Sportevent.gr: Η άθληση μέσα από την ματιά των ειδικών

Στις αρχές του Μάρτη έλαβα μια πρόσκληση που μου έκανε εντύπωση. Προερχόταν από μια νέα εταιρεία στο χώρο των αθλητικών διοργανώσεων. Πρόεδρος της εταιρείας ένας καλός φίλος από τα παλιά που μοιραζόμασταν μαζί παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό στο γήπεδο του Πανελληνίου. Ο Δημήτρης Θώδης είναι ένας πολύ ικανός άνθρωπος ο οποίος έχει συμμετέχει σε περισσότερες από δέκα Πανελλήνιες διοργανώσεις και αναρίθμητους αγώνες. Έχει πείρα και όρεξη για άθληση αλλά όπως μου εξήγησε δεν είχε χώρο να τη διοχετεύσει.


Πως προέκυψε αυτή η ιδέα της διοργάνωσης αγώνων;

Η οικονομική κρίση είχε αντίκτυπο και στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών. Αυτό προκάλεσε όχι μόνο τη μείωση των αγώνων αλλά και την υποβάθμιση της ποιότητας όσων είχαν καταφέρει να επιβιώσουν. Την απόφαση την πήρα λίγο μετά τη συμμετοχή μου στην τελευταία διοργάνωση στην οποία συμμετείχα. Η σχέση ποιότητας τιμής με έκανε να σκεφτώ ότι ή θα εγκατέλειπα τη συμμετοχή μου σε αγώνες ή κάτι έπρεπε να κάνω. Με την προτροπή φίλων αποφάσισα να προχωρήσω στη διοργάνωση τους.

Πώς έφθασες στην πρώτη διοργάνωση;

Ξεκίνησα από το να ορίσω πότε μια διοργάνωση είναι επιτυχημένη. Έθεσα συγκεκριμένα κριτήρια. Πρωταρχικά εστίασα την προσοχή μου στην σωστή επιλογή χώρου διεξαγωγής των αγώνων. Έκανα μια έρευνα με τους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Χώρους που διαθέτουν φύλαξη. Στη συνέχεια έκανα έρευνα αγοράς για τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν δεδομένου ότι στον αγώνα θα συμμετείχαν ακόμα και παιδιά. Αφού όρισα τα κριτήρια κι έκανα ένα πρώτο σχεδιασμό με τα στοιχεία που συνέλεξα αναζήτησα ικανούς συνεργάτες. Για το σχεδιασμό της οριοθέτησης, της καταμέτρησης, της σήμανσης, της περίφραξης δαπανήσαμε αρκετές εργατοώρες.

Που έγινε η διοργάνωση του πρώτου αγώνα;

Στο Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης. Συχνά οι αγώνες γίνονται στους δρόμους με μεγάλη επισφάλεια. Το Πάρκο μας έδωσε τη δυνατότητα να τρέχουμε σε προστατευμένο περιβάλλον το οποίο μας παρέχει και την αίσθηση της ευεξίας αφού είναι και όμορφο.

Έμαθα ότι στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, Η συμμετοχή στον πρώτο αγώνα ήταν μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο;

Ήταν η πρώτη διοργάνωση και αποφάσισα να μην δώσω μεγάλη δημοσιότητα μέχρι τις τελευταίες ημέρες. Παρά ταύτα η συμμετοχή ήταν σημαντική και αυτό ανέδειξε την ανάγκη που σας περιέγραψα στην αρχή. Την ανάγκη προστατευμένων διοργανώσεων. Φυσικά το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο αν δε με είχαν στηρίξει σημαντικοί χορηγοί όπως η Asics, Τα μπισκότα Παπαδοπούλου, Ο Σκλαβενίτης, οι χυμοί Λακωνία και η Ζipvit τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι θερμά.

Η επόμενη διοργάνωση πότε έχει προγραμματιστεί;

Την Πρώτη Ιουνίου στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του Αγώνα θα γίνει μπροστά από το άγαλμα του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη. Η διαδρομή του αγώνα θα περνά ανάμεσα από τις υπέροχες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Έχουμε ορίσει δύο αποστάσεις 3,5 χλμ και 10,5 χλμ για άντρες και γυναίκες και 3,5 χιλιόμετρα δυναμικό βάδισμα. Θέλοντας να ενισχύσουμε το αθλητικό πνεύμα στα νέα παιδιά και παράλληλα να επιτρέψουμε στους γονείς να διασκεδάσουν μαζί τους χωρίς να σκέφτονται που θα τα αφήσουν έχουμε αναπτύξει και ένα νέο τομέα που περιλαμβάνει τις εξής αποστάσεις: Νήπια και πρώτη δημοτικού : 50μ., Β και Γ Δημοτικού: 200 μ., Δ- Ε - ΣΤ Δημοτικού 400μ. Σας περιμένουμε όλους εκεί την 1η Ιουνίου 2014 και ώρα 9:00.Πηγή: Τύπος Προαστείων

-