Ταλίν 2015: Στην έκτη θέση ο Σκαρβέλης στον τελικό της σφαιροβολίας

Αγώνας για γερά νεύρα ήταν ο τελικός της σφαιροβολίας στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Α/Γ, στο Ταλίν.

Διαδοχικές ανακατατάξεις και ανατροπές μέχρι και την τελευταία βολή σημάδεψαν τον αγώνα, στον οποίο ο Νίκος Σκαρβέλης κατέλαβε την έκτη θέση με 18,96 μέτρα. Ο πρωταθλητής μας παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με δύο άκυρες προσπάθειες τον αγώνα του, στην τρίτη του βολή σημείωσε 18,56 μ. και σκαρφάλωσε στη πέμπτη θέση.


Ο αθλητής άλλαξε αρκετές φορές θέση, μάλιστα στην 4η προσπάθεια έπεσε στην όγδοη και λίγο αργότερα ανέβηκε στην τέταρτη, χάρη στη βολή του στα 18,83 μέτρα. Ο αθλητής στην τελευταία βολή έχασε μία θέση, όταν ο Φιλίπ Μιχάλγεβιτς στην τελευταία του βολή πέτυχε 19,35 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Σέρβος ήταν ο μοναδικός από τους 12 του τελικού που είχε ρεκόρ πάνω από 20 μέτρα. Ο Σκαρβέλης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση επιτυχημένα και έδειξε πως και στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει καλύτερες εμφανίσεις με τα χρώματα της ελληνικής ομάδας. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μπομπ Μπέρτεμς (19,29 μ.), ο οποίος απέσπασε το πρώτο μετάλλιο του Λουξεμβούργου στην ιστορία της διοργάνωσης και τρίτος ο Αντρεγ Ρεγκίν (Λετονία) με 19,08 μέτρα. Ο Μεσούντ Περέζ μέχρι την πέμπτη βολή ήταν στα μετάλλια, ωστόσο τελικά τα 18,98 μ. δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να τον ανεβάσουν στο βάθρο.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι