"Περίμενα μια επίδοση περίπου στα 4,60 μετρα"

Το ντεμπούτο της στις 9 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί από καιρό. Παρόλα αυτά η Κατερίνα Στεφανίδη λίγες μέρες πριν την διοργάνωση του Κολοράντο διατηρούσε τις επιφυλάξεις της για την πρώτη της εμφάνιση. Όχι γιατί αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, αλλά διότι τα πόδια ήταν ακόμη…βαριά από την σκληρή προπόνηση.

Τελικά η 25χρονη όχι μόνο αγωνίστηκε στο Air Force Academy, αλλά με 4,56 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο και έδειξε πως είναι στην σωστή κατεύθυνση ενόψει των υποχρεώσεων της χειμερινής σεζόν.

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένη από τον πρώτο μου αγώνα. Περίμενα μια επίδοση στα 4,60 μ. αλλά το στάδιο που αγωνίστηκα έχει μια περίεργη βαλβίδα που είναι μαλακή και χάνεις πολύ ενέργεια όταν βάζεις το κοντάρι», είπε η "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης και συμπλήρωσε:  «Εννοείται πως ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν και δεν είμαι στην απαιτούμενη κατάσταση. Ωστόσο ήθελα να κάνω ένα αγώνα πριν το Pole Vault Summit, ο οποίος τελικά βγήκε καλά. Μετά το 4,56 μ., δοκίμασα στα 4,66 μ., που είχα πολύ καλά άλματα».

Η Στεφανίδη θα αγωνιστεί στις 16 του μηνός στο Pole Vault Summit και μια εβδομάδα μετά στο Φλάγκσταφ, ενώ θα είναι παρούσα και στο Millrose Games στη Νέα Υόρκη (14/2).

Εξάλλου στο site της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπάρχει σχετικό κείμενο για την πρώτη εμφάνιση της Στεφανίδη στη σεζόν, με τίτλο "Η Στεφανίδη ξεκίνησε με στυλ" και στο οποίο αναφέρεται πως η ελληνίδα είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Πράγα.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Αποτελέσματα