Φιλιππίδης και Στεφανίδη κορυφαίοι αθλητές της σεζόν

Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κατερίνα Στεφανίδη είναι οι κορυφαίοι αθλητές του 2014, με βάση την ψηφοφορία που διενεργήθηκε στο site της ομοσπονδίας και στην οποία μετείχαν οι φίλοι του στίβου.

Οι δύο επικοντιστές πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στη διάρκεια της σεζόν, με τον Φιλιππίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και την Στεφανίδη το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού. Ο Φιλιππίδης συγκέντρωσε ποσοστό 50% , ενώ δεύτερος με 29% ήταν ο «ασημένιος» πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας και τρίτος ο έβδομος στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης στα 200 μ. Λυκούργος Τσάκωνας (11%). Στις γυναίκες η Κατερίνα Στεφανίδη συγκέντρωσε το 51% , ενώ δεύτερη ήταν η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου (23%) και τρίτη η εμποδίστρια Ελισάβετ Πεσιρίδου (11%).

Η αθλήτρια που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν, αναδείχθηκε κορυφαία Νεάνιδα της χρονιάς. Πρόκειται για την σφυροβόλο Ηλιάνα Κοροσίδου, που συγκέντρωσε το 37% των ψήφων έναντι του 30% της Αναστασίας Μαρινάκου (800 μ./1.500 μ.) και  του 14% της Δέσποινας Μουρτά (400 μ.).

Στους έφηβους, ο βαδιστής Ζαχαρίας Τσαμουδάκης απέσπασε το 30%, ποσοστό που του έδωσε τον τίτλο του κορυφαίου στους Εφήβους. Δεύτερος ήταν ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής (25%) και τρίτος ο άλτης του ύψους Γιώργος Τεσσαρομάτης (13%).

Ο πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων Δημήτρης Λεβαντίνος (29,6%) αναδείχθηκε κορυφαίος παίδας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον τριπλουνίστα Νίκο Ανδρικόπουλο (23,32%) και στην τρίτη τον επικοντιστή Γιώργο Τριανταφύλλου (21,08 %).

Στις Κορασίδες, τον τίτλο της κορυφαίας απέσπασε η Αθανασία Βαϊτση (33,25%), η οποία κατέλαβε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Π/Κ στο Νανζίνγκ. Δεύτερη ήταν η άλτρια Κωνσταντίνα Ρωμαίου (23,43 %) και τρίτη η αθλήτρια των 100 μ. Ελίνα Πιτσάβου (20,94 %).

Για να δείτε τι έκαναν την σεζόν που πέρασε οι παραπάνω αθλητές επιλέξτε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους

Ανδρες/Γυναίκες

Εφηβοι/Νεάνιδες

Παίδες/Κορασίδες

 

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Αποτελέσματα