Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Με επιτυχία έγινε η ημερίδα της ΑΧΩΑ στην Καστοριά

Πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά ¨Ημερίδα¨ , με θέμα «Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει ήττα των Αναβολικών», που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το Δήμο και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δ. Μακεδονίας.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υπό το πρίσμα των ιδανικών και των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός, η αναφορά και μόνο σε ύπαρξη μεθόδων αφύσικης βελτίωσης των επιδόσεων των αθλητών, με τη χρήση αναβολικών, είναι απαράδεκτη και βδελυρή. Τα αναβολικά απαξιώνουν, υποβιβάζουν, εξευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο τους αθλητές, τους αθλητικούς παράγοντες και τους θεατές, αλλά και ολόκληρο τον πολιτισμό μας. Τα αναβολικά ισοδυναμούν με ξεκάθαρη κλοπή του κόπου, του μόχθου και της προσπάθειας των συναθλητών αλλά και των συνανθρώπων μας.
Ο Θεός μας θέλει ευγενείς, έντιμους, αξιοπρεπείς και αγωνιστές. Ο αθλητής μοιάζει με τον αγωνιστή του νεύματος, μοιάζει δηλαδή με τον άνθρωπο της πνευματικής ζωής, τον άνθρωπο του Θεού. Εύχομαι ολόψυχα καλή ευόδωση των εργασιών της ¨Ημερίδας¨ σας».       
Στην κεντρική ομιλία του ο πρώην υφυπουργος Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της ολυμπιακής ιδέας και των αναβολικών και ξεκαθάρισε το γεγονός ότι ναι μεν χριστιανοί αυτοκράτορες του Βυζαντίου – ο Θεοδόσιος Α΄ και Θεοδόσιος Β΄– απαγόρευσαν την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέστρεψαν τα ιερά, τους ναούς και το Στάδιο, πολύ νωρίτερα όμως ο Απόστολος των Εθνών Παύλος είχε ταχθεί υπέρ της ολυμπιακής ιδέας και μάλιστα είχε στείλει  μήνυμα ανάλογο με το αρχαιοελληνικό ¨ευ αγωνίζεσθαι¨, λέγοντας ότι ¨εάν τις άθλη, ου στεφανούτε, εάν μη νομίμως αθλήση¨.
Στη συνέχεια ο Γ. Κατσιμπάρδης έφερε το λόγο του σε όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη εποχή μας, γύρω από τον αθλητισμό, καταδικάζοντας την εμπορευματοποίηση της ολυμπιακής ιδέας και των αγώνων που αποτελεί και την κύρια αιτία της μάστιγας των αναβολικών. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ναι μεν είναι αναρίθμητα τα περιστατικά τιμωρίας ολυμπιονικών και άλλων μεγάλων πρωταθλητών και πρωταθλητριών από τη χρήση των αναβολικών, όπως απέδειξε το τραγικό γεγονός της Μάνης, όπου τα αναβολικά διακινούνται ανεξέλεγκτα σε μεγάλες ποσότητες, από διάφορους επιτήδειους σε Γυμναστήρια ακόμη και σε Σχολεία. Η λύση που εμείς προτείνουμε, εκτός από τις ¨Ημερίδες¨ ενημέρωσης που οργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα, είναι η Πολιτεία να συστήσει ¨Σώμα Δίωξης Αναβολικών¨ με επικεφαλής Εφέτη Δικαστή, πλαισιωμένο από αθλητιάτρους έμπειρους αστυνομικούς, που να μπορεί να παρεμβαίνει παντού.
Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, στο χαιρετισμό του αφού εξήγησε ότι η εμπορευματοποίηση έφθειρε την ολυμπιακή ιδέα, έτσι που φτάσαμε ακόμη και στο σημείο νέοι άνθρωποι να φτάνουν στο έγκλημα, προκειμένου να πάρουν τη δόση που χρειάζονται» και κατέληξε: «ως υφυπουργός Αθλητισμού, έλαβα μέτρα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ενισχύοντας το ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΕΣΚΑΝ, ψηφίζοντας στη Βουλή Νόμο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.
Οι οργανωτές της ¨Ημερίδας¨, με επικεφαλής το φίλο Γιώργο Κατσιμπάρδη, τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τους εκλεκτούς συνεργάτες τους προσφέρουν πάρα πολλά στο ευαίσθητο αυτό θέμα».
Σε μήνυμά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός σημείωσε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ¨Ημερίδας¨ αυτής. Τα αναβολικά είναι μία από τις οξύτερες, δυσκολότερες και πιο περίπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος αθλητισμός. Είναι μια ευθεία προσβολή προς καθετί που εκφράζει το ολυμπιακό πνεύμα. Και μάλιστα, ο πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο καθώς, πέρα από τον αγωνιστικό αθλητισμό, τα αναβολικά εισβάλλουν πλέον ακόμη και στα Συνοικιακά Γυμναστήρια, θέτοντας σε κίνδυνο μέχρι και τις ζωές παιδιών και νέων ανθρώπων (…)
Με τη βεβαιότητα ότι η σημερινή ¨Ημερίδα¨ θα συμβάλει δημιουργικά στη κοινή προσπάθεια πάταξης της μάστιγας των αναβολικών, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της και καλή συνέχεια».
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου στο σύντομο μήνυμά του ανέφερε τα εξής: «Αξιότιμε πρόεδρε κύριε Κατσιμπάρδη, με χαρά έλαβα την πρόσκλησή σας για να παραβρεθώ στην ¨Ημερίδα¨ που διοργανώνετε με θέμα ¨Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει ήττα των Αναβολικών¨. Λυπούμαι, όμως, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου, αυτό δεν είναι δυνατό.
Με τη βεβαιότητα ότι η όλη σας προσπάθεια θα στεφτεί με επιτυχία σας συγχαίρω ειλικρινά».  
Ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, πρώην βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς στο χώρο του αθλητισμού η πρόοδος της ιατρικής και της φαρμακολογίας δε συνδέεται πάντα με την ηθική και τη δεοντολογία. Όμως καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι, τελικά, στη ζωή δεν είναι τα πάντα μόνο θέμα χημείας αλλά κυρίως παιδείας και αρμονίας. Ποτέ το τεχνητό δεν αντικατέστησε το φυσικό καθώς το πρώτο είναι συνδεδεμένο με την παραμόρφωση ενώ το δεύτερο με τη φυσιολογική εξέλιξη.
Η πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ ας αποτελέσει ορόσημο για τη δημιουργία μιας νέας πορείας εξυγίανσης στο χώρο του αθλητισμού. Εκ μέρους της τοπικής μας κοινωνίας εκφράζω τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου γι’ αυτή την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία».
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, στο μήνυμα που έστειλε αναφέρει τα εξής: «Ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικό στίβος έχουν πληγωθεί από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ακριβώς γι’ αυτό ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ θεωρεί καθοριστική προτεραιότητα τη μάχη κατά του ντόπινγκ και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις και ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, που ήδη υλοποιούνται. Εξίσου σημαντική είναι η διεύρυνση της συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨. Η ενημέρωση και η πρόληψη αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής καταπολέμησης του ντόπινγκ και η συνεργασία μας με το Γιώργο Κατσιμπάρδη και τους συνεργάτες του συνεισφέρουν καθοριστικά στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή ¨Ημερίδα¨ αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα των μεγάλων δυνατοτήτων που προσφέρει η συνεργασία μας».

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00