Παναγιά Μερέντα. Ένας αγώνας γλύκισμα!

Φωτοφραφίες: Στέλιος Τσαλίκης (Ευχαριστούμε για την παραχώρηση) Φωτοφραφίες: Στέλιος Τσαλίκης (Ευχαριστούμε για την παραχώρηση)

5ος Αγώνας δρόμου Παναγίας Μερεντας λοιπόν, και ότι πιο ωραίο να ξεκινήσει η μετά-Μαραθώνιο δρομική σεζόν με της ευλογιές της!

Ένας αγώνας μοναδικός, απλός και αληθινός που γίνεται για τον εορτασμό των Εσοδειών της Θεοτόκου και διοργανώνεται από την εκκλησία. Ψυχή της διοργάνωσης ο πάτερ Σταμάτιος Νικολάκης που ήταν και φέτος εκεί μέσα στην βροχή όπως και πέρυσι, να δίνει την εκκίνηση του αγώνα κάτω από το χαρμόσυνο χτύπημα της καμπάνας !  Πολλοί οι αγαπημένοι εθελοντές, στέκονταν με το χαμόγελο από το πρωί να στήσουν όλο αυτόν τον αγώνα  μέσα στη βροχή  και να χειροκροτήσουν δρομείς και περιπατητές σε όλη την διάρκεια των 10 αυτών απολαυστικών χιλιόμετρων !

 Προηγήθηκε παιδικός αγώνας 500 μέτρων με 9 μοναδικές φατσούλες, που αψήφησαν την ασταμάτητη βροχή και τερμάτισαν κατενθουσιασμένες ! Μπράβο στα παιδάκια αλλά και στους γονείς τους !

Στον τερματισμό μας περίμενε πεντανόστιμο ρυζόγαλο και μια τσάντα με τοπικά καλούδια, προσφορά των χορηγών που πάντα δίνουν το καλύτερο εαυτό τους!

Το μετάλλιο πανέμορφο και μοναδικό, απεικονίζει την εκκλησία της καρδιάς μας !

Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας είναι δωρεάν και όποιος ήθελε, προσέφερε τρόφιμα μακράς διαρκείας στην εκκλησία . Μπράβο σε όλους όσους βρέθηκαν εκεί και δεν προτίμησαν να συνεχίσουν τον ύπνο τους κάτω από τον ήχο της βροχής …. αλλά να τρέξουν μέσα στη βροχή  ! Ένας αγώνας χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα που πας μόνο για να περάσεις καλά !!!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διοργανωτές, στον Γιώργο και στην Κατερίνα Δράκου, σε όλους τους υπέροχους εθελοντές και χορηγούς για την άψογη διοργάνωση!

Και του χρόνου να μας αξιώσει ο Παναγία να ανάψουμε πάλι το κεράκι εκεί !

* Ευχαριστούμε τον Στέλιο Τσαλίκη για την παραχώρηση των φωτογραφιών

 

xara livaditi

Χαρά Λειβαδίτη

Βοηθός Μικροβιολόγος - Γυμνάστρια

email: xaralivaditi@yahoo.gr

 

-