Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τη χρονιά πιο ορεξάτος από ποτέ

Ορεξάτος, γεμάτος διάθεση να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά και να κυνηγήσει  υψηλότερους στόχους ξεκίνησε την προπόνηση για τη νέα σεζόν, ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο  νεαρός αθλητής, από το 2016 θα ανήκει στην κατηγορία των Εφήβων και θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.  Ο πέμπτος το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ στο μήκος αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα ένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο και τον κράτησε για λίγες ημέρες μακριά από τις προπονήσεις. "Δεν ήταν κάτι σοβαρό, όμως, επιλέξαμε να πάμε πολύ συντηρητικά. Χρόνος για δουλειά υπάρχει, το σημαντικότερο είναι η υγεία του", είπε ο προπονητής του Βαγγέλης Παπανίκος και συμπλήρωσε: "Ο Μίλτος ξεκίνησε τη χρονιά με πολύ όρεξη, ακόμη περισσότερη από αυτήν που είχε στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Θέλει να δουλέψει και να πετύχει. Παράλληλα φέτος ασχολείται και με τα μαθήματα του, καθώς είναι στη Γ΄Λυκείου". Παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις στο σχολείο  ο ταλαντούχος άλτης, με 7,73 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, αναμένεται να είναι ένας από εκείνους που θα δικεδικήσουν τη συμμετοχή και διάκριση στο Παγκόσμιο του Καζάν. Σε κάθε περίπτωση για να μπορέσει να κυνηγήσει τα όνειρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στα Γρεβενά. "Περιμέναμε πως οι όποιες ανακατασκευές στο στάδιο θα είχαν ολοκληρωθεί. Τελικά έγινε επίστρωση μόνο των 200 μ. και όχι και του σκάμματος των οριζόντιων αλμάτων, κάτι που ελπίζω να γίνει σύντομα. Δεν είναι εύκολο ούτε για εμένα, αλλα περισσότερο για τα παιδιά να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε Κοζάνη ή Αργος Ορεστικό για προπόνηση", είπε. Στο γκρουπ του Βαγγέλη Παπανίκου ανήκει και η άλτρια του μήκους Ελένη Κουτσαλιάρη, που το καλοκαίρι συμμετείχε στο Παγκόσμιο του Κάλι και αναμένεται και φέτος να είναι απο τις αθλήτριες που θα ξεχωρίσουν. 

Ο έμπειρος προπονητής ευελπιστεί πως και φέτος ο ίδιος και οι αθλητές του θα μετέχουν σε προπονητικό καμπ της ομοσπονδίας. "Το έχω ξανά πει πως αν δεν ήταν τα καμπ ο Μίλτος δεν θα είχε αυτή την εξέλιξη. Απο το καμπ του ΟΑΚΑ κι έπειτα άλλαξε η συμπεριφορά του και η στάση του και είδε πολύ σοβαρότερα το κομμάτι του αθλητισμού. Του άρεσε που έβλεπε τους αλλους αθλητές πως γυμνάζονται. Βέβαια ευχαριστήθηκε πολύ και τον αγώνα στο Πανελλήνιο Ανδρών, όπου ήταν ο Τσάτουμας",  είπε.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι