

α. Με οn-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.crete-marathon.gr  

β. Αυτοπροσώπως στο γραφείο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Κρήτης.

 

7.3 Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα. Οι μεμονωμένες εγγραφές ανηλίκων πραγματοποιούνται από τον γονέα ή κηδεμόνα τους.

β. Ομαδικές, οι οποίες περιλαμβάνουν έξι (6) δρομείς και άνω. Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν την εγγραφή μίας ομάδας τουλάχιστον έξι (6) δρομέων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο ίδιο αγώνισμα (π.χ. Μαραθώνιος ή 10 χλμ.).

 

Εγγραφή μίας ομάδας με συμμετοχή των μελών της σε διαφορετικά αγωνίσματα (π.χ. στον Μαραθώνιο και στα 10 χλμ.) δεν μπορεί να καταχωρηθεί στο σύστημα των εγγραφών σαν ομαδική συμμετοχή.

 

Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, οικογένειες αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ως Αρχηγός της Ομάδας αυτός/τή ο/η οποίος/α δημιουργεί την Ομάδα και τη δηλώνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Διοργάνωσης. Ο Αρχηγός της Ομάδας μπορεί να συμμετάσχει ο ίδιος ως δρομέας-μέλος της ομάδας και την εκπροσωπεί για διάφορα θέματα επικοινωνίας με τους διοργανωτές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Μαραθωνίου στο τηλέφωνο 2821341684.

 

Εγγραφές για τους Αγώνες Δρόμου των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. :

Η εγγραφή για τους Αγώνες Δρόμου των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που παρέχεται δωρεάν (παιδιά).

 

Για τα παιδιά η εγγραφή τους είναι δωρεάν (ΧΩΡΙΣ την παροχή T-shirt και τσάντας της διοργάνωσης). Εάν κάποιο παιδί επιθυμεί να λάβει T- shirt και τσάντα της διοργάνωσης, επιβαρύνεται με κόστος 5 ευρώ. 

 

 

 1. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για την εγγραφή κάθε δρομέα  ανά αγώνα παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα. Γ

 

 

 

και κυκλώστε την επιλογή σας στο ποσό συμμετοχής!

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ 2020

 ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΡΟΜΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 χλμ.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2,5 χλμ.

Κόστος εγγραφής ανά συμμετοχή έως 29 Φεβρουαρίου 2020

Ατομική

25

12

8

7

Ομαδική-Σύλλογοι Δρομέων- Φοιτητές/Άνεργοι

20

8

6

5

Παιδική

 

 

 

 

0(5)

0(5)

Κόστος εγγραφής ανά συμμετοχή από 1 Μαρτίου 2020

Ατομική

30

15

10

10

Ομαδική-Σύλλογοι Δρομέων Φοιτητές/Άνεργοι

25

10

8

8

Παιδική

 

 

 

 

0(5)

0(5)

 

7.1 Τρόποι Πληρωμής

α. On-line πληρωμή μέσω της ιστοσελίδας: www.crete-marathon.gr  .

β. Με κατάθεση (on-line ή αυτοπροσώπως) του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής:

 ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 94 0690 0010 0000 0017 5636 001

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

 

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός συμμετέχοντα σε κάποιον αγώνα θα πρέπει να καταβληθεί το ακριβές αντίτιμο της συμμετοχής για τον συγκεκριμένο αγώνα της επιλογής του με έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής όπως αναφέρονται παραπάνω, εντός 3 ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Ως αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώνεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και ο αγώνας της επιλογής του.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανές επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα τραπέζης, είτε κατά την πληρωμή με πιστωτική κάρτα είτε κατά την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Διοργάνωσης, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ. Εγγραφή στην οποία αντιστοιχεί καταβολή μικρότερου ποσού συμμετοχής από το προκαθορισμένο θα ακυρώνεται.

 

Μετά την καταβολή των χρημάτων ο συμμετέχων θα πρέπει απαραίτητα να αποστείλει στα γραφεία της Ο.Ε. την απόδειξη κατάθεσης με ευανάγνωστα τα στοιχεία του (και αντίγραφο της φοιτητικής ταυτότητας ή της κάρτας ανεργίας. Αυτό ισχύει μόνο για δηλώσεις συμμετοχής Φοιτητών/ανέργων) με e-mail στο

registrations@crete-marathon.gr  Τις επόμενες ημέρες ο συμμετέχων θα λάβει e-mail επιβεβαίωσης της εγγραφής του.

Αν ο συμμετέχων δε λάβει στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα επιβεβαίωση εγγραφής στο e-mail που έχει δηλώσει, πρέπει να επικοινωνήσει με την Οργανωτική Επιτροπή στο registrations@crete-marathon.gr. Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 30-3-2020, χωρίς επιστροφή του αντιτίμου της εγγραφής.

γ. Με μετρητά, ταυτόχρονα με την αυτοπρόσωπη εγγραφή του συμμετέχοντα στο γραφείο Μαραθωνίου Κρήτης, καθημερινά από 09:00 έως 13:00, απογεύματα από 17:00-21:00 (εκτός Τρίτης) και Σάββατο 09:00-13:00.

Επίσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Απριλίου 2020. Το Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργήσει στο Γιαλί Τζαμισί, Ενετικό Λιμάνι Χανίων, Χανιά.

 

 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στους αγώνες με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συνιστάται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και, ειδικότερα, όσοι είναι ηλικίας άνω των 35 ετών να έχουν υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα, διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους, υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για κάθε αγώνα της Διοργάνωσης. Δρομείς-ΑμΕΑ που έχουν ανάγκη συνοδού κατά τη διάρκεια του αγώνα οφείλουν να εξασφαλίσουν μόνοι τους τον συνοδό τους. Κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης –τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

 

 1. ΦΥΛΑΞΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ

Στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων (σημείο αφετηρία και τερματισμού όλων των αγώνων) θα παρέχεται η δυνατότητα στους δρομείς να παραδίδουν τον ατομικό τους ιματισμό πριν την έναρξη του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν και να τον παραλαμβάνουν μετά τον τερματισμό τους.

 

 1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στους δρομείς στην εκκίνηση, τον τερματισμό, καθώς και ανά 2,5 χλμ., μετά το 5ο  χλμ.

Επιπλέον, θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στους δρομείς στην εκκίνηση, τον τερματισμό, καθώς και ανά 5 χλμ., μετά το 10ο χλμ. Ακόμη, θα υπάρχει δυνατότητα παροχής προσωπικών ποτών και συμπληρωμάτων από συνοδευτικά των δρομέων πρόσωπα ανά 5 χλμ., από το 5ο χλμ. και μετά.

 1. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Σε κάθε χιλιόμετρο των διαδρομών του Μαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 xλμ. θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

 

 1. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μαραθώνιο Δρόμο είναι έξι ώρες (6:00΄)  από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 8:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο μέχρι τις 14:00).

Για τον Αγώνα Δρόμου των 10χλμ. το χρονικό όριο είναι μιάμιση ώρα (1:30΄) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 9:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Αγώνα των 10 χλμ. μέχρι τις 10:30).

Για τον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. το χρονικό όριο είναι μία ώρα (1:00΄) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 12:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Αγώνα των 5 χλμ. μέχρι τις 13:00).

Για τον Αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. το χρονικό όριο είναι μία ώρα (1:00΄) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 13:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Αγώνα των 5 χλμ. μέχρι τις 14:00).

 

 1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

 

14.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων της Διοργάνωσης (εκτός του αγώνα των 2,5 xλμ.), καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει πιστοποιημένη εταιρεία χρονομέτρησης. Για τον λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο, στους Αγώνες των 10 χλμ. και των 5 χλμ. θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που θα παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών. Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:

Για τον Μαραθώνιο Δρόμο: στην εκκίνηση, στον τερματισμό και στο 21,1χλμ. Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της.

Για τον Αγώνα Δρόμου των 10 χλμ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσο χρόνο και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της.

Για τον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό.

 

                                                                                           

14.2 Αποτελέσματα

Για όλους τους Αγώνες Δρόμου της Διοργάνωσης του Μαραθωνίου Κρήτης στους οποίους υπάρχει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τίθενται σε ισχύ τα Άρθρα και Διατάξεις των Κανονισμών της I.A.A.F. της A.I.M.S. και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης  www.crete-marathon.gr μετά τη λήξη των αγώνων. Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων.

Η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης  εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Στον Αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. θα υπάρχουν αποτελέσματα για τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες. Όλοι οι συμμετέχοντες στα 2,5 χλμ. θα καταγράφονται αλφαβητικά και θα μπορούν να παραλάβουν το αναμνηστικό δίπλωμά τους ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της Διοργάνωσης.

 1. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Τόπος: Γιαλί Τζαμισί, Ακτή Τομπάζη, Ενετικό Λιμάνι Χανίων, Χανιά.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Απριλίου 2020  από τις 10:00 – 20:00.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης (μόνο για τους Αγώνες του Μαραθωνίου, των 10 χλμ. και των 5 χλμ.), καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της Διοργάνωσης.

 

 1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων θα διεξαχθούν ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, κοινωνικού, οικολογικού χαρακτήρα, οι οποίες θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης.

 

Χανιά, 19 Δεκεμβρίου 2019

 Η Οργανωτική Επιτροπή

 
 
 

Καλεντάρι

Αποτελέσματα