Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Μαθητές του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου Μαραθώνα επισκέφτηκαν το Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου

Στα πλαίσια του θέματος για τη μυθολογία,με το οποίο ασχολήθηκαν οι μαθητές του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου Μαραθώνα και με αφορμή τα 120 χρόνια από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, εντάχθηκε η επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

 

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να μάθουν τα παιδιά την ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου, στο τόπο που γεννήθηκε η ιδέα του αθλήματος και της έννοιας του" ευ αγωνίζεσθαι".

Οι δραστηριότητες του προγράμματος:

Τα παιδιά ακολουθώντας και λύνοντας τους γρίφους του Μικρού Μαραθωνοδρόμου βρέθηκαν στην αίθουσα που ήταν αφιερωμένη στον Στέλιο Κυριακίδη και στον Σπύρο Λούη. Εκεί έμαθαν την ιστορία των δύο θρυλικών Μαραθωνοδρόμων της Ελλάδας. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και με την κατασκευή παζλ, απεικόνισαν τα 4 πιο σημαντικά εκθέματα της συγκεκριμένης αίθουσας.

Ακολούθησε η περιήγηση, στις επόμενες 3 αίθουσες του Μουσείου μέσω του παιχνιδιού «Που ανήκει η εικόνα».

Τα παιδιά προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τα εκθέματα μέσα από φωτογραφίες που τους έδειχνε η Νηπιαγωγός.

Έπειτα, από ένα μικρό διάλειμμα, ο Μικρός Μαραθωνοδρόμος συνέχισε το παιχνίδι με τους γρίφους για να οδηγήσει τα παιδιά στην αίθουσα του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Η ιστορία των εκθεμάτων ξετυλίγονταν με την ανακάλυψη των γρίφων, οι πληροφορίες των οποίων, τους εξηγούσαν το αντίστοιχο έκθεμα.

Για τη δεύτερη δραστηριότητα με το χαρακτηριστικό τίτλο «Τι Λείπει;», τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα είχε αναλάβει να συνθέσει με μικρά εικονίδια την εικόνα του Τύμβου και την εικόνα της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου.

Οι δραστηριότητες στο Μουσείο ολοκληρώθηκαν στην αίθουσα προβολής του. Εκεί τα παιδιά ιδιαίτερα ενθουσιασμένα από την πλούσια αθλητική συλλογή, διάλεξαν αυτό που τους άρεσε περισσότερο και το απεικόνισαν στο χαρτί.

Οι εντυπώσεις των παιδιών από το πρόγραμμα ήταν εξαιρετικές.

Την επόμενη μέρα στο σχολείο, έγινε η ανατροφοδότηση, μέσω κολλάζ που οι εικόνες τους ήταν σχετικές με τα εκθέματα του Μουσείου και με τα οποία θα στολιστεί το σχολείο την ημέρα της τελικής γιορτής για το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς.

Κλείνοντας, να αναφερθεί ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν κι επιμελήθηκαν, ειδικά για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Μαραθώνα Ποδαρα Ιωάννα και του 2ου Νηπιαγωγείου Μαραθώνα Δέλη Στέλλα.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00