Όχι στα Αναβολικά με την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ημερίδα με θέμα ¨Νίκησε καθαρά: Πες όχι στα αναβολικά¨  θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου 2015 και ώρα 7 μ.μ, στην Αίθουσα Συντακτών του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ¨ΟΑΚΑ¨. 
Συνδιοργανωτές της σημαντικής αυτής ¨Ημερίδας¨ – που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου – είναι η μη κερδοσκοπική εταιρεία αστικού τύπου ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ (πρόεδρος ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο οποίος θα κάνει την κεντρική ομιλία), ο ΣΕΓΑΣ (πρόεδρος ο Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος θα απευθύνει από τους πρώτους χαιρετισμό) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας (νέος πρόεδρος ο Νίκος Κιάος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος θα απευθύνει, επίσης, χαιρετισμό).
Η ¨Ημερίδα¨ αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον και για το λόγο ότι τους τρείς τελευταίους μήνες παρουσιάζεται έξαρση των αναβολικών στην Ελλάδα, καθώς βρέθηκαν θετικοί στη χρήση τους, πέντε (5) εν ενεργεία αθλητές υψηλού επιπέδου: δύο του μπάσκετ, ένας του ποδοσφαίρου, ένας της άρσης βαρών και ένας της κολύμβησης.
Για τους κινδύνους που εγκυμονούνται από τη χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών, και τους τρόπους πάταξης του φαινομένου, θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους η Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, ο Γιώργος Ζωγράφος, Αναπληρωτής Πρύτανη και καθηγητής Χειρουργικής επίσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης, δικηγόρος, πρώην γενικός γραμματέας των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και ο Παναγιώτης Δημάκος, PhD, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (ΕΑ).
Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, εθνικός προπονητής Στίβου του ΣΕΓΑΣ, ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών και ο Περικλής Ιακωβάκης, παγκόσμιος πρωταθλητής Στίβου, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (ΕAΑ), ως εκπρόσωπος των αθλητών της Ευρώπης και ο Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας.         
 
Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-