Τρεις “Κουζουλοί δρομείς” τρέχουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και μαζεύουν χρήματα για την “Κιβωτό του Κόσμου”

Έχω ένα φίλο που ....δεν πάει καλά στα μυαλά του. Για αυτόν οι δρομικοί αγώνες είναι γλέντι και ευκαιρία να αποδείξει πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν στην αλληλεγγύη.

 

"Έχω μάθει ότι το να τελειώνεις ένα μαραθώνιο δεν είναι απλά μία αθλητική επιτυχία. Είναι μία απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο" μου είπε τις προάλλες ξεσηκώνοντας μια φράση του συγγραφέα Τζον Χανκ.

Βρήκε και δύο άλλους που κουβαλούν κι αυτοί την ίδια τρέλα και θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο...

Οι “Κουζουλοί δρομείς” είναι ένα κοκτέιλ τριών διαφορετικών προσωπικοτήτων, μια απερίγραπτη μίξη ίδιων υλικών σε τρία ξεχωριστά πρόσωπα.

Οι “Κουζουλοί δρομείς”, δηλαδή ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ο Πάρης Κάρτας και ο Μάνος Χατζηγιάννης, στις 11 Νοεμβρίου τρέχουν και τερματίζουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας όχι για να αισθανθούν οι ίδιοι πρωταθλητές, αλλά για να αφιερώσουν τον αγώνα τους μετατρέποντας κάθε στάλα ιδρώτα, κάθε χιλιόμετρο, κάθε ανάσα, σε ευρώ για τους πραγματικούς πρωταθλητές της ζωής.

 

Οι τρεις φίλοι αντάμωσαν πριν από τρια χρόνια σε ένα εθελοντικό πρότζεκτ κι από τότε βάλθηκαν να αποδείξουν πως μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο

Με την συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε λίγες ημέρες και την προσφορά χρημάτων για παιδιά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Κιβωτού του Κόσμου”, θέλουν να αποδείξουν πως το τρέξιμο είναι η μεγαλύτερη μεταφορά της ζωής, διότι παίρνεις από αυτό ό,τι δίνεις!!

Δεν χρειάζεται να τρέξεις μαζί τους 42χλμ για να βοηθήσεις. Μπορείς να το κάνεις από το γραφείο σου ή το κινητό σου τηλέφωνο. Και η πιο μικρή δωρεά κάνει την διαφορά, γιατί όπως στο τρέξιμο κάθε χιλιόμετρο που περνάς μικραίνει την διαδρομή έτσι και κάθε προσφορά αμβλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας.

 

Μόλις λίγες ημέρες πριν από τον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας μίλησα με τον "δικό μου" Μάνο Χατζηγιάννη για να μου πει δυο λόγια για το εγχείρημα. 

"Δεν διεκδικούμε δάφνες Προμηθέα που θα κλέψει από τους θεούς της απάθειας και της σκληρότητας τη φωτιά και θα δώσει τη φλόγα στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Απλά θέτουμε έναν προβληματισμό. Ρωτάμε και ξαναρωτάμε τι είναι ευτυχία… Ευτυχία σημαίνει να βλέπεις ένα πρόσωπο που υποφέρει να χαμογελά και να ξέρεις ότι είσαι ο λόγος πίσω από αυτό. Σε μια εποχή κατά την οποία, όσο περισσότερο αγαπάει κανείς τον εαυτό του, τόσο γίνεται μεγαλύτερος εχθρός του, όλοι όσοι γνωρίζουν την αξία της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης, του εθελοντισμού, της προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο μπορούν να λέγονται ευτυχισμένοι!" μου είπε  περιμένοντας από όλους μας να βοηθήσουμε στο νέο εγχείρημα.

Οι τρείς φίλοι έχουν ανάγκη τον καθενα μας για να αποδείξουν πως : Όλοι μαζί μπορούμε!!

Κάνε την δωρεά σου εδώ https://www.gofundme.com/running-for-arc-of-the-world?fbclid=IwAR3C2qAB2yF-f6lDPNsBlNEcisPpPLRAy6WaMUw6LN2z0_Emfx3XHJa3ScI

 

 

xara livaditi

Χαρά Λειβαδίτη

Βοηθός Μικροβιολόγος - Γυμνάστρια

email: xaralivaditi@yahoo.gr

 

-