Διοργάνωση 4ου ATROMITOS ULTRA 2024 - Οι εγγραφές ξεκίνησαν

H ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση του 4ου ATROMITOS ULTRA στις 13-14 Απριλίου 2024 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

Σε απόσταση 42km από το κέντρο και της Αθήνας και μόλις 5km από τον Τύμβο του Μαραθώνα ο οποίος κατασκευάστηκε για να καλύψει τα σώματα των 192 νεκρών Αθηναίων από την ομώνυμη μάχη εναντίον των Περσών το 490π.Χ, βρίσκεται το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει το αγώνισμα της κωπηλασίας και του κανόε σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αποτελεί κομμάτι του Εθνικού πάρκου Σχινιά και ένα από τα μόνο 3 εγκεκριμένα προπονητικά κέντρα κωπηλασίας στην Ευρώπη. Περιμετρικά της 2km μήκους λίμνης υπάρχει ιδανική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή, κλειστή στην κυκλοφορία και αρκετές υποδομές διάσπαρτες στην πάνω από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο έκταση που καλύπτει το κωπηλατοδρόμιο.

Η παγκόσμια άνθηση των υπεραποστάσεων είναι παρούσα και οι απανταχού δρομείς καλούνται να δοκιμαστούν αθλητικά και υπαρξιακά επιλέγοντας αγώνες από μια μεγάλη δεξαμενή.

Το ATROMITOS ULTRA παρέχει:
• Την επιλογή του αγώνα των 6 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km) , ο αθλητής σε 6 ώρες καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διάρκειας άνω του μαραθωνίου.

• Την επιλογή του αγώνα των 12 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km) , ενός διαφορετικού είδους αγώνα όπου σε 12 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διάρκειας άνω των 20 ωρών, προσφέρεται και αυτός για κάλυψη κριτηρίων συμμετοχής σε άλλους αγώνες υπεραποστάσεων , πειραματισμούς και δοκιμές δρομικών παραμέτρων που αργότερα θα εφαρμόσουμε σε λιγότερο ελεγχόμενα αγωνιστικά περιβάλλοντα. Παροχή ηλεκτρονικής χρονομέτρησης με ενδιάμεσες επίσημες καταγραφές επιδόσεων σε: 6ωρο, 50km, 100km

• Τέλος, την επιλογή του αγώνα των 24 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), όπου σε 24 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνισμα υπεραποστάσεων για οποίο η διεθνής ομοσπονδία υπεραποστάσεων διεξάγει αγώνες σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Μια δοκιμασία με επίκεντρο τη δρομική επιβίωση του αθλητή και με αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Παροχή ηλεκτρονικής χρονομέτρησης με ενδιάμεσες επίσημες καταγραφές επιδόσεων σε: 6ωρο, 12ωρο, 50km, 100km, 100μίλια

Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν αγώνες κριτήρια-πρόκριση για διεθνείς αγώνες υπεραποστάσεων όπως το Σπάρταθλον.

O αγωνιστικός στίβος απεικονίζεται στα παρακάτω διαγράμματα και έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.A.U.).

Αγωνιστικός Στίβος

Σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού

Οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον αγώνα από 18 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι 31 Μαρτίου 2024 μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-ultra#register 


Facebook: AtromitosUltra
Instagram: atromitos_ultra_
Webpage: https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-ultra 

Ακολουθεί και η αναλυτική προκήρυξη της διοργάνωσης.

1 . ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

2. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Η ώρα εκκίνησης για τους αγώνες των 6, 12 και 24 ωρών θα δοθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στις 09:00π.μ παραπλεύρως της γραμματείας του Κωπηλατοδρομίου.

3. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
6 ώρες
12 ώρες
24 ώρες (Με ενδιάμεση επίσημη καταγραφή με τάπητα πιστοποιημένης μέτρησης, των επιδόσεων των 100 μιλίων).

4. ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2006 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες).

5.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους εμπρόθεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον αγώνα από 18 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι 31 Μαρτίου 2024 μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση www.fearlessevents.gr 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ , ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 140 ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΑΖΙ.

7. ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Οι αγώνες, των 6, 12 και 24ωρών, θα διεξαχθούν σε πιστοποιημένη ασφάλτινη, επίπεδη, κυκλική διαδρομή των 2Km παραπλεύρως των πύργων χρονομέτρησης του κωπηλατοδρομίου. Εκτός από τη διαδρομή πιστοποιημένα είναι και όλα τα ενδιάμεσα split.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ευθύνη πιστοποίησης ηλικιακών και εθνικών ρεκόρ σε ενδιάμεσα spits βαραίνει τους ίδιους τους αθλητές οι οποίοι θα πρέπει εφόσον επιτύχουν αντίστοιχες επιδόσεις να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές των αντίστοιχων βάσεων δεδομένων. Η διαδρομή και οι κανονισμοί των αγώνων είναι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της IAU και ελέγχονται τόσο από κριτές του ΣΕΓΑΣ όσο και από αντίστοιχο επόπτη.

8. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ –ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι δρομείς θα μπορούν να λάβουν τροφοδοσία και υποστήριξη (π.χ ρουχισμό) σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο από τη διοργάνωση σημείο. Στο σημείο αυτό θα υπάρχουν πάγκοι της διοργάνωσης με νερό, ενεργειακά συμπληρώματα, ηλεκτρολύτες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, αναψυκτικά κ.α αλλά και πάγκοι τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πληρώματα υποστήριξης των αθλητών.

Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από το σημείο που θα έχει οριοθετήσει η διοργάνωση επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που την λαμβάνει.

Οι αθλητές των 24ωρών εκτός των πάγκων της διοργάνωσης θα μπορούν να λάβουν βοήθεια και από τον προσωπικό τους πάγκο ο οποίος επιλέγεται από τους ιδίους. Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από τα ορισθέντα σημεία επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που την λαμβάνει.

Οι αθλητές του αγώνα των 24 ωρών και τα πληρώματα τους θα δικαιούνται επίσης 1 γεύμα κατά τη διάρκεια του αγώνα το οποίο θα είναι διαθέσιμο τις βραδινές ώρες.

9 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.

10. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Θα υπάρχει οριοθετημένος και φυλασσόμενος χώρος εναπόθεσης σάκων των αθλητών ωστόσο καλό είναι στο σάκο να αναγράφεται ο αριθμός του αθλητή και να μην περιέχει αντικείμενα μεγάλης αξίας. Οι αθλητές των 24 ωρών θα διαθέτουν και προσωπικό πάγκο.

11.ΕΠΑΘΛΑ
Στον αγώνα των 6 ωρών όλοι οι αθλητές-αθλήτριες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
Στον αγώνα των 12 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 50km ή 6ώρες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα-έπαθλα.
Στον αγώνα των 24 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 100km ή 12ώρο θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα-έπαθλα.
Ηλικιακές κατηγορίες δεν θα υπάρξουν.

12. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τον αγώνα των 6 ωρών
50 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 8 Μαρτίου 2024
60 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 9 Μαρτίου 2024 μέχρι και 31 Μαρτίου 2024
Για τον αγώνα των 12 ωρών:
60 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 8 Μαρτίου 2024
70 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 9 Μαρτίου 2024 μέχρι και 31 Μαρτίου 2024
Για τον αγώνα των 24 ωρών:
80 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 8 Μαρτίου 2024
90 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 9 Μαρτίου 2024 μέχρι και 31 Μαρτίου 2024

Οι παραπάνω τιμές αφορούν τα βασικά πακέτα συμμετοχής τα οποία περιλαμβάνουν:
• Αριθμό συμμετοχής και παραμάνες
• Chip χρονομέτρησης
• Αναμνηστικό T-Shirt του αγώνα
• Αναμνηστικό μετάλλιο (Βλ. παράγραφο 11. ΕΠΑΘΛΑ)
• Τροφοδοσία από τους πάγκους της διοργάνωσης (Βλ. παράγραφο 8. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ –ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ )

13. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
13.1 Όλοι οι συμμετέχοντες μέχρι 1 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα τους πρέπει να παρουσιασθούν στη Γραμματεία του αγώνα παραπλεύρως του σημείου εκκίνησης για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους (νούμερο, chip κ.τλ)
13.2 Τα νούμερα των δρομέων πρέπει να φορεθούν σε εμφανές σημείο και μόνο από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή.
13.3 Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τους κριτές και τον επόπτη με βάση τους κανονισμούς.
13.4 Τις νυχτερινές ώρες ενδέχεται ο φωτισμός των εγκαταστάσεων να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις ορισμένων δρομέων σε ορισμένα σημεία της διαδρομής. Η διοργάνωση σε αυτά τα σημεία ενισχύει το φωτισμό με φορητούς προβολείς ωστόσο προτείνουμε οι αθλητές των 24 ωρών να έχουν στον εξοπλισμό τους φακό κεφαλής για την περίπτωση που τον χρειαστούν αυτοί ή το πλήρωμα υποστήριξης τους.

14. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
‘Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υπεραπόστασης.

15. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Η διοργάνωση σε συνεργασία με γιατρό και Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

16. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Εταιρεία: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

17. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ

18.ΑΝΑΒΟΛΗ-ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε να λάβουν πίσω το αντίτιμο συμμετοχής τους.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Απρίλιος
  • Περιοχή: Αττική
  • Τύπος: Road
  • Αποστάσεις: Υπεραποστάσεις

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

Αποτελέσματα