Συνέντευξη με τον Μιχάλη Καλομοίρη | Αποστολή στο Καρπενήσι

Το πρόσωπο του φετινού καλοκαιριού, λόγω της ιδιαίτερης πρόκρισης του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο είναι, αναμφίβολα, ο Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης. Να αναφέρουμε, εδώ, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο αθλητής του Ολυμπιακού συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Ρώμης (Gold Label), όπου και κατέλαβε την 8η θέση με επίδοση 2:29:30. Σύμφωνα με τον κανονισμό της IAAF, ο τερματισμός στην 10αδα των Μαραθωνίων, που έχουν χαρακτηριστεί ως Gold Label, δίνει την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς, χωρίς την επίτευξη του ορίου, που για τους φετινούς αγώνες έχει οριστεί στα 2:19:00.

 

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν όλο αυτό το διάστημα από αθλητές, προπονητές, ΜΜΕ, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό, όμως, από την πλευρά του αθλητή. Αυτές τις ημέρες ο Μιχάλης Καλομοίρης βρίσκετε στο Καρπενήσι για προετοιμασία. Το SPORTEVENT.GR ταξίδεψε στο Καρπενήσι για να τον συναντήσει και μας μίλησε για την Ρώμη, για το Ρίο, την προετοιμασία του και για πολλά άλλα. (Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 06/07/2016 και την δημοσιεύουμε σήμερα).

 

kalomoiris2

 

Καλημέρα Μιχάλη.

Καταρχήν πώς κυλάει η προετοιμασία και η καθημερινότητα σου στο Καρπενήσι;

Η προετοιμασία, δόξα το Θεό, ξεκίνησε πολύ καλά και συνεχίζεται, εδώ στο Καρπενήσι, ακόμα καλύτερα. Οι συνθήκες για προπόνηση εδώ είναι άριστες, καθώς το κλίμα είναι πολύ καλό, υπάρχει απόλυτη ηρεμία, που ευνοεί την ξεκούραση, καλό φαγητό για την κάλυψη διατροφικών αναγκών και πάνω απ’ όλα πολλή και σκληρή δουλειά.

 

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποια επίσημη ανακοίνωση από Ομοσπονδία ή Ε.Ο.Ε. για την συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς. Πολύς κόσμος ρωτάει. Για να βρίσκεσαι σε προετοιμασία πιθανόν να έχεις πάρει την διαβεβαίωση από επίσημα χείλη.

Από την πρώτη στιγμή, που έλαβα γνώση του δικαιώματος συμμετοχής μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες με κριτήρια, που η παγκόσμια Ομοσπονδία έχει θεσπίσει, απευθύνθηκα στην Ομοσπονδία, ώστε να οριστικοποιηθεί το όλο θέμα. Η αντιμετώπιση που έτυχα από όλους τους υπεύθυνους, τόσο της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, όσο και αυτούς της ΕΟΕ, ήταν πολύ σημαντική για εμένα, γιατί μου έδωσαν να καταλάβω εξ αρχής, ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό, από την δική τους πλευρά ο καθένας, ώστε άλλος ένας Έλληνας αθλητής να πάρει μέρος σε αυτό το μεγάλο γεγονός του φετινού καλοκαιριού. Εξάλλου, το όνομα μου βρίσκεται, εδώ και αρκετό καιρό, στη λίστα της ΕΟΕ με τους προκριθέντες αθλητές, που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα, η 11η Ιουλίου, θα είναι σημαντική ημέρα, καθώς τότε κλείνει η περίοδος προκρίσεων οποιουδήποτε αθλητή, σε οποιοδήποτε αγώνισμα και έτσι θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα. Παρ’ όλα αυτά, εγώ κάνω αυτό, που τόσα χρόνια έχω μάθει να κάνω, προπονούμαι σκληρά και προετοιμάζομαι, ώστε να είμαι 100% έτοιμος για το μεγάλο ‘’ραντεβού’’ του φετινού καλοκαιριού.

 

kalomoiris3

 

Για την πρόκρισή σου ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Επιστολές, άρθρα, σχόλια στα socialmedia. Μηνύματα συμπαράστασης, αγάπης αλλά και βαριές εκφράσεις (τυχάρπαστοι). Μέχρι σήμερα δεν έχεις τοποθετηθεί. Σε έχει επηρεάσει όλη αυτή η κατάσταση;

Είναι αλήθεια, ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί και γραφεί πάρα πολλά, αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένα. Νομίζω, εξάλλου, πως ούτε λόγος υπάρχει να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε είναι σκόπιμο, σε αυτήν τη χρονική στιγμή. Απ’ όλα αυτά, βέβαια, κρατάω στο μυαλό μου μόνο τα θετικά, τα οποία με γεμίζουν δύναμη, σωματική και πνευματική, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι, να προσπαθώ και να δίνω, πάντα και παντού, τον καλύτερό μου εαυτό και απομονώνω σε μια άκρη τα αρνητικά, τα οποία, όμως, με πεισμώνουν, κάνοντάς με να προσπαθώ ακόμα περισσότερο να βελτιώνομαι, ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος.

 

Ας πάμε λίγο πίσω. Πως προέκυψε η συμμετοχή στον μαραθώνιο της Ρώμης; Ήξερες από πριν τον κανονισμό της IAAF που έδινε πρόκριση χωρίς την επίτευξη ορίου;

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τον προπονητή μου, τον κ. Νίκο Ψαρομιχαλάκη και συμφωνήσαμε, μετά από 6 μήνες προπόνησης μαζί, να λάβω μέρος σε έναν Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο, ώστε να δούμε σε τι αγωνιστικό επίπεδο βρίσκομαι. Έτσι, αποφασίσαμε να λάβω μέρος στο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρώμης, συνδυάζοντας το ταξίδι για τον αγώνα με λίγες μέρες ξεκούρασης και αναψυχής. Όταν έτρεξα, λοιπόν, στον συγκεκριμένο αγώνα, ουδεμία γνώση είχα, ότι αυτός εντάσσεται στην κατηγορία, που η Παγκόσμια Ομοσπονδία χαρακτηρίζει GOLD LABEL MARATHON και δυνητικά θα μπορούσε να δώσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απλώς πήγα να τρέξω, να βελτιώσω, αν μπορούσα, το ατομικό μου ρεκόρ, να κάνω μια αξιοπρεπή επίδοση και να τεστάρω τις δυνάμεις μου.

 

kalomoiris4

 

Μεταγράφηκες πρόσφατα στον σύλλογο του Ολυμπιακού. Αν αναφερόμασταν για άλλο τμήμα (ποδόσφαιρο, Μπάσκετ) θα μιλούσαμε για χιλιάδες ευρώ. Ποιοι οι λόγοι της δικής σου μεταγραφής;

            Από μικρό παιδί είμαι φίλαθλος της ομάδας του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά. Όταν ξεκίνησα, λοιπόν, τη συνεργασία μου με τον κ. Νίκο Ψαρομιχαλάκη, λόγω του ότι αυτός, ήταν χρόνια και παραμένει, προπονητής της ομάδας στίβου του Ολυμπιακού, αποφάσισα να πάρω μεταγραφή και να αγωνίζομαι για την ομάδα, που τόσα χρόνια υποστηρίζω και αγαπώ. Εξάλλου, το βασικό για μένα είναι να κάνω αυτό μου μ’ αρέσει, δηλαδή να τρέχω και σε καμία περίπτωση δεν έπαιξαν ρόλο τα χρήματα, καθώς ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτό το θέμα, σε όποια ομάδα και αν ήμουν.

 

Προέρχεσαι από τον χώρο του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού. Μάλιστα μετά την είδηση της πρόκρισης σου τα περισσότερα θετικά σχόλια προέρχονταν από εκεί. Νιώθεις ότι εκπροσωπείς τον χώρο αυτό;

            Από μικρό παιδί, λόγω του γεγονότος ότι ο πατέρας μου υπήρξε μέλος και διατελέσας Πρόεδρος του αρχαιότερου ελληνικού συλλόγου σε επίπεδο Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού, του Σ.Δ.Υ.Α., ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και κυρίως με το τρέξιμο αποστάσεων. Αυτό το γεγονός με έκανε να αθλούμαι και να προπονούμαι, σε καθημερινό επίπεδο, με ερασιτέχνες, κυρίως, δρομείς-φίλους. Βέβαια, το επίπεδο το δικό μου, ίσως, διέφερε από αυτό των υπολοίπων, καθώς κατάφερνα να κάνω ερασιτεχνικό αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, λαμβάνοντας, παράλληλα, μέρος σε Λαϊκούς Αγώνες Δρόμου, αλλά και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Σίγουρα, λοιπόν, νιώθω, αισθάνομαι και παραπάνω ένας άνθρωπος του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και γιατί όχι και εκπρόσωπος-πρεσβευτής αυτού του χώρου στο υψηλότερο επίπεδο, για τα ελληνικά, πάντα, δεδομένα.

 

kalomoiris5

 

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μια αλματώδη αύξηση του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα. Από την άλλη, όμως, βλέπουμε μια μείωση στον αριθμό αλλά και στις επιδόσεις των δρομέων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

            Τα τελευταία χρόνια, λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, που επικρατεί στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους διαφυγής από τα καθημερινά προβλήματα. Ένας τέτοιος τρόπος είναι και η άθληση και ιδιαίτερα οι αγώνες δρόμου. Αυτό το γεγονός, έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοι να ιδρύονται, όλο και περισσότεροι αγώνες, ανά την Ελλάδα, να διοργανώνονται, όλο και περισσότερα μέσα να ασχολούνται με το δρομικό κίνημα, όλο και περισσότεροι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους, από μικρές ηλικίες, σε ακαδημίες, ώστε αυτά να αθλούνται. Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι η αύξηση και η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, υπήρξε τα τελευταία χρόνια ραγδαία και ευελπιστούμε αυτό να συνεχίσει. Αυτό βοηθάει και στην ανάδειξη νέων αθλητών, οι οποίοι με σωστή καθοδήγηση, μετά από κάποια χρόνια, θα μπορέσουν να επιτύχουν αξιόλογα ρεκόρ και επιδόσεις και θα εκπροσωπήσουν, έτσι, τη χώρα μας σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Εγώ, δεν θα συμφωνήσω με την άποψή σας, ότι παρατηρείται μείωση στον αριθμό και στις επιδόσεις των δρομέων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, καθώς υπάρχουν αρκετοί Έλληνες αθλητές και αρκετές Ελληνίδες αθλήτριες, που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και διαπρέπουν σε αγώνες και στην Ελλάδα και εκτός αυτής. Να σημειωθεί εδώ, ότι οι συνθήκες για όλους τους αθλητές-αθλήτριες, πλέον, είναι αρκετά δύσκολες, καθώς το θέμα της επιβίωσης στην Ελλάδα του 2016, είναι αυτό που προέχει, αλλά παρ’ όλα αυτά όλοι τους καταβάλουν αξιέπαινη προσπάθεια και επιτυγχάνουν πάρα πολύ αξιόλογες επιδόσεις και διακρίσεις.

 

Άλλαξε η ψυχολογία σου μετά την πρόκριση; Νιώθεις μεγαλύτερη πίεση τώρα να αποδείξεις πράγματα;

            Ασφαλώς, το να λαμβάνεις μέρος στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι μια τεράστια επιτυχία και σίγουρα το να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο στη φανέλα αποτελεί όνειρο και τιμή, θέλω να πιστεύω για κάθε Έλληνα. Έτσι, αισθάνομαι και εγώ, ότι ένα παιδικό όνειρο, το οποίο φαινόταν άπιαστο και απλησίαστο, τείνει να γίνει πραγματικότητα. Μόνο και μόνο η σκέψη της συμμετοχής είναι ικανή να σου αλλάξει, άρδην, την ψυχολογία και να σε κάνει να αισθάνεσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Παρ’ όλα αυτά, όμως, αναγνωρίζω απόλυτα τη θέση, στην οποία βρίσκομαι και το πόσο μεγάλο διακύβευμα είναι να σε τιμάει η χώρα σου, δίνοντάς σου το δικαίωμα και την ευκαιρία να αγωνισθείς με το εθνόσημο στο στήθος, στο υπέρτατο αθλητικό γεγονός. Εγώ θα προσπαθήσω από την πλευρά μου, όπως πιστεύω το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι συναθλητές μου, που θα λάβουν μέρος σους Ολυμπιακούς Αγώνες, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς άγχος και χωρίς καμία πίεση.

 

kalomoiris7

 

Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων η Ελληνική αποστολή παρελαύνει πρώτη. Έχεις σκεφτεί καθόλου αυτή τη στιγμή;

            Το να βρίσκεσαι στην αποστολή, που εκπροσωπεί την χώρα σου στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, είναι μια στιγμή μοναδική, ανεπανάληπτη και σίγουρα ονειρεμένη. Ειδικά, όταν είσαι Έλληνας αθλητής και ξέρεις, ότι η χώρα σου είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και μάλιστα παρελαύνει πάντα πρώτη. Αυτό το γεγονός καθιστά τη στιγμή αυτή ακόμα πιο σημαντική και σπουδαία. Εγώ, λόγω του ότι το αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου των ανδρών διεξάγεται την τελευταία ημέρα των αγώνων, δεν γνωρίζω αν θα είμαι στην αποστολή, που θα ταξιδέψει για να παραστεί και να παρελάσει κατά την έναρξη των αγώνων. Αυτό, όμως, καμία σημασία δεν έχει, καθώς οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές, που θα παρελάσουν, θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας.

 

Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο. Ποιός ο στόχος σου πηγαίνοντας εκεί; Ένα ατομικό ρεκόρ η ένα καλό πλασάρισμα;

            Η αλήθεια είναι πως η συμμετοχή και μόνο κάποιου αθλητή σε ένα γεγονός, τόσο σπουδαίο, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αποτελεί τεράστια τιμή και καταξίωση για έναν αθλητή. Τα ίδια, ακριβώς, συναισθήματα έχω και εγώ και για το λόγο αυτό θα προσπαθήσω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμένα προσωπικά, αλλά και για τη χώρα μου, την οποία θέλω να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν αυτό συνδυαστεί με μία καλή εμφάνιση, ένα νέο ατομικό ρεκόρ και ένα, όσο το δυνατό, καλύτερο πλασάρισμα, σίγουρα θα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία.

 

Έχεις κάποιον αθλητή ως πρότυπο;

            Θα έλεγα, ότι οι αθλητές, οι οποίοι με έχουν εμπνεύσει, ώστε να δίνω τον δικό μου αγώνα, καθημερινά, είναι δύο: ο Εμίλ Ζάτοπεκ και ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ. Για τον πρώτο δεν έχω εικόνα, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου, όμως από αυτά που έχω διαβάσει και από όσα ντοκουμέντα έχω καταφέρει να παρακολουθήσω, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο, κυρίως, αλλά και για τον κορυφαίο, ίσως, αθλητή όλων των εποχών στους δρόμους αντοχής. Αναφορικά με τον δεύτερο, για τον οποίο έχω εικόνα, πιστεύω, ότι τα ρεκόρ, που έχει καταγράψει στα χρόνια, που αγωνίζεται και οι διακρίσεις, που έχει επιτύχει, μιλούν από μόνα τους. Δεδομένων, όλων των παραπάνω δεν θα μπορούσα να μην θαυμάζω αυτούς τους δύο πολύ σπουδαίους ανθρώπους, όπως παραπάνω ανέφερα, αλλά και τεράστιους αθλητές και να μην προσπαθώ να ακολουθήσω τον τρόπο ζωής και σκέψης τους, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

 

Κατά την διάρκεια ενός Μαραθωνίου, τι σκέφτεσαι; Πως ανταπεξέρχεσαι στην πίεση και την κούραση;

            Το αγώνισμα του Μαραθωνίου είναι αρκετά επίπονο και κουραστικό. Κατά τη διάρκεια της κούρσας μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα, θετικά ή αρνητικά, τα οποία μπορούν να σου αλλάξουν την ψυχολογία και ακόμα και τον τρόπο σκέψης, που έχεις για την συγκεκριμένη κούρσα. Παρ’ όλα αυτά, κάθε αθλητής, προσπαθεί να βρίσκει τρόπους να ξεπερνάει τα αρνητικά, να κρατάει τα θετικά και να συνεχίζει απερίσπαστα την προσπάθεια του, για να καταφέρει να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού. Έτσι και εγώ, προσπαθώ να ανταπεξέρχομαι κούραση, πίεση, δυσάρεστες καταστάσεις και ότι μου τυχαίνει, με διάφορους τρόπους. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, που σκέφτομαι. Η κύρια σκέψη είναι η προετοιμασία, που έχω κάνει για τον συγκεκριμένο αγώνα και η σκέψη αυτή, αυτομάτως, μου δίνει δύναμη, κουράγιο και ενέργεια, να συνεχίσω ως το τέλος.

 

kalomoiris1

 

Πως θα χαρακτήριζες τον αθλητή Μιχάλη Καλομοίρη;

            Είναι λίγο δύσκολο να μιλήσει και να χαρακτηρίσει κάποιος άνθρωπος τον εαυτό του, τουλάχιστον κατ’ εμέ. Αυτό, που θα μπορούσα να πω, είναι ότι είμαι ένας άνθρωπος, που μου αρέσει πολύ να δουλεύω, να εργάζομαι σκληρά και να προσπαθώ να δίνω, σε οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνομαι, τον καλύτερο μου εαυτό, είτε αυτό είναι θέμα επαγγελματικό, είτε είναι θέμα προσωπικό, είτε είναι θέμα αθλητικό. Αυτό, πιστεύω, το χαρακτηριστικό μου μού επιτρέπει να ασχολούμαι με μεγάλη, κατά την προσωπική μου κρίση, επιτυχία με αρκετά πράγματα ταυτόχρονα και με καθοδηγεί τόσα χρόνια στη επαγγελματική, προσωπική και αθλητική μου ζωή και πορεία.

 

Σ' έναν δρομέα που θα ήθελε να ασχοληθεί με το αγώνισμα του Μαραθωνίου, τι θα του έλεγες;

            Δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δίνω, τέτοιου τύπου, συμβουλές, όμως θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλα τα νέα παιδιά, που ασχολούνται με τον αθλητισμό, σε γενικότερο επίπεδο και να πω, ότι δεν πρέπει να σταματάνε την προσπάθειά τους σε νεαρή ηλικία, αλλά να κυνηγάνε το όνειρό τους, όσο είναι νέοι και έχουν τις δυνάμεις να το κάνουν, γιατί αργότερα, όταν θα νιώσουν την νοσταλγία του αθλητισμού, ίσως, να έχουν ‘’χάσει το τρένο’’. Δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι θα γίνουν όλοι πρωταθλητές, γιατί ο αθλητισμός ήταν, είναι και θα είναι τρόπος ζωής. Είναι υπέρβαση των φυσικών ορίων. Είναι μια δημιουργική, υγιής τρέλα, που δεν σταματά. Σχετικά, με το αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου, τώρα, όποιος άνθρωπος νιώθει δυνατός σαν χαρακτήρας, έχει όρεξη και χρόνο, πιστεύω, ότι μπορεί να τολμήσει να κάνει το βήμα να τρέξει ένα Μαραθώνιο, ακολουθώντας, βέβαια, ένα σωστό τρόπο ζωής και προπόνησης. Τέλος, για να επιτευχθούν τα ανωτέρω, θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες από όλους τους αθλητικούς φορείς της χώρας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους νέους ανθρώπους, που ασχολούνται με τον αθλητισμό, σε γενικότερο επίπεδο, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

            Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το SPORTEVENT.GR και τον κ. Δημήτρη Θώδη, για την δυνατότητα, που μου έδωσαν να μιλήσω και να πω ορισμένα πράγματα.

Να ευχαριστήσω, επίσης, τους γονείς μου, τον προπονητή μου, την κοπέλα μου και τους πολύ κοντινούς μου φίλους, που τόσα χρόνια είναι στο πλάι μου και με στηρίζουν στο δύσκολο μου αγώνα και στις όποιες επιλογές μου.

Να ευχαριστήσω, τους υπεύθυνους και τους συνεργάτες του γραφείου, στο οποίο εργάζομαι, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μου και με βοήθησαν, από τη δική τους πλευρά, να διεκδικήσω το όνειρο της συμμετοχής μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να ευχαριστήσω τον φυσικοθεραπευτή και μασέρ μου κ. Γιώργο Καλομοίρη και όλη την ομάδα του Κέντρου Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης του, οι οποίοι εδώ και τόσα χρόνια φροντίζουν για την μυϊκή μου αποκατάσταση.

Να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Τζέμο και όλη την ομάδα του Καταστήματος Βox2Box (www.Box2box.gr), που καθημερινά με στηρίζουν και σε με συνδράμουν σε ότι τους ζητήσω.

 

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Χ. Καλομοίρης

-