Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Ακύρωση 3ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές»

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ», προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 3ου Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» 5,2 χλμ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και περιπατητική διαδρομή 1.700 μέτρων.

 

Εκκίνηση και τερματισμός εντός του χώρου του Πεδίου Άρεως. Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της ΓΓΑ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Το αθλητικό γεγονός του 3ου Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» κινείται στο τρίπτυχο του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, του Πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας.


Η ΖΟΤΕΝ, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα, να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που θα παραχθούν στο πολιτιστικό και αθλητικό αυτό γεγονός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 5 χλμ.:   12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 μ.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 1.700 μέτρων: 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:00 μ.μ.

 

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

5 Χιλιόμετρα

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Κων/νου, πρώτη στροφή δεξιά περνάμε από το Άγαλμα της Αθηνάς, Αγ. Χαράλαμπο, Αγ Ταξιάρχες με το άγαλμα του Υψηλάντη, δεξιά στον πανέμορφο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά μικρό στρωμένο χωμάτινο κομμάτι και έξοδος στο σημείο Εκκίνησης).

Η διαδρομή αποτελείται από 3 στροφές.

Στην ίδια διαδρομή καλούνται οι κάτοικοι και όποιοι άλλοι επιθυμούν,  να περπατήσουν ένα γύρο ήτοι 1,7 χλμ, να γεμίσουν και να χαρούν το ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Στον αγώνα των 5 χλμ θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Πέρα από τους ελεγκτές θα υπάρχουν στον δρόμο και ένα Ηλεκτρονικό check point στον αγώνα των πέντε (5) χιλιομέτρων.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Στον αγώνα θα υπάρχει ένα τραπεζάκι με νερά στην εκκίνηση το οποίο θα καλύπτει και τις τρείς στροφές.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε να καταχωρείτε τις αιτήσεις συμμετοχής σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.athenianrunnersclub.gr/register/#1522081308852-62b7f5f4-02a2

 

Αιτήσεις συμμετοχής καθώς και η πληρωμή του αντιτίμου θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 7/9/2020 14:00.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την ημέρα του αγώνα δεν θα δίνονται νέες συμμετοχές.

 

ΌΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το όριο για τον αγώνα θα είναι συνολικά 300 συμμετοχές.

Για την πλήρωση των ανωτέρω ορίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές ενδέχεται να κλείσουν πριν την ανωτέρω ημερομηνία 7/9/2020 14:00.

 

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συμμετοχής που θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα ορίζεται σε 5 ευρώ και καταβάλλεται με κατάθεση:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕZA

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 721/322525-93

IBAN: GR50 0110 7210 0000 7213 2252 593

 

ΤΡΑΠΕZA EUROBANK

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 0026-0604-74-0101580382

IBAN: GR70 0260 6040 0007 4010 1580 382

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Γιώργος Διαμαντής και στις δύο περιπτώσεις.

 

Το ανωτέρω αντίτιμο καλύπτει:

  • Αριθμό συμμετοχής
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Αναμνηστικό μετάλλιο για τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν
  • Δίπλωμα σε ηλεκτρονική μορφή.
  • Τεχνικό T-shirt
  • Ενυδάτωση

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην κατάθεση, ν’ αναγράφετε το ονοματεπώνυμο σας:

(π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΡΚΟ)

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να έχει τακτοποιηθεί η οικονομική υποχρέωση εντός 5 ημερών από την αίτηση και πάντως το αργότερο μέχρι τις 7/9/2020 14:00.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

Ο Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ προχώρησε στην κατάρτιση του ακόλουθου πρωτοκόλλου για τον 3ο Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» απόστασης 5 χλμ. που θα διεξαχθεί στον Πεδίο του Άρεως στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των  δρομέων, όσο και των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση (οργανωτών, κριτών, εθελοντών κλπ.).

Οι παρακάτω κανόνες/μέτρα/διαδικασίες δύνανται να αναθεωρηθούν σε περίπτωση που αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των υποδείξεων των ειδικών επιστημόνων και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός δρομέων ορίζεται σε 300, σύμφωνα με τα διαθέσιμα τετραγωνικά στο χώρο εκκίνησης/ζεστάματος. Απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, το οποίο θα διασφαλιστεί με τη συνδρομή και της Αστυνομίας.

Η συμμετοχή θα επιτρέπεται μόνο σε δρομείς που θα προσκομίσουν συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, το σχετικό «Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου» που έχει ανακοινώσει η ΓΓΑ, σύμφωνα με το οποίο πληρούν τα κριτήρια για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης η παρουσία θεατών.

Το σύνολο του προσωπικού/εθελοντών/κριτών/συνεργατών θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Επίσης, θα υπάρχει σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών με τη χρήση σαπουνιού ή αντισηπτικού. Στο χώρο του αγώνα θα υπάρχει σήμανση με τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα λειτουργεί στο χώρο ιατρείο που θα είναι ανάλογα εξοπλισμένο και θα ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η διανομή των αριθμών συμμετοχής, θα γίνει την προηγούμενη ημέρα του αγώνα11/9/2020 σε εξωτερικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, στο Άγαλμα Κων/νου, τις ακόλουθες ώρες βάσει του πρώτου γράμματος του επιθέτου:

  • Από Α έως Δ: 9:00 – 11:00 (και Λατινικά ονόματα)
  • Από Ε έως Κ: 11:00 – 13:00
  • Από Λ έως Ο: 13:00 – 15:00
  • Από Π έως Σ: 15:00 – 17:00
  • Από Τ έως Ω: 17:00 – 19:00

H διανομή θα γίνει από 2 σταθμούς εξυπηρέτησης που θα βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους και θα έχουν διαθέσιμα αντισηπτικά. Θα υπάρχει σήμανση ώστε οι δρομείς να τηρούν τον κανόνα των 2 μέτρων στις γραμμές αναμονής. Οι εθελοντές των σταθμών θα φορούν μάσκες.

Για την παραλαβή του αριθμού και του σχετικού υλικού, ο συμμετέχων ή εκπρόσωπός του θα παραδίδει συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο (από τον συμμετέχοντα) το «Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου».

Μαζί με τον αριθμό, θα διανέμεται έντυπο υλικό με τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν οι δρομείς την ημέρα του Αγώνα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Θα τηρούνται οι κανόνες της ατομικής άθλησης όπως ισχύουν. Αυτό θα ανακοινώνεται συνεχώς από τα μεγάφωνα, αλλά και από εθελοντές της διοργάνωσης.

Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων θα γίνεται σε ειδικές πλαστικές τσάντες που θα  διαθέτει η διοργάνωση. Κατά την παράδοση τους, οι τσάντες θα ψεκάζονται με απολυμαντικό διάλυμα από τους εθελοντές που τις παραλαμβάνουν. Οι παραλαμβάνοντας εθελοντές θα φορούν μάσκα και γάντια.

Συνίσταται σε όλους τους δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι να λάβουν θέση στην εκκίνησή. Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι.

Κατά την συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, θα ζητηθεί από τους δρομείς να δηλώσουν το χρόνο στον οποίο προβλέπουν να καλύψουν τα 5 χλμ. Βάσει αυτού του χρόνου, οι δρομείς θα χωριστούν σε ομάδες των 4 ατόμων, δηλαδή θα οριστούν 75 ομάδες ξεκινώντας από τους πιο γρήγορους προς τους πιο αργούς δρομείς. Ο αριθμός της ομάδας του κάθε δρομέα θα έχει εξαρχής καταγραφεί πάνω στον αριθμό που θα του έχει διανεμηθεί.

Στο χώρο εκκίνησης θα υπάρχει σήμανση επί του εδάφους, για τη σειρά στην οποίο θα λάβει θέση η κάθε ομάδα των 4 ατόμων. Κάθε σειρά θα έχει απόσταση 2 μέτρων από την προηγούμενη και την επόμενη. Το πλάτος της κάθε σειράς θα είναι 6 μέτρα ώστε να υπάρχει δεξιά και αριστερά απόσταση 2 μέτρων μεταξύ του κάθε δρομέα της σειράς.

Η εκκίνηση θα δίδεται ανά 6 δευτερόλεπτα για κάθε σειρά. Θα ζητηθεί από τους δρομείς, με κάθε εκκίνηση που θα ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα, να κάνουν 2 βήματα εμπρός, ώστε όλοι να προχωρούν σταδιακά προς τη γραμμή εκκίνησης, τηρώντας ταυτόχρονα την απόσταση των 2 μέτρων.

ΑΓΩΝΑΣ

Θα υπάρχει σύσταση για τήρηση των κανόνων της ατομικής άθλησης όπως ισχύουν (να αποφεύγεται απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων). Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό, μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους.

Στα τραπεζάκια τροφοδοσίας, οι εθελοντές θα φορούν μάσκα και γάντια, και θα παρέχουν μόνο εμφιαλωμένα νερά.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Η τμηματική εκκίνηση των δρομέων, όπως έχει ήδη περιγραφεί, αποτρέπει το συνωστισμό στον τερματισμό.

Μετά τον τερματισμό θα υπάρχει χοάνη που θα ξεκινάει 20 μέτρα από την γραμμή τερματισμού και στην οποία θα εισέρχονται οι δρομείς ένας-ένας με απόσταση 2 μέτρων από τον προηγούμενο. Εκεί θα υπάρχει τραπέζι από το οποίο θα παραλαμβάνουν ανέπαφα πλαστική τσάντα με εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικό, μπανάνα και μετάλλιο τερματισμού, αφού απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους παρέχεται. Μετά οι δρομείς θα παραλαμβάνουν από τον ειδικό χώρο την τσάντα με το ρουχισμό που παρέδωσαν πριν την εκκίνηση.

Οι απονομές θα γίνονται μία-μία ξεχωριστά, ενώ οι απονέμοντες θα φορούν μάσκα. Όσοι παρακολουθούν τις απονομές θα έχουν απόσταση κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα μεταξύ τους.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Σε 1 ώρα από την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χλμ. θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο περιπατητική διαδρομή 1700μ. Θα υπάρχουν ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα οι οποίες θα υπενθυμίζουν στους συμμετέχοντες την τήρηση των κανόνων ατομικής άθλησης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τη διεξαγωγή του περιπάτου, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΚΥΠΕΛΛΑ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Κύπελλα θα δοθούν στους τρείς πρώτους άνδρες και τις τρείς πρώτες γυναίκες του αγώνα. Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει σε όλη την διάρκεια της διαδρομής επαρκής Ιατρική κάλυψη από Ιατρούς και διασώστες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η διοργάνωση θα παρέχει φωτογραφική κάλυψη του αγώνα από την Foto trexoume.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Θα υπάρχει μέριμνα για την φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  • Περιφέρεια Αττικής

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

  • Της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
  • Της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT
  • Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  • Γιατροί του Κόσμου
  • Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
  • Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ)
  • FILIPPINO VOLUNTEERS
  • ZOTEN

ΧΟΡΗΓΟΙ

  • Χορηγός Ενυδάτωσης ΒΙΚΟΣ
  • Εστιατόριο Ψητοπωλείο «Ο Γιώργος»
  • SKECHERS
  • ΚΡΙ ΚΡΙ
  • OUTRUN
  • High5 SPORTS NUTRITION
  • DOLE AE
  • ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΕΤΣΗΣ

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00