O Νόρμαν Ατλαντικ της Στερεάς! Μας τιμούν αυτές οι εικόνες;

Αυτό που αισθάνεται κάποιος όταν επισκέπτεται το κλειστό γυμναστήριο του Ορχομενού, εκτός από θυμό και αγανάκτηση είναι η απογοήτευση για τον τόπο μας που δεν κατάφερε να παραδώσει στις επόμενες γενιές μια διέξοδο.

 

20150110_164720

Οταν συγκεντρώνεις πληροφορίες για να κάνεις ένα ρεπορτάζ, ξέρεις πάνω-κάτω τι θα αντιμετωπίσεις.

Ομως είναι πολύ σκληρό να πρέπει να γράφεις για γνωστά πρόσωπα, αγαπημένους τόπους και πολλές φορές τα βάζεις με τον εαυτό σου, γιατί να είναι τόσο χάλια τα πράγματα;

Πρέπει να τα γράψεις ή μήπως είναι καλύτερα να αποσιωπήσεις;  

Ετσι και σε αυτό το ρεπορτάζ διαρκείας, που θα συνεχίσουμε να μετράμε ημέρες και δεν θα το παρατήσουμε μέχρι να γίνει κάτι, μήπως ιδρώσει κανένα αυτί, είναι πολύ δύσκολη ομολογουμένως η θέση μας.

20150110_164807

Υπερτερεί όμως η αλήθεια, η δεοντολογία και με γνώμονα αυτό, παίρνουμε κουράγιο και συνεχίζουμε…

Πλησιάζοντας θα ήθελες να ακούς χαρούμενες φωνές από το εσωτερικό και σφυρίχτρα προπονητή ή διαιτητή, αλλά μια παγωμάρα σε διαπερνά βλέποντας το κουφάρι ενός κλειστού γυμναστηρίου να στέκει εκεί ως άλλο… Νόρμαν Ατλαντικ της Στερεάς Ελλάδας

Πόρτες δεν υπάρχουν για να σου εμποδίσουν την είσοδο, εδώ επικρατεί ελευθερία, μπάστε σκύλοι αλέστε...
Το ταμπλό έχει μείνει στη θέση του και περιμένει να μετρήσει το επόμενο τρίποντο ενώ το σήμα της ομάδας για να θυμίζει τον… γηπεδούχο.

Οι τουαλέτες είναι στη θέση τους βέβαια αλλά με στην κατάσταση που βρίσκονται μας θυμίζουν πόσο πολιτισμό έχουμε για να ανεχόμαστε να είναι σε αυτή τη κατάσταση το 2015.

20150110_164921

Στις πλατείες της πόλης έχουν δειλά-δειλά αρχίσει οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και στα καφενεία μεταξύ τσίπουρου και τσιγάρου τα στοιχήματα και οι πολιτικές διαφωνίες για πολιτισμό, αξίες, οικονομία, αθλητισμό… 

Λίγα μέτρα πιο κάτω ένας ναρκομανής αισθάνεται ασφαλής στην εγκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου Ορχομενού, αφού κανείς δεν θα τον ενοχλήσει και μπορεί να απολαύσει το λευκό του ταξίδι.

Το παράνομο ζευγαράκι προσπαθεί να βρει καταφύγιο στο βρωμερό περιβάλλον και οι ανήλικοι εραστές προσπαθούν να κρύψουν την ορμή τους στα περιττώματα ανθρώπων και ζώων.

Στα κρυφά παραμονεύουν αυτοί που έχουν αναλάβει να «ξαλαφρώσουν» το κουφάρι του από τα άχρηστα γι αυτό πλέον υλικά αλλά χρήσιμα για τις τσέπες τους.

20150110_165057

Λίγα μέτρα πιο εκεί είναι το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Δημοτικό Σχολείο, για να μας θυμίζει την παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές, τις αξίες μας.

Όσο στέκει εκεί σε αυτή τη κατάσταση σίγουρα δεν θα πρέπει να μας κάνει υπερήφανους για τον τόπο μας. Κάθε άλλο, ένα μνημείο αδιαφορίας από όλους και για όλους.

Αδιαφορία που ο καθένας θέλει να ρίξει το φταίξιμο στον άλλο, να χρεώσει σε κάποιον άλλον αυτό το οικοδόμημα που ΟΛΟΙ το θεωρούν παρείσακτο στο τόπο μας!

Λες και δεν το ήθελε κανείς! Το θεωρούμε ξένο σώμα (!) και δεν ασχολούμαστε λες και δεν είναι εκεί… στρουθοκαμηλίσουμε αλλά δεν πρόκειται να απαλλαχτούμε από τη ντροπή.

20150110_165535

Όσο θα είναι σε αυτή την κατάσταση θα είναι ΝΤΡΟΠΗ. Ας κάνουμε κάτι…

Φωτογραφίες από το νέο ρεπορτάζ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα o asopichos.gr.

Φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο περιμέναμε.

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός…

Ακούτε κ Υπουργέ επί των αθλητικών;

Ακούτε κ Περιφερειάρχη;

Ακούτε κ Δήμαρχε;

Ακούει κανείς πατριώτης επιτέλους;

 

Μπάμπης Ζαννιάς

 

Πηγή: www.asopichos.gr

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Αποτελέσματα