Πτήση Φιλιππίδη στα 5,85 μ. και νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Για δέκατη φορά στην καριέρα του ο Κώστας Φιλιππίδης ολοκληρώνει τον αγώνα του με άλμα καλύτερο από τα 5,80 μέτρα. Για πολλοστή φορά στην πλούσια διαδρομή του, μαζεύει τα κοντάρια του έχοντας νωρίτερα σημειώσει ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο σπουδαίος Ελληνας πρωταθλητής, αυτή τη φορά ανέβηκε πάνω από τα 5,85 μέτρα και κατέλαβε την πρώτη θέση στο μίτινγκ του Λαντάου, επισφραγίζοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.


Ο 29χρονος επέλεξε να μην σπαταλήσει δυνάμεις σε...περιττά ύψη κι έτσι επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα του στα 5,45 μ. άφησε τα 5,55 μ. και πέρασε τα 5,65 μ. για να συνεχίσει στα 5,75 μ.., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη κι έπειτα να αφήσει το 5,80 μ., για να μπει στο 5,85 μέτρα.

Η επίδοση του Φιλιππίδη ήρθε απόλυτα φυσιολογικά δεδομένο του ότι στις τελευταίες του εμφανίσεις είχε δείξει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση (5,77 μ. και 5,80 μ. στους δύο τελευταίους του αγώνες). Οπως και την Κυριακή στο Ηράκλειο, έτσι και σήμερα στο Λαντάου ο Φιλιππίδης δοκίμασε στα 5,90 μ., ύψος που είναι θέμα χρόνου να νικήσει.


Ο επόμενος αγώνας για τον αθλητή του Δημήτρη Κυτέα, θα γίνει στις 4 Ιουλίου στο Diamond League του Παρισιού και θα ακολουθήσουν η Λοζάννη (9/7) και το Μονακό (17/7).
Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 5,83 μ. και ανήκε στον ίδιο από τις 31 Ιανουαρίου του 2013. Το 5,85 μ. είναι η πέμπτη επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά και ρεκόρ μίτινγκ. Δεύτερος με 5,70 μ. ήταν ο Καρλ Πεχ, ο οποίος δοκίμασε δύο φορές στα 5,85 μ. και μία στα 5,90 μ., προκειμένου να πετύχει ρεκόρ, όμως, δεν τα κατάφερε.

 

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

 
 
 

Καλεντάρι