Εμμανουήλ Καραλής: "Δεν άφησα να με επηρεάσει η πίεση και το άγχος"

Ηταν από τους αθλητές που ριχνόταν στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Κάλι, στις τελευταίες ημέρες των αγώνων. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε όλες τις προηγούμενες μέρες να διαχειριστεί το γεγονός ότι αποτελούσε την μεγαλύτερη ελπίδα της ομάδας για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, όχι μόνο κατάφερε να διαχειριστεί τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις, που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του, αλλά να  κατακτήσει το μετάλλιο με 5,20 μ.και να ζήσει με την ψυχή του τον αγώνα.

 

"Είναι αλήθεια πως πριν από τον αγώνα υπήρχε μια πίεση απο γνωστούς και φίλους, αλλα δεν το άφησα να με επηρεάσει αυτό", είπε ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής και σχολίασε για τον αγώνα , "Στα 5.00 με τα δυο άκυρα αγχώθηκα λίγο, αλλά μετά που το πέρασα ολα ήταν καλά και απόλαυσα τον αγώνα μου κανονικά". Αναφορικά με τους στόχους του στη συνέχεια, είπε: "Οι στόχοι μου είναι αυτοί που λέω και θα λέω πάντα, να βελτιώνω την τεχνική μου". Ο Καραλής είναι μόλις 16 ετών και σίγουρα έχει μπροστά του το χρόνο, όχι μόνο την τεχνική του να βελτιώσει, αλλά να γίνει ένας σπουδαίος αθλητής.


Από την πλευρά του ο προπονητής του Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, είπε: "Απλα υπέροχος, νομίζω πως να μπορούσε να ανέβει και παραπάνω, καθώς οταν ο Σουηδός πέρασε το 5,25 μ. ο Εμμανουήλ ζήτησε να πάει στα 5,30 μ., όμως, ο κριτής δεν το καταλαβε και έβαλε το χρονομετρο να μετράει κι ετσι έχασε την 1η προσπάθεια στα 5.25 μ. χωρις να την κάνει. Σε εκείνο το σημείο αποσυντονίστηκε λίγο, γεγονός που του στέρησε ενδεχομέμως καλύτερη θέση.  Οπως και να ναι ομως ειμαστε ευτυχισμένοι για το εξαιρετικό αποτέλεσμα", είπε. Στο πλευρό του Καραλή ήταν σύσσωμη η ελληνική αποστολή, που δημιούργησε μοναδική εξέδρα.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι