Τίνος είσαι εσύ που Τρέχεις;;;;

Το καλοκαίρι είναι στα μισά του και κάποιοι από εμάς βρίσκονται ήδη σε διακοπές ή πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα. Η ανάγκη για ξεκούραση τόσο σωματικά όσο και ψυχικά είναι απαραίτητη προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που μας περιμένουν από Σεπτέμβρη. Θεωρητικά έχουμε τελειώσει και μια δρομική χρονιά με προπονήσεις και αγώνες και το σώμα μας οφείλει να ξεκουραστεί.

Ωστόσο όταν φτιάχνουμε βαλίτσες κάπου εκεί ανάμεσα σε όλα, όλο και μπαίνει κάποιο ρουχαλάκι προπόνησης και τα αθλητικά μας παπούτσια, έτσι για να υπάρχουν! Το χούι δεν κόβεται και ειδικά αν το τρέξιμο έχει γίνει τρόπος ζωής. Πριν από μερικά χρόνια η εικόνα κάποιου να περνά  την πλατεία του χωριού τρέχοντας  έκανε τους θαμώνες του καφενείου να σταυροκοπιούνται. Τώρα πια είναι μια συνηθισμένη εικόνα...

Ευτυχώς οι επιλογές που έχεις για να διατηρήσεις την φυσική σου κατάσταση κατά την περίοδο των διακοπών είναι πάρα πολλές..

Κλασσικό τρεξιματακι

Μόλις ο πετεινός λαλήσει ή τις απογευματινές ώρες χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα, εμείς βάζουμε παπούτσια και ξεκινάμε. Με πολλή προσοχή στους επαρχιακούς δρόμους και κατά προτίμηση χωρίς ακουστικά στα αφτιά ! Τρακτέρ, κατσίκια και κοκόρια που κυκλοφορούν και πετάγονται ανεξέλεγκτα να είναι στο μυαλό σου.

Αν πάλι βρεις διαδρομή εντός δασικής περιοχής απόλαυσε την φύση και τη δροσιά που θα σου προσφέρει. Απαραίτητη παρέα το μπουκαλάκι με νερό!

 

Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία…

Αν βρεις σχετικά ρηχή αμμώδη παραλία ξεκινά το τρέξιμο εντός του νερού. Για να μην σε κοιτάνε σαν ούφο οι λουόμενοι πιάσε φιλίες με τα πιτσιρίκια της παράλιας και ξεκίνα να τα κυνηγάς. Οι γονείς θα σε ευγνωμονούν που πίνουν με ησυχία τον καφέ τους, τα πιτσιρίκια θα σε αγαπήσουν και εσύ θα τα έχεις κάνει πόδια τουμπανο μετά το τρέξιμο…

 

Προπόνηση δεν είναι μόνο το τρέξιμο..

Κολύμβηση (δοκίμασε και με βατραχοπέδιλα), ασκήσεις μέσα στο νερό, Beach volley, ρακέτες (μη το παρακάνεις με το τακα τουκα) και ποδήλατο, θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις στη φυσική κατάσταση που είσαι ! Αν δεν κωλώνεις η πετσέτα σου μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο στρωματάκι. Κοιλιακοί, σανίδες, push ups αλλά βαθιά καθίσματα και προβολές, μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα.