4οι ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ "ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΟΥΜΑΣ" 2019

       ΔΗΜΟΣ  ΣΑΜΟΥ

         ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΧΩΡΑΣ  

 

 4οι  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ  “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  ΧΟΥΜΑΣ”  2019:  Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

 

ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 1941-44:

ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΕΩΡ. ΣΠΥΡΟΥ (ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΥ 1911-1988)

 

                                                   

 

                            Ε γ γ ρ α φ έ ς:  www.ioannischoumas.gr               

 

                              ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  ΧΩΡΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ – ΧΩΡΑ:   6 ΧΛΜ

                                                  ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ:  1 ΧΛΜ

   ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΣΑΜΙΩΝ ΗΡΩΩΝ  ΣΤΗ  ΧΩΡΑ  ΣΑΜΟΥ

 

 

                                                        ΧΩΡΑ - ΣΑΜΟΣ      ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019                           

                                Ώρα προσέλευσης – Παραλαβή αριθμών:  17:45

                                  Ώρα εκκίνησης Παιδικού Αγώνα 1 χλμ:  19:00

                                      Ώρα εκκίνησης Αγώνα 6 χλμ:  19:30

                                                                                                                                                                                

 

 1. Οι αγώνες δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” 6 χλμ και 1 χλμ. στη Χώρα Σάμου, έγιναν για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου 2016, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Χούμα, στην πλατεία Σαμίων Ηρώων, στη Χώρα Σάμου.

 

 1. Οι αγώνες δρόμου ήταν μία ιδέα του Νίκου Μιλτ. Χούμα (Χώρα Σάμου 1951- Αθήνα 2017).

 

 1. Μετά από πρόταση της οικογένειας Μιλτιάδη Χούμα (Γιάννης Μιλτ. Χούμας) και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου κ. Δημήτριο Τσιρίγο,  ορίστηκε οι αγώνες κάθε χρόνο να είναι αφιερωμένοι μαζί με τον Μιλτιάδη Χούμα και σε έναν Σάμιο αγωνιστή του 1941-44, κατά προτίμηση από την Χώρα Σάμου. Στους  αγώνες 2017 τιμήθηκε ο Ζήσιμος Καραχριστοδούλου (Χώρα Σάμου 1890-1966). Στους αγώνες 2018, τιμήθηκε ο Ιωάννης Γεωρ. Χαχώλος (Χώρα Σάμου 1907 -1955). Στους φετινούς αγώνες 2019, θυμόμαστε και τιμάμε τον Ξενοφώντα Γεωργ. Σπύρου (Χώρα Σάμου 1911-1988).

 

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ 2019 : Ορίστηκε η Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 : Ο παιδικός αγώνας 1 χλμ θα ξεκινήσει στις 00  και ο αγώνας 6 χλμ στις 19.30.

Όλοι όσοι πάρουν μέρος στους αγώνες δρόμου πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την εκκίνηση, για την παραλαβή του αριθμού τους.

 

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου. Στον παιδικό αγώνα 1 χλμ, στα 500 μέτρα τα παιδιά θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν.

Ο αγώνας 6 χλμ  θα ξεκινήσει επίσης από την πλατεία Σαμίων Ηρώων στη  Χώρα Σάμου. Οι δρομείς θα πάνε μέχρι το Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών και θα επιστρέ-ψουν στο σημείο εκκίνησης. Στα σημεία αναστροφής θα γίνεται καταγραφή των αριθμών. Όσοι αθλητές δεν καταγράφονται στα σημεία αναστροφής, θα αποκλείονται των απονομών.

 

 1. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Από το σημείο εκκίνησης, μέχρι το σημείο αναστροφής στο Δημοτικό Σχολείο στους Μυτιληνιούς, η διαδρομή είναι ελαφρά ανηφορική. Η επιστροφή είναι ελαφρά κατηφορική. Όλη η διαδρομή είναι σε άσφαλτο.

 

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ, έχουν όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο (μέχρι 14 ετών), τα οποία πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις. Για τα παιδιά απαιτείται η υπογραφή και η συναίνεση από τον κηδεμόνα τους. Στον αγώνα δρόμου 1 χλμ μπορούν να λάβουν μέρος και ενήλικα άτομα, τα οποία θα χρονομετρηθούν ξεχωριστά και θα βραβευθούν ανά περίπτωση.

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 6 ΧΛΜ έχουν όσοι και όσες είναι πάνω από 14 χρονών. Όλοι όσοι συμμετέχουν πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να έχουν υπογράψει την αίτηση συμμετοχής.

 

 1. AΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα: ioannischoumas.gr                       Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6973.315.994

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα των αγώνων.

 

 1. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής. Η συμμετοχή στους     αγώνες δρόμου 6 χλμ. και 1 χλμ. είναι δωρεάν.

 

 1.  Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει ασθενοφόρο και ιατρική υποστήριξη.

 

 1.  Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει η Τροχαία Πυθαγορείου Σάμου, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων και για την ασφαλή κίνηση των αθλητών, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η διακοπή της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στη διαδρομή των αγώνων. (Χώρα – Μυτιληνιοί- Χώρα).

 

 1. ΟΙ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Θα γίνουν στην πλατεία Σαμίων Ηρώων, στη Χώρα Σάμου, στις 19.00 για τον αγώνα 1 χλμ και στις 19.30 για των αγώνα 6 χλμ, από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και σε περίπτωση απουσίας του, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου κ. Δημήτριο Τσιρίγο.

 

 1.  ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Στους αγώνες θα γίνει φωτογραφική χρονομέτρηση. Στο σημείο τερματισμού θα βρίσκεται ηλεκτρονικό χρονόμετρο με ευδιάκριτη οθόνη και ο αθλητής την στιγμή που τερματίζει, θα φωτογραφίζεται με τον χρόνο που θα δείχνει το ρολόι.

 

 

 

 1. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ:  Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν  θα  γίνει απονομή  του αναμνηστικού εμβλήματος των αγώνων και έγγραφο “Ενθύμιο Συμμετοχής”. Αν στον αγώνα 1 χλμ. λάβουν μέρος και ενήλικα άτομα, αυτά θα βραβευθούν ανά περίπτωση. 

                                                                                                       

 1.  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 6 ΧΛΜ:   Σε όλους και όλες που θα τερματίσουν στον αγώνα 6 χλμ, θα γίνει απονομή συλλεκτικού  Μεταλλίου  και έγγραφο “Ενθύμιο Συμμετοχής”.

 

 1. Όλα τα έγγραφα “Ενθύμια Συμμετοχής”, που θα απονεμηθούν, θα είναι υπογε-γραμμένα από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου κ. Δημήτριο Τσιρίγο.

 

 

 

Η  συμμετοχή στους Αγώνες είναι  δ ω ρ ε ά ν

 

             

              Ε γ γ ρ α φ έ ς στην ιστοσελίδα:    www.ioannischoumas.gr  

                                          Πληροφορίες: 6973.315.994

 

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

 Για λόγους οργάνωσης και προγραμματισμού εγγραφές θα

γίνονται, μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα των αγώνων

 

4οι Αγώνες Δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” 2019

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019  

Προσέλευση- παραλαβή αριθμών, ώρα:   17:45

                            Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα  1 χλμ, ώρα:   19:00

                                     Εκκίνηση  Αγώνα  6 χλμ, ώρα:   19:30

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

6o Santorini Experience

6o Santorini Experience

Οκτ 02, 2020 Rate: 0.00

Αναβολή POROSEA 2020

Αναβολή POROSEA 2020

Οκτ 03, 2020 Rate: 0.00

Ακύρωση - 7ο Lamia Night & Run 2020

Ακύρωση - 7ο Lamia Night & R…

Οκτ 03, 2020 Rate: 0.00

Αποτελέσματα