"Δροσερά" μέρη για Τρέξιμο μέσα στην Αθήνα

Για τους πιο πολλούς καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και από τα δρομικά τους καθήκοντα καθώς η ζέστη είναι ανασταλτικός παράγοντας για προπονήσεις και αγώνες. Επειδή όμως το μικρόβιο του δρομέα παραμένει ζωντανό και με 38 βαθμούς Κελσίου σας παρουσιάζουμε τα πιο δροσερά μέρη εντός Αθηνών που προσφέρονται για προπόνηση το πρωί με τη δροσούλα είτε το σούρουπο και το βραδάκι.

 

  1. Αγαπημένος Λυκαβηττός

Είτε στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, με πολύ προσοχή στα αυτοκίνητα είτε μέσα στα μονοπάτια του λόφου που η διαδρομή είναι αρκετά πιο δύσκολη, η θέα που θα αντικρίσεις όταν θα κάτσεις να ξαποστάσεις είναι μοναδική.

 

 

 

  1. Εθνικός Κήπος

Η διαφορά θερμοκρασίας μόλις μπεις στον κήπο είναι αισθητή! Προπόνηση παρέα με παπαγάλους που πετάνε πάνω από το κεφάλι σου, σε ένα ωραίο  φλατ τερέν για γρήγορες ταχύτητες !

 

  1.   Καλλιμάρμαρο  – Λόφος Άρδηττου

Από πάνω από το στάδιο στο πέταλο υπάρχει μια χωμάτινη διαδρομή 500 μέτρων περίπου που προσφέρεται για τρεξιματακι. Αν βαρεθείς τα πέρα δώθε δυσκόλεψε το λίγο στα πευκόφυτα μονοπάτια του λόφου που βρίσκεται στο πλάγια  με ωραίες κλίσεις που σε κάποια σημεία θα νομίζεις ότι κάνεις trail τρέξιμο σε πραγματικό βουνό.

 

  1. Πεδίο του Άρεως

Σε μια μεγάλη έκταση χωρίς σχεδόν καθόλου κλίση σε διαδρομές με τσιμέντο ή και σε χωμάτινα μονοπάτια, προτιμήστε να κάνετε τις προπονήσεις σας μέχρι την δύση του ηλίου γιατί μετά ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.

 

  1. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 Πηγαίνοντας νότια το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει γίνει το σπίτι πολλών δρομέων. Τρέξιμο περιμετρικά του Νιάρχου, γύρω από το κανάλι ή μέσα στον κήπο με τις ελαφρές κλίσεις και τις λεβάντες, είναι μοναδικό ασφαλές μέρος για προπόνηση.

 

  1. Παραλιακή

Μοναδική διαδρομή δίπλα στην θάλασσα που προσφέρεται για χαλαρό long run. Από Φλοίσβο μέχρι Άγιο Κοσμά και ακόμα παραπέρα! Προσοχή στον κόσμο και στα ποδήλατα που υπάρχουν τις ώρες αιχμής !

 

  1. Άλσος Βεικου μέχρι Αττικό Άλσος

Ανεβαίνοντας βόρια το άλσος Βεικου προσφέρετε για όλα τα επίπεδα. Είτε γύρω από το στίβο του γηπέδου είτε στις απότομες κλίσεις του λόφου, είτε περνώντας από τα λεγόμενα Τουρκοβουνια για να φτάσεις στο Αττικό άλσος !

 

  1. ΟΑΚΑ

Κλασσικός χώρος προετοιμασίας , δεν θα έλεγα και ο πιο δροσερός καθώς τρέχεις πάνω σε τσιμέντο. Προτίμησε τον απογευματινοβραδυνες ώρες παρέα πάντα με μπουκαλάκι νερό.

 

  1. Κτήμα Συγγρού

Πολύ όμορφος χώρος με πυκνή βλάστηση και πληθώρα επιλογών σε ότι αφορά τις διαδρομές, ιδανικός για προπονήσεις ανηφόρας και αντοχής

 

     10 .Βοτανικός Κόπος

Τα δυτικά προάστια έχουν τον δικό τους χώρο για προπόνηση κάθε είδους. Καταπράσινες χωμάτινες διαδρομές, μπορείς να επιλέξεις και πολύ σεβαστές ανηφόρες αν θες ζόρισμα και αποθεραπεία με παγωμένη μπύρα στο αίθριο που υπάρχει εκεί!

 

  1. Πάρκο Τρίτση

Το μοναδικό πάρκο στο Ίλιον με πληθώρα διαδρομών μέσα σε καταπράσινα σημεία και τις τεχνίτες του λίμνες είναι ότι πρέπει για μια ασφαλή προπόνηση.