Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Ο Τεμόν στην Ξάνθη!!!

Ο Πτολεμαϊδιώτης Σπαρταθλητής και δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Ζαχαριάδης διανύει μια ιστορική και άκρως συμβολική διαδρομή: Το ταξίδι με τα πόδια προς τον Πόντο, από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου έως την Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας!!!

Έφτασε από την Καβάλα στην πόλη της Ξάνθης χθες το μεσημέρι και διανυκτέρευσε σε γνωστό ξενοδοχειο φιλοξενούμενος του τοπικού συλλόγου Ποντίων.


Ο Γώργος ξεκίνησε το μακρινό αυτό ταξίδι στις 5 Ιουλίου από το Βέρμιο και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, με στόχο να βρίσκεται στο όρος Μελά στις 14 Αυγούστου και να είναι παρών ανήμερα της εορτής της Μεγαλόχαρης των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά της Ματσούκας.


Πώς όμως γεννήθηκε το όνειρο του Γιώργου για ένα ταξίδι στον Πόντο; Ο ίδιος μας λέει:


«Η ιδέα μου γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια, αλλά δεν μπορούσα να την υλοποιήσω, γιατί δεν είχα ανθρώπους να την στηρίξουν οικονομικά. Εγώ όμως αισθανόμουν μεγάλο χρέος να πάω. Να βρεθώ στην Αργυρούπολη απ’ όπου κατάγονται οι δικοί μου, να χτυπήσω την καμπάνα και να ανάψω το καντήλι».


Και συνεχίζει εξηγώντας τι συμβολίζει η πρωτοβουλία του αυτή και ο ιερός σκοπός της.


«Θέλω η πρώτη μου επίσκεψη στον Πόντο να συνδυαστεί με ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας. Θέλω με τα πόδια μου να υποβάλλω το σώμα μου σε μια ταλαιπωρία. Βέβαια ίσως να είναι μικρότερη από αυτή που πέρασαν οι πρόγονοί μας όταν αναγκάστηκαν να αφήσουν τις πατρίδες τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους, που πρόσφεραν τόσα στη χώρα μας, θέλω να αποτίσω φόρο τιμής και να ζητήσω συγνώμη από κάθε παππού και γιαγιά. Θα κάνουμε το τάμα στην Παναγία Σουμελά και θα πούμε πως είμαστε εδώ, υπάρχουμε και θα ζήσουμε αρμονικά και ειρηνικά όπως ζούσαν και τότε πριν από τα έκτροπα και τις γενοκτονίες. Μπορούμε να ζήσουμε ξανά μαζί οι δύο λαοί», μας είπε.


Δεν προβληματίζεται για τις αντιξοότητες στη διαδρομή γιατί έχει πίστη. «Όλοι οι δρόμοι είναι ίδιοι. Το μόνο που έχεις να ανησυχείς στη φύση είναι οι καιρικές συνθήκες, όλα τα υπόλοιπα τα φροντίζει η Παναγία», μας είπε.


Υποστήριξε πως υπάρχει υλικοτεχνικό πρόβλημα ως προς τη συνοδεία. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα για ένα βαν που θα ακολουθεί και θα μας βοηθάει να ξεκουραζόμαστε. Να κοιμόμαστε κάποιες ώρες την ημέρα. Έτσι χρησιμοποιούμε αντίσκηνο. Δεν είναι εκδρομή, θα γίνει με σεβασμό και αγάπη στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους», μας είπε.


Καλούμε τους φίλους δρομείς και όσοι το επιθυμούν να παραβρεθούν στις 7:00π.μ. σήμερα στην είσοδο του ξενοδοχείου Δημόκριτος για να συνοδεύσουν εθιμοτυπικά τρέχοντας μαζί με τον Γιώργο έως την έξοδο της πόλης προς την Κομοτηνή.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00