Σαν σήμερα ο “Kerk " Κυριάκος Λαζαρίδης έφυγε σε ηλικία 62 ετών

Σαν σήμερα 15-2 2017, ο “Kerk " Κυριάκος Λαζαρίδης , ο Μαραθωνοδρόμος από τη Νάουσα, μετά από οκτάμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 62 ετών.

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης ήταν συνεργάτης του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου. Η παρουσία του έδινε κύρος και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες με τις γνώσεις του.

Το τρέξιμο, ο Μαραθώνιος ήταν η ζωή του "Δεν μπορώ χωρίς τρέξιμο. Αν μου το κόψεις είναι σαν να με σκοτώνεις έλεγε... ενώ για τον Μαραθώνιο τόνιζε "Οταν τρέχεις σε Μαραθώνιο ανακαλύπτεις τον χαρακτήρα σου. Ο Μαραθώνιος θέλει να είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Να έχεις ψυχολογία. Να μην βιάζεσαι. Να είσαι τυχερός και να έχεις πείσμα. Αυτά ισχύουν τόσο για τον αγώνα, όσο και για την ίδια την προπόνηση"...

Είχε τρέξει πάνω από 50 μαραθωνίους στο εξωτερικό. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από 1977-1985, συμμετείχε σε Βαλκανικούς αγώνες, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Επίσης το 1983 και το 1984 ήρθε πρώτος στο Διεθνή Μαραθώνιο της Νυρεμβέργης με ρεκόρ διαδρομής και τις δυο χρονιές. Το 1988 μαζί με 4 ακόμη ειρηνοδρόμους κάλυψε τρέχοντας την απόσταση Αθήνα-Μόσχα 3000 χλμ. για την ειρήνη στη συνάντηση Reagan-Gorbachov.

Το 1977 στο Μπάρσλει (Αγγλία) έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 2.20.25 το οποίο και διατήρησε μέχρι το 1981.

Σεβαστέ δάσκαλε,Κερκ, είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνεργάτες και φίλοι σου. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας !!!!

-