Τον πρώτο μαραθώνιο «Bank run» διοργανώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, υπό την αιγίδα της Κυβέρνησης

Με μεγάλη επιτυχία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο Bank run που διοργανώνεται στην Ελλάδα από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με τη στήριξη της κυβέρνησης. Το πρωτοφανές γεγονός θα λάβει χώρα σε όλες τις μεγάλες και μικρές πόλεις της επικράτειας και σε αυτό έχουν ήδη δηλώσει μεγάλη συμμετοχή άτομα απ' όλο το ηλικιακό φάσμα.

«Ελπίζουμε και περιμένουμε ο κόσμος να στηρίξει αυτό το εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ο μαραθώνιος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες και οι κοινωνικές ομάδες. Από τους μικρούς μας φίλους με τους αποταμιευτικούς τους κουμπαράδες, τους συνταξιούχους και τον απλό εργαζόμενο, μέχρι μαζικές συμμετοχές από εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς» δήλωσε εμφανώς χαρούμενος ο Μιχαήλ Ραπαντέρας, γραμματέας της ένωσης και ιθύνων νους πίσω από τη διοργάνωση.

Ανακοίνωση έβγαλε και η ελληνική κυβέρνηση, με τα βραβεία που θα απονεμηθούν στους νικητές του μαραθωνίου. Ο αθλητής-πολίτης που θα τερματίσει πρώτος και θα καταφέρει να μαζέψει τα περισσότερα χρήματα από τα ΑΤΜ θα μπορεί να διαλέξει μεταξύ 2 επάθλων, είτε 3.000 ευρώ σε ομόλογα που κατέχουν ελληνικές τράπεζες, είτε 50 ευρώ σε μετρητά. Ο αθλητής-πολίτης που θα κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, θα έχει τη ευκαιρία να φωτογραφηθεί για γνωστό γαλλικό περιοδικό με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγο του στην Αίγινα, ενώ ο χάλκινος νικητής θα έχει την τιμή να συμπρωταγωνιστήσει με τον Χάρη Σώζο στη νέα διαφήμιση για έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου.
 

Τέλος, οι συμμετέχοντες στο Bank run οφείλουν να γνωρίζουν πως ο υδράργυρος θα ανέβει αυτές τις μέρες και θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με νερό και δροσιστικά ροφήματα.

 

www.tokoulouri.com

-