Τρέχοντας παρέα με τον Δία

  Σε λίγες μέρες κορυφώνεται η δρομική χρονιά του ορεινού τρεξίματος με έναν αγώνα θεσμό... Με έναν αγώνα που βρίσκεται στην κορυφή τόσο λόγω της δυσκολίας του αλλά και για την άγρια και μοναδική ομορφιά του τοπίου που συναντά όποιος τον τρέξει. Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 λοιπόν ,15ος Olympus Marathon και τα όλα τα βλέμματα στραμμένα στην κατοικία των Θεών. Εκεί που φέτος θα δοκιμάσουν να δαμάσουν τον Όλυμπο περίπου 760 δρομείς έλληνες αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου.

  Αγώνας δύσκολος, απαιτητικός που προϋποθέτει σοβαρή και καλή προετοιμασία για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Στενά χρονικά όρια στις πόρτες, άγνωστες καιρικές συνθήκες που μπορεί να είναι από καύσωνας στα ξεσκέπαστα σημεία μέχρι παγετό στην κορυφή. Κακοτράχαλα μονοπάτια με σπασμένη πετρά και σημεία με έντονη κατηφορική κλίση που μπορεί να σε φοβίσουν. Ότι Σκαλάκια, Τρελούς και Υμηττό έχεις λιώσει θα φανεί εδώ. Ότι υδατάνθρακα έχεις καταβροχθίσει αυτές τις μέρες θα φανεί επίσης. Τα συνεχόμενα 21 ανηφορικά χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσεις στην αρχή μπορεί να σε εξαντλήσουν και να δοκιμάσουν τα όρια και τις αντοχές σου, αλλά φτάνοντας στη κορυφή η μοναδική θέα του Θρόνου του Δία σε κάνει να νιώσεις ένας ακόμα θεός εκεί πάνω…

  Χθεσινές φωτογραφίες δείχνουν ότι θα συναντήσουμε χιονάκι εκεί πάνω. Προετοιμάσου κατάλληλα για κάθε ενδεχόμενο. Ο αγώνας συνεχίζεται σε μια συνεχόμενη κατηφορική διαδρομή έχοντας συντροφιά στο μεγαλύτερο μέρος της τον ποταμό Ενιπέα. Μοναδικής ομορφιάς φαράγγι θα μας ξεκουράσει και θα μας ανεβάσει ψυχολογικά εκεί που η εξάντληση θα έχει κάνει την εμφάνιση της. Από μακριά τα πρώτα σπίτια του Λιτόχωρου σαν φανούν θα ξέρεις ότι έχεις κάνει έναν ακόμα άθλο. Γιατί εκτός από την καλή προπόνηση και τη σωστή διατροφή που έχεις κάνει ,έχεις κάτι ακόμα που δεν απαιτεί προετοιμασία. Έχεις την ΨΥΧΗ  και την τόλμη να συμμετάσχεις σε έναν τέτοιο αγώνα.

  Εύχομαι σε κάθε δρομέα που θα βρεθεί το Σαββάτο στις 6 τα ξημερώματα στην γραμμή εκκίνησης του Δίον να έχει ένα ασφαλή και υγιή τερματισμό. Να απολαύσει στο μέγιστο αυτόν τον αγώνα και να χαρεί το κάθε βήμα ας είναι και επίπονο. Να φανεί συνετός και να ακούσει το σώμα του αν αυτό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο και να εγκαταλείψει αν χρειαστεί χωρίς να φτάσει σε σημείο τραυματισμού η εξόντωσης. Εύχομαι να σας συναντήσω στο Λιτόχωρο περνώντας και εγώ την αψίδα του τερματισμού.

  Μέχρι τότε ξεκούραση καλή ενυδάτωση και μακαρόνι! Καλή επιτυχία σε όλους !!!

 

xara livaditi

Χαρά Λειβαδίτη

Βοηθός Μικροβιολόγος - Γυμνάστρια

email: xaralivaditi@yahoo.gr

 

-