#WorkForGreece

Έχουν στερέψει πια τα λόγια και τα δάκρυα… απόγνωση και αγανάκτηση μαζί... Ζήσαμε οικογενειακές τραγωδίες και ταυτιστήκαμε με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά… Χάσαμε ανθρώπινες ζωές  με το πιο απάνθρωπο τρόπο, τα ζώα μας καψαλίστηκαν μέχρι θανάτου, περιουσίες και το βιος μιας ζωής χάθηκαν σε μια βραδιά.. Κάλλιστα θα μπορούσε να ήμασταν εμείς με τα παιδιά μας για μπάνιο εκείνο το απόγευμα της Δευτέρας. Το πώς ξεκίνησε, ποιος έφταιξε και όλα αυτά δεν έχω εμπιστοσύνη ότι θα το μάθουμε ποτέ… Στο μόνο που έχω εμπιστοσύνη είναι στη ψυχή και στην καρδιά όλων των συνανθρώπων που από την πρώτη στιγμή έδειξαν ακόμα μια φορά την ομοψυχία και την συμπόνια τους με οργάνωση και ετοιμότητα που ξεπερνά κάθε πολιτικό, κυβέρνηση ή αντιπολίτευση.

       

  Συγκλονιστική είναι η προσφορά της δρομικής κοινότητας. Ομάδες, σύλλογοι και απλοί δρομείς, ανταποκρίθηκαν αμέσως, οργανωθήκαν και πρόσφεραν υλικά πρώτης ανάγκης, συγκέντρωσαν χρηματικά ποσά υπέρ των πληγέντων ή βρέθηκαν εθελοντικά στους καμένους τόπους. Μέσα σε όλα και  ένα από τα ομορφότερα καταπράσινα κομμάτια της κλασσικής διαδρομής του Μαραθωνίου, από το 12ο έως το 17ο χλμ πλέον κατάμαυρο. Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, που χειρίζεται η ομοσπονδία  από τον Μαραθώνιο της Αθήνας του 2018 θα κατατεθούν στον λογαριασμό της κυβέρνησης για την στήριξη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

 

 

Ο φετινός Μαραθώνιος δεν θα είναι όπως άλλες φορές… βέβαια θα μου πεις.. o Νοέμβριος είναι  μακριά ..ποιος θα θυμάται…. Και όμως, θέλω να πιστεύω ειδικά εμείς οι δρομείς που πάνω σε αυτή τη λεωφόρο επιτύχαμε κάποτε ένα όνειρο ζωής ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι. Ως ελάχιστο φόρο τιμής για αυτές τις ψυχές που χάθηκαν να ξαναφτιάξουμε τη λεωφόρο Μαραθώνος ξανά από την αρχή. Για να μπορούν να τρέξουν εκεί παιδιά με όνειρα όπως ήταν η Εβίτα και ο Ανδρέας, η Βασιλική με τη Σοφία και τον μικρό Δημήτρη…. Να περνάνε τα παιδιά μας σε λίγα χρόνια και να αναπνέουν το οξυγόνο που τους στέρησαν…

 

  Όλοι μαζί μπορούμε να απαλύνουμε λίγο τις πληγές και τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Ήδη έχω δει να εκφράζουν επιθυμία προς την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου και στο ΣΕΓΑΣ  κάποιες ομάδες για καθαρισμό και αναδάσωση της καμένης διαδρομής. Ας γίνει μια συντονισμένη κίνηση από όλους και ας διαθέσουμε ένα Σαββατοκύριακο ή όσα χρειαστούν  σε αυτόν τον αγώνα…. Μέρος των εγγράφων μας του Μαραθωνίου να πάει σε ταμείο των πυρόπληκτων.

 

 

Η υλική καταστροφή θα κάνει πολύ καιρό να φτιαχτεί.. το δάσος χρόνια ολόκληρα , και η απώλεια της ανθρώπινης ψυχής μέχρι το τέλος θα μας πονά …

 

Φίλοι δρομείς, καιρός να δείξουμε και εκτός τερέν την αγωνιστικότητα και την ομαδικότητα μας. Θα είμαστε όλοι εκεί…

 

 

xara livaditi

Χαρά Λειβαδίτη

Βοηθός Μικροβιολόγος - Γυμνάστρια

email: xaralivaditi@yahoo.gr

 

-