Η συνέντευξη Τύπου για τον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μ. Αλέξανδρος"

Κάλεσμα στους δρομείς όλης της χώρας, να δηλώσουν συμμετοχή και να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία στον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, απεύθυναν από την πρωτεύουσα τα στελέχη της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής της Βόρειας Ελλάδας, στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης των υποστηρικτών της διοργάνωσης.

 

Ο φετινός αγώνας έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό, αφού είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/02) στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, στο Μικρολίμανο, έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών εκπρόσωποι των χορηγών, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Μαραθωνίων Δρόμων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (EAA), Παναγιώτης Δημάκος και άλλα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης.

«Όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια πριν από 11 χρόνια, κάποιοι αναρωτιόντουσαν ‘μα καλά, αυτοί είναι τρελοί;’. Σήμερα, ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» έχει καταξιωθεί και έχει μπει στο διεθνές καλεντάρι, αποτελώντας έναν θεσμό που σηματοδοτεί πάρα πολλά. Ξεκινάμε από την Πέλλα και φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη, μέσα από μία διαδρομή που φέτος έχει βελτιωθεί και είναι πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, γιατί ο στόχος είναι αυτός, να βελτιώνεσαι διαρκώς. Το βασικότερο είναι ότι μέσα από αυτή τη διοργάνωση, πέρα από το αγωνιστικό πρόγραμμα, τα πιτσιρίκια αρχίζουν να εκπαιδεύονται για θέματα όπως τι είναι το περιβάλλον και τι είναι το ‘δεν φοβάμαι και συμμετέχω’. Παράλληλα, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο μόνιμο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα. Ίσως είναι το πιο σημαντικό μήνυμα στην εποχή μας το ότι μπορούμε να αντισταθούμε, δημιουργώντας δεσμούς μέσα από το τρέξιμο, κάποιοι μπορούν να κερδίσουν διακρίσεις και χειροκρότημα, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν χωρίς την στήριξη των εταιρειών. Έπαψε να υπάρχει ο κρατικός κορβανάς, αλλά δεν έπαψε η ευαισθησία, η συνεργασία, η αλήθεια όσων ζητάς, προκειμένου να σου δώσουν. Γι’ αυτό ευχαριστώ από καρδιάς τον ονομαστικό Χορηγό και τον Μέγα Χορηγό, γιατί δύσκολα θα μπορούσε να γιγαντωθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» χωρίς τη δική τους υποστήριξη», είπε η Βούλα Πατουλίδου.

«Κάνουμε μια προσπάθεια χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και φτάσαμε στο σημείο να βρισκόμαστε σήμερα σε μία συνέντευξη Τύπου στο Μικρολίμανο, απαριθμώντας όσα έχουμε καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία. Ευχαριστούμε τον Ονομαστικό Χορηγό και τον Μέγα Χορηγό, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε και φέτος ένα πολύ ωραίο αγώνα δρόμου και σας καλούμε όλους στη Θεσσαλονίκη για να τον ζήσουμε μαζί από κοντά», τόνισε ο γ.γ της Ο.Ε Γιάννης Ποδιώτης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, τόνισε: «Ο ΣΕΓΑΣ έχει ως κόσμημα τον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Τον έχει υπό την αιγίδα του κάθε χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μία διοργάνωση η οποία διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, την ασφάλεια και την αξιοπιστία που θα πρέπει οι δρομείς να έχουν κατά τη διάρκεια ενός τόσο μεγάλου αγώνα. Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, έχω να σας πως ότι είναι μία διοργάνωση ενταγμένη στο καλεντάρι αυτής, πράγμα που σημαίνει ότι έχει διεθνή απήχηση. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολλές διεθνείς συμμετοχές από δρομείς της Κεντρικής και την Ανατολικής Ευρώπης, όπως και από τα Βαλκάνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς, χωρίς τους οποίους δεν γίνεται τίποτε, αλλά κυρίως θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους της διοργάνωσης: Την κα Πατουλίδου, τον κ. Ποδιώτη, τον κ. Χριστόπουλο και όλη την τεχνική ομάδα που κρύβεται πίσω από όλο το δημιούργημα που λέγεται Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Εύχομαι καλή επιτυχία και απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους δρομείς, από την πρωτεύουσα όπου βρισκόμαστε και απ’ όλη την Ελλάδα, να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την τόσο σπουδαία διοργάνωση».

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-