Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαλκίδας

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαλκίδας

 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

 

  1. Αγώνας  12 χλμ. Ανδρών – Γυναικών
  2. Αγώνας 5  χλμ. Ανδρών – Γυναικών
  3. Αγώνας 1 χιλ  Ανηλίκων

Ο  Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης» και ο  Φιλαθλητικός Όμιλος  Νέας Αρτάκης προκηρύσσουν  αγώνες Φιλανθρωπικού σκοπού σε Δημόσιο Δρόμο στη Χαλκίδα  με τον διακριτικό τίτλο “ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ”.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος κατά της ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό σκοπό

Μέρος των εσόδων θα προσφερθούν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι άνω των 18 ετών καθώς και μικρότεροι με την έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους

 

Το δικαίωμα συμμετοχής δύναται να αλλάξει ανάλογα με τις  τροποποιήσεις στους κανόνες ελέγχου των λοιμώξεων, τις συστάσεις  και τις ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών.

  

 

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

  1. 12 Χλμ  (περιγραφή αγώνα)

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ 

Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας .

 Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη της Χαλκίδας. Η διαδρομή έχει ως εξής: Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά γέφυρα -Λεωφόρος Αθηνών -Γλύφα – Υψηλή Γέφυρα - ανέβασμα και πέρασμα στον πεζόδρομο Υψηλής γέφυρας – Λόφος Αγ. Κων/νου (ποδηλατοδρόμος) - Παπαστρατή– Λιάσκα – Πλατεία Αθανάτων – Παραλία Χαλκίδας – τερματισμός Αγάλματα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

  1. 5 χλμ  (περιγραφή αγώνα)

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:20 π.μ.

Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας. Oι αθλητές καλούνται να διανύσουν μια μοναδική διαδρομή, δίπλα στη θάλασσα, βατή σε όλους, απολαμβάνοντας το φαινόμενο του Ευρίπου πάνω από την παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας και τις παραλίες της στην Βοιωτική και την Ευβοϊκή ακτή.

 Η διαδρομή έχει ως εξής: Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά Γέφυρα – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Ιωακείμ Παντελάκη – τέρμα και αναστροφή στην Παιδική Χαρά στις Ροδιές - Ιωακείμ Παντελάκη – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Παλαιά Γέφυρα -Παραλιακή Βουδούρη – Αγάλματα (τερματισμός).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

  1. 1 χλμ Δημοτικών – Γυμνασίων (αγοριών – κοριτσιών) (περιγραφή αγώνα)

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:50 π.μ. για τα Αγόρια Δημοτικών, στις 10:00 π.μ. για τα Κορίτσια Δημοτικών και στις 10:10 π.μ. για τα Αγόρια και Κορίτσια Γυμνασίων.

Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας

 Η διαδρομή θα είναι ως εξής : Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου -  Αγγελή Γοβιού -  στροφή δεξιά και είσοδο στην παραλιακή οδό Βουδούρη και θα τερματίσει στο σημείο εκκίνησης (Αγάλματα) για τα Γυμνάσια  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και  απαιτείται  υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Προεγγραφές : δήλωση συμμετοχής στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Σχολείου σας με υπεύθυνη δήλωση γονέα. Για όσους δεν έχουν προεγγραφεί οι  εγγραφές θα γίνονται πριν την εκκίνηση (αυστηρά από τις 08:00-09:45) και με υπογραφή γονέα θα δίνεται ο αριθμός.

 

  1. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 12 ΧΛΜ.

Για Άνδρες (γεννημένοι το 2004 και μεγαλύτεροι)

  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

 

Για Γυναίκες (γεννημένες το 2004  και μεγαλύτερες)

  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές έκαστης κατηγορίας  και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν.

Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης θα πάρουν δώρο από ένα 3/ημερο ταξίδι για 2 άτομα  στην Ελλάδα

Οι συμμετέχοντες στα 12 και 5 χιλιόμετρα θα μπουν σε κλήρωση για ένα ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και για μία δωρεάν συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2022.  Η κλήρωση για το αυτοκίνητο θα γίνει την περίοδο των γιορτών στο τέλος του έτους σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο site του Καλού Σαμαρείτη https://www.okalossamaritis.gr/  και η κλήρωση για την συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο θα γίνει στην διάρκεια των απονομών του αγώνα

Θα δοθούν επίσης αξιόλογα δώρα για τους νικητές των υπολοίπων κατηγοριών

 

 

  1. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 5 ΧΛΜ.

Για Άνδρες (γεννημένοι το 2004 και μεγαλύτεροι)

  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

 

Για Γυναίκες (γεννημένες το 2004 και μεγαλύτερες)

  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές έκαστης κατηγορίας  και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν..

Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης θα πάρουν δώρο από μία 3/μηνη συνδρομή για άσκηση στο Γυμναστήριο STAY FIT στην Νέα Αρτάκη με δυνατότητα μεταβίβασης σε άλλο άτομο που επιθυμούν.

Επίσης

Οι συμμετέχοντες στα 12 και 5 χιλιόμετρα θα μπουν σε κλήρωση για ένα ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και για μία δωρεάν συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2022.  Η κλήρωση για το αυτοκίνητο θα γίνει την περίοδο των γιορτών στο τέλος του έτους σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο site του Καλού Σαμαρείτη https://www.okalossamaritis.gr/  και η κλήρωση για την συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο θα γίνει στην διάρκεια των απονομών του αγώνα

 

 

  1. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 1,1 ΧΛΜ.

Στους τρείς πρώτους νικητές Αγοριών – Κοριτσιών Εκπαιδευτικής Βαθμίδας Δημοτικών και Γυμνασίων θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν.

 

  1. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ και ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Δεν υπάρχουν χρονικά όρια για όλους τους αγώνες

 

Ώρα έναρξης απονομών :  12:30 

 

  1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site του αγώνα www.chalkidahalfmarathon.gr  στα social media των διοργανωτών όπως επίσης και φωτογραφίες και πληροφορίες για τον αγώνα.

 

  1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Οι συμμετέχοντες δρομείς στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του βούληση και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους, λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ή άλλου είδους επίπτωσης που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς μετέχουν με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες.

Όλοι οι αθλητές-τριες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς. Στην περίπτωση ανηλίκου την υπεύθυνη δήλωση υπογράφει ο γονέας/κηδεμόνας και συναινεί στη συμμετοχή του στον αγώνα.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ–ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (πιστοποίηση υγείας) συμπληρωμένο. Υπεύθυνες δηλώσεις θα υπάρχουν στην γραμματεία των αγώνων.

 

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι οδηγίες -που βασίζονται στα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών - θέτουν νέες απαιτήσεις στη διεξαγωγή διοργανώσεων.

 Οι οδηγίες θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις  τροποποιήσεις στους κανόνες ελέγχου των λοιμώξεων, τις συστάσεις  και τις ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών.

Το παρόν σχέδιο περιλαμβάνει όλους τους κανόνες διεξαγωγής, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και τις διαδικασίες που θα τηρηθούν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και στο πλαίσιο αυτής. Στο βαθμό που κρίνεται απαραίτητο και αξιολογώντας την κατάσταση που θα διαμορφώνεται σταδιακά στη χώρα μας το επόμενο διάστημα και μέχρι την τέλεση του αγώνα, το παρόν θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες και εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

 

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής στη διοργάνωση  έχουν οι όλοι οι ενήλικοι δρομείς και οι ανήλικοι με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων:

 

  1. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων / εθελοντών / εργαζομένων / κριτών / συνεργατών για τους σκοπούς της διοργάνωσης τόσο πριν, όσο και μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που αφορά στις μετακινήσεις και θα ισχύει κατά την ημέρα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τους σκοπούς της διοργάνωσης, το σύνολο των συμμετεχόντων στη διοργάνωση καλούνται να προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών, προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό και το υλικό συμμετοχής τους στον αγώνα. Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί σε χώρο που θα ανακοινωθεί την εβδομάδα του αγώνα από τα social media των διοργανωτών.

α. Λειτουργία Κέντρου εγγραφών

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σύνολο των εγγεγραμμένων δρομέων στη διοργάνωση, το Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργήσει με τους παρακάτω κανόνες:

  • Το Κέντρο Εγγραφών θα στελεχώνεται από επαρκές προσωπικό και επιπλέον εθελοντικό προσωπικό με βάση τις ανάγκες ανά ημέρα και τη χρονική στιγμή της ημέρας.
  • Η παραλαβή των αριθμών και του υλικού συμμετοχής από τους δρομείς θα γίνεται από τους σταθμούς διανομής υλικού..

 

β. Σήμανση

Σε όλους τους χώρους του Κέντρου Εγγραφών (εσωτερικά και εξωτερικά) θα υπάρχει σήμανση που θα υπενθυμίζει στους επισκέπτες τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν καθώς και την ανάγκη τήρησης των κανόνων φυσικής απόστασης (2μ), αλλά και των οδηγιών της διοργάνωσης.

 

γ. Επικαιροποίηση Υγειονομικών Δεδομένων.

Τα παραπάνω μέτρα δύναται να επικαιροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα με βάση τις τότε ισχύουσες διατάξεις

 

 

  1. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

α. Αγώνας 12χλμ

Ώρα Εκκίνησης 10.30πμ

β. Αγώνας 5  χλμ.

Ώρα Εκκίνησης 10.20πμ

γ. Αγώνας 1  χλμ.

Ώρα Εκκίνησης 09.50πμ

 

Πριν Την Εκκίνηση

Προσέλευση/Άφιξη συμμετεχόντων στο χώρο εκκίνησης

  • Η προσέλευση των συμμετεχόντων θα γίνει από όλες τις περιμετρικές των αγωνιστικών εκδηλώσεων Δημόσιες οδούς με συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις / προτροπή / καθοδήγηση, από τις 09:00πμ έως τις 09:30.
  • Σύσταση προς όλους τους συμμετέχοντες δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα από την άφιξή τους στο χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνησή τους, δηλαδή μέχρι να λάβουν θέση στις ειδικές ενδείξεις σταθερής θέσης. Για την απόρριψη της προστατευτικής μάσκας θα υπάρχει μεγάλος αριθμός κάδων απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία στα blocks προς την εκκίνηση.
  • Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων (σε ειδικές πλαστικές τσάντες που θα διαθέσει η διοργάνωση σε όλους τους συμμετέχοντες) θα γίνει σε δύο διαφορετικούς χώρους με βάση τον αριθμό συμμετοχής των δρομέων.
  • Σύσταση στους δρομείς που το επιθυμούν να προθερμαίνονται ατομικά (τρέξιμο, ασκήσεις ευλυγισίας, κλπ) στους χώρους πίσω από την εκκίνηση, αποφεύγοντας να τρέχουν σε ομάδες και αποφεύγοντας σημεία που παρατηρείται συγχρωτισμός δρομέων ή συνοδών προσώπων.
  • Σύσταση στους δρομείς να μην έχουν μαζί τους κατά την άφιξη τους και γενικά την παραμονή τους στους χώρους των αγώνων συνοδευτικά πρόσωπα – θεατές.

 

Τοποθέτηση στην Εκκίνηση – Διαδικασία Εκκίνησης

  • Οι δρομείς των 12 χλμθα κατανεμηθούν σε blocks, το κάθε ένα από τα οποία θα έχει την απαραίτητη απόσταση..

 

Κατά Τη Διάρκεια Του Αγώνα & Μετά

 

Διαδικασία Αγώνα – Τερματισμός και Μετά τον Τερματισμό

  • Κατά τη διάρκεια του αγώνα συνιστάται και εποπτεύεται οι δρομείς να διατηρούν όσο δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσαρμόζονται με τα παρακάτω:
  • Το ωρολόγιο πρόγραμμα του αγώνα και η τμηματική εκκίνηση των blocks των δρομέων γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να καθιστούν απόλυτα διαχειρίσιμη και ελεγχόμενη τη συνάθροιση των δρομέων, τόσο κατά τη διαδρομή, όσο και στον τερματισμό.
  • Μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν από τους ειδικούς σταθμούς τροφοδοσίας και μεταλλίων το εμφιαλωμένο νερό. Παράλληλα παραλαμβάνουν και το μετάλλιο τερματισμού.
  • Τέλος, οι δρομείς κατευθύνονται προς το χώρο όπου παρέδωσαν τα ρούχα τους και παραλαμβάνουν την ειδική τσάντα που παρέδωσαν κατά την άφιξή τους.
  • Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες αναχωρούν για τον τόπο διαμονής τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ περί μετακινήσεων.
  • Όσοι θεατές και συνοδευτικά πρόσωπα παρευρίσκονται στο χώρο θα κινούνται αποκλειστικά έξω από τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί δεξιά και αριστερά του δρόμου που είναι προς χρήση από τους συμμετέχοντες.
  • Με συνεχείς ανακοινώσεις μέσω μεγάφωνων αλλά και με παρότρυνση των εθελοντών και του προσωπικού της διοργάνωσης, θα γίνεται σύσταση προς τους θεατές για τήρηση των φυσικών αποστάσεων και των κανόνων της διοργάνωσης.
  • Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων / εθελοντών / εργαζομένων / κριτών / συνεργατών για τους σκοπούς της διοργάνωσης τόσο πριν, όσο και μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που αφορά τις μετακινήσεις και θα ισχύει κατά την ημέρα διεξαγωγής της διοργάνωσης. Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται οχήματα της διοργάνωσης ορίζεται απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας.

 

 

12.1 Ο χώρος της όδευσης των δρομέων στην εκκίνηση και στο τερματισμό θα είναι κλειστός στην κυκλοφορία οχημάτων

12.2 Ο χάρτης της διαδρομής και των χώρων του αγώνα περιλαμβάνει, την εκκίνηση, τον τερματισμό , τη κατεύθυνση,  την υψομετρική διαφορά της διαδρομής, τους σταθμούς ανεφοδιασμού υγρών και πρώτων βοηθειών, τα σημεία ελέγχου, τους σταθμούς διασωστικών ομάδων και τμήματα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από τους δρομείς.

  • Χάρτες των αγώνων θα δημοσιευθούν στα social media των διοργανωτών              

 12.3 Η διαδρομή του αγώνα θα σημανθεί με ταινία σήμανσης ή άλλο υλικό,  θα αποκλειστεί και θα εποπτεύεται όπου απαιτείται, με όλες τις στροφές (αλλαγές πορείας όδευσης) να υποδεικνύονται σαφώς, για να εξασφαλιστεί ότι οι δρομείς τηρούν την εγκεκριμένη διαδρομή.

12.4 Η διαδρομή του αγώνα και η εποπτεία της,  είναι κατάλληλες για το μέγεθος του αγώνα.

12.5 Γίνεται σαφές  ότι αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της διαδρομής ή και αναβολής για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης, ή και ματαίωσης ή και διακοπής του αγώνα, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία των συμμετεχόντων.


12.6 Θα υπάρχει σεβασμός στον καιρό και τις προβλέψεις σχετικά με ακραίες θερμοκρασίες, υγρασία, καταιγίδες, αέρα, αστραπές και άλλα επικίνδυνα τοπικά καιρικά φαινόμενα. Θα γίνονται ανακοινώσεις πριν τον αγώνα αναφορικά με πιθανούς κινδύνους εξαιτίας των καιρικών συνθηκών
Οι ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν μια ξεκάθαρη αλληλουχία εντολών, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των συμμετεχόντων, υπευθύνων, εθελοντών και θεατών.

12.7 Θα υπάρχει διαδικασία αντίστροφης μέτρησης (5, 3 και 1 λεπτό) πριν την εκκίνηση, για την ενημέρωση των αθλητών.

12.8 Οι επόπτες της διαδρομής θα  έχουν ενημερωθεί κατάλληλα και θα είναι ευδιάκριτοι στους αγωνιζόμενους.

12.9 Η εποπτεία των οποιονδήποτε  οδικών  διασταυρώσεων , μεγάλων κόμβων και αλλαγών κατεύθυνσης, όπως συμφωνείται μετά από τις διαβουλεύσεις με τις τοπικές αρχές, τη Τροχαία και την Αστυνομία, θα ανατεθεί αποκλειστικά σε ενήλικους.
Σημείωση: Οι επόπτες διασταυρώσεων δεν έχουν τη νομική εξουσία για να κατευθύνουν ή για να σταματήσουν την κυκλοφορία.

12.10 Οι Επόπτες διασταυρώσεων θα ενημερωθούν πλήρως και θα να λάβουν γραπτές οδηγίες ως προς το ρόλο, τη θέση, τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης κ.τ.λ.. πριν από την έναρξη του αγώνα. 

12.11  Όλοι οι Επόπτες της διαδρομής του αγώνα θα φορούν διακριτικά γιλέκα.

12.12  Οι επόπτες της διαδρομής θα παραμείνουν στη διαδρομή του αγώνα μέχρι να αποδεσμευτούν από το συντονιστή Επόπτη ή τον Υπεύθυνο της διαδρομής του αγώνα ή έως ότου παραληφθούν από το όχημα περισυλλογής.

12.13  Θα υπάρχει ευδιάκριτο προπορευόμενο όχημα – ή/και όχημα των αρχών ασφαλείας, ή/και επίσημος κριτής-επόπτης προηγούμενος του αγώνα.

12.14 Θα υπάρχει όχημα περισυλλογής δρομέων που εγκαταλείπουν τον αγώνα, ή/και ασθενοφόρο, ή/και επίσημος Κριτής-επόπτης  πίσω από τον τελευταίο δρομέα του αγώνα.

12.15  Η εποπτεία - επιτήρηση των δρομέων, κατά μήκος της  διαδρομής  του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει.  Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα.

12.16  Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει οποιοδήποτε όχημα έκτακτης ανάγκης και περισυλλογής κατά μήκος της διαδρομής.

  1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Οι πρώτες βοήθειες ή/και η ιατρική κάλυψη της  έχουν καθοριστεί στο «ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»   κανονισμού αγώνων εκτός σταδίου και σε δημόσιο δρόμο και συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Προσωπικό - Πρώτων βοηθειών / αναζήτησης και διάσωσης
  • Επικεφαλής ιατρός - που θα είναι σε επικοινωνία με τους επικεφαλής τομέων του αγώνα.
  • Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ετοιμότητα και σε επαφή με την ομάδα πρώτων βοηθειών /αναζήτησης και διάσωσης των αγώνων, για να παρέχουν Ιατρική υποστήριξη.
  • Επικοινωνίες μεταξύ της ομάδας πρώτων βοηθειών / αναζήτησης και διάσωσης και των εποπτών διαδρομής ανά τμήμα της διαδρομής του αγώνα
  • Ασθενοφόρο - τουλάχιστον ένα να είναι παρών
  • Απινιδωτής - (Ο αριθμός τους και ο χώρος που θα εγκατασταθούν καθορίζεται από τον επικεφαλής ιατρό των αγώνων).
  • Κουτί πρώτων βοηθειών (Ο αριθμός τους και ο χώρος που θα εγκατασταθούν καθορίζεται από τον επικεφαλής ιατρό των αγώνων).

Θα προσδιοριστεί η πρόσβαση και η διαφυγή των Οχημάτων πρώτων βοηθειών - προς και από - διάφορα τμήματα της διαδρομής του αγώνα καθώς και ο  αριθμός και οι τύποι οχημάτων που θα απαιτηθούν για την παροχή πρώτων βοηθειών από όλα τα τμήματα της διαδρομής .

Η παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής υποστήριξης έχει αξιολογηθεί κατάλληλα και έχουν ληφθεί υπόψη, η επικινδυνότητα και η φύση της διαδρομής, η απόσταση και το εκτιμώμενο μέγεθος του αριθμού συμμετοχών.

Οι υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας έχει σχεδιαστεί ώστε  να ανταποκρίνονται σε κατάλληλο χρόνο στα επείγοντα περιστατικά, οπουδήποτε κατά μήκος της διαδρομής.

Ο διοργανωτής του αγώνα είναι σε θέση να παρέχει στοιχεία της βεβαίωσης για την ιατρική κάλυψη του αγώνα, προς την Ομοσπονδία, τις τοπικές αρχές και τον Επόπτη του αγώνα.

 

 

  1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

14.1 Οι σταθμοί τροφοδοσίας  θα παρασχεθούν στη διαδρομή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα είναι   σύμφωνοι με τους κανονισμούς, και θα συμφωνούν πλήρως με τους κανονισμούς υγιεινής τροφίμων.

14.2 Οι σταθμοί τροφοδοσίας δεν θα είναι τοποθετημένοι  στην γραμμή όδευσης των δρομέων.

14.3 Οι σταθμοί τροφοδοσίας έχουν σημανθεί  σαφώς, όσον αφορά τη θέση τους στη Διαδρομή.  Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν :

-Στα 12,000μ

στο 4οχιλ. νερό,

στο 8οχιλ. Νερό και ισοτονικό,

στο 10οχιλ. νερό

Σημειώνεται ότι μετά από κάθε σταθμό τροφοδοσίας στα 50μ. Θα υπάρχει κάδος απορριμμάτων

-Στον αγώνα των 5.100μ.  θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο ήμισυ της διαδρομής με νερό.

14.4 Τροφοδοσία πόσιμου νερού , παρασχεθεί σε όλους τους συμμετέχοντες μετά τον τερματισμό.

14.5 Οι προμήθειες πόσιμου νερού και η μέθοδος αποθήκευσης τους, θα είναι σύμφωνες  με τους κανονισμούς υγιεινής τροφίμων.

14.6  Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι υπό τον έλεγχο ενηλίκων οι οποίοι θα είναι καλά ενημερωμένοι.  Όπου χρησιμοποιηθούν  βοηθοί/εθελοντές θα είναι μιας κατάλληλης  ηλικίας και θα απασχολούνται πάντα κάτω από την πλήρη επίβλεψη των ενηλίκων.

14.7  Όλο το προσωπικό των σταθμών τροφοδοσίας θα φοράει διακριτικά.

14.8 Τα σημεία ελέγχου θα εποπτεύονται από κριτές του αγώνα

14.9 Όποιος αθλητής δεν περάσει και επισημανθεί από έναν σταθμό ελέγχου θα  θεωρείται άκυρος. Σε συγκεκριμένους σταθμούς που έχουν οριστεί από πριν στην προκήρυξη, μπορεί να ζητηθεί από κάποιον αθλητή να εγκαταλείψει την προσπάθεια λόγω υπέρβασης ορίου χρόνου.

 

  1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

 Το αργότερο 20’ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα μπορούν εάν το επιθυμούν  να τοποθετήσουν τους  σάκους, με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει  η Οργανωτική Επιτροπή.  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει χρήματα, τιμαλφή .Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Παροχές πακέτων αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

 

12.000μ,

5.000μ.

αριθμός συμμετοχής, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, χυμού,  μπανάνας, παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

1100μ.       παιδικός αγώνας Δημοτικών και Γυμνασίων

αριθμός συμμετοχής, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού,  μπανάνας, παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

 Άλλες παροχές όταν εξασφαλιστούν θα ανακοινωθούν και την  μέρα των αγώνων

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα και να μας καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Οι αθλητές κάτω των 18 ετών θα τρέξουν αποκλειστικά με ευθύνη των κηδεμόνων τους, οι οποίοι προσυπογράφουν την Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής.

 

  1. ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Υπάρχει κατάλληλο σύστημα εγγραφών και ασφαλές σύστημα πληρωμής εγγραφών. Για την άρτια  οργάνωση του αγώνα οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ως εξής:

Α. Συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής πατώντας  https://bit.ly/ChalkidaRoadRun .

Β. Με οποιοδήποτε άλλο τρόπο η Οργανωτική Επιτροπή αποφασίσει .

Ο αγώνας έχει κόστος συμμετοχής  ως ακολούθως:

  • Δέκα (10€), για τον αγώνα των 12  χλμ.
  • Επτά  (7€) για τον αγώνα των 5  χλμ.
  • Δύο (2€) για τον παιδικό αγώνα 1,1 Χλμ.

Τα χρήματα θα δοθούν στον Πανευβοϊκό  Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρείτης»,  για την εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του.

Η κατάθεση  του αναλογούντος ποσού θα γίνεται στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό 

  • Τράπεζα Πειραιώς GR30  0172 1660 0051 6609 7921 389 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης»

 

Έναρξη των ηλεκτρονικών  έγγραφών την  Τετάρτη  1 Σεπτεμβρίου  2022 και καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής η Τετάρτη 5  Οκτωβρίου 2022.  

Μετά την ημερομηνία αυτή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συμμετοχή δεν θα είναι αποδεκτή παρα μονάχα η επι τόπου  εγγραφή στα σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω και στην Γραμματεία την μέρα του αγώνα

Τα νούμερα των δρομέων που παραλαμβάνονται για τον αγώνα θα πρέπει να φορεθούν αναλλοίωτα, από όλους τους συμμετέχοντες στο μέτωπο της φανέλας τους. Οι αριθμοί τους δεν πρέπει να διπλωθούν, ή να κοπούν.

Ο αριθμός πρέπει να φορεθεί από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή στον αγώνα.

Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει με το σύστημα gun time και  τα αποτελέσματα του Αγώνα θα είναι διαθέσιμα, εντός 24 ωρών από το πέρας του Αγώνα.

 

  1. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ

            Την παραμονή του αγώνα Σάββατο  8 Οκτωβρίου 2022 θα γίνεται η παραλαβή του Αριθμού Συμμετοχής, για τους αθλητές –τριες, από το Γραφείο Υποδοχής του Συλλόγου «Καλός Σαμαρείτης»  από και ώρες 10:00-14:00 και 18:00 -21:00. Επίσης την Κυριακή 14/10 από ώρα 08:00 και πριν την έναρξη του αγωνίσματος, από τον χώρο της γραμματείας.

 

  1. ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

Για να συμμορφωθούν με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) ,οι διοργανωτές αγώνων θα πρέπει να συμπεριλάβουν την ακόλουθη διατύπωση στις φόρμες συμμετοχής  <<Συμφωνείτε στη χρήση ή διάθεση της δηλωθείσας διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας με σκοπό την ενημέρωση για τον αγώνα , δράσεις ή έρευνες σχετικά με τον αγώνα και ότι μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία ως μέρος της λίστας συμμετοχών και των αποτελεσμάτων της για την παροχή ιστοφιλοξενίας (web hosting) της  Ιστοσελίδας του αγώνα ,υπηρεσίες εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας, υπηρεσίες φωτογράφησης /βιντεοσκόπησης των εκδηλώσεων και Μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό την ασφάλιση, τις άδειες ή τη δημοσίευση συμμετοχών /αποτελεσμάτων, είτε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση μόνο είτε σε συνδυασμό ή σε σχέση με άλλες διοργανώσεις .Οι λίστες συμμετοχής και τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά χωρίς να περιορίζονται σε αυτά)το ονοματεπώνυμο , το σύλλογο ή την ομάδα , την επίδοση των αγώνων και το έτος γέννησης ή την ηλικιακή κατηγορία.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στην διοργάνωση του αγώνα , να αποστείλουν την προσφορά τους είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά στο email:

okalossamaritis@gmail.com

 

 

Οργανωτικός Υπεύθυνος ορίζεται: ο Μαυρομάτης Γεώργιος

 

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε :

Μαυρομάτης Γεώργιος : 6937256956

 Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ 6906186374

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

 

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

   

09:50

1100μ. Αγώνας Ανηλίκων

   

10:20

5.000μ.

10:30

12.000μ

13:00

Απονομές

 

 

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:___________________________________________

ΟΝΟΜΑ:______________________________________________

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ:______________________________________

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:______________________________

ΦΥΛΟ:___________ ΤΗΛ.:___________________EMAIL___________________

ΚΙΝΗΤΟ:_____________________________________________

ΣΥΛΛΟΓΟΣ:__________________________________________

ΑΓΩΝΑΣ: 12km______ 5 km............ 1.1km_______

 

Το ποσό συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί  στις τράπεζα:

  • Τράπεζα Πειραιώς GR30 0172 1660 0051 6609 7921 389 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης»

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Συμμετέχω στον αγώνα δρόμου 12  χλμ, 5  χλμ και 1,1 χλμ. με απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συμφωνώ στη χρήση ή διάθεση της δηλωθείσας διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου με σκοπό την ενημέρωση για τον αγώνα, δράσεις ή έρευνες σχετικά με τον αγώνα και ότι μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία ως μέρος της λίστας συμμετοχών και των αποτελεσμάτων της διοργάνωσης   υπηρεσίες εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας, υπηρεσίες φωτογράφησης/βιντεοσκόπησης των εκδηλώσεων και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό την ασφάλιση, τις άδειες ή τη δημοσίευση συμμετοχών/αποτελεσμάτων, είτε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση μόνο, είτε σε συνδυασμό ή σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Οι λίστες συμμετοχής και τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά χωρίς να περιορίζονται σε αυτά) το ονοματεπώνυμο, το σύλλογο ή την ομάδα, την επίδοση των αγώνων και το έτος γέννησης ή την ηλικιακή κατηγορία.

Δηλώνω ότι έχω διαβάσει όλους τους όρους συμμετοχής και την προκήρυξη γενικότερα και την αποδέχομαι.

 

Για τον παιδικό αγώνα 1 χλμ. θα πρέπει να υπογράψουν οι κηδεμόνες.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ……………………………………

 

Ο/Η ΑΙΤΩΝ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00