Πολύ καλές επιδόσεις στην Πάτρα, πέντε όρια για Κολομβία

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στην διάρκεια του απογευματινού προγράμματος της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος στην Πάτρα.
Οι αθλητές της κατηγορίας των Παίδων - Κορασίδων ήταν οι πρωταγωνιστές του απογεύματος, καθώς με τις εμφανίσεις τους άφησαν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Μάλιστα πέντε από αυτούς κατάφεραν να σημειώσουν τα όρια συμμετοχήςστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους στο Κάλι της Κολομβίας, ενώ αρκετοί άλλοι έδειξαν πως θα είναι σε θέση να το κάνουν πολύ σύντομα. Αναμφίβολα το αγώνισμα του απογεύματος ήταν το επί κοντώ των Αγοριών.

Ο Μανώλης Καραλής ήταν ο μεγάλος νικητής με 5,10 μ., επίδοση που είναι ατομικό του ρεκόρ και μια από τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος στον κόσμο, στην κατηγορία του. Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και ο δεύτερος του αγώνα, ο Δημήτρης Καραγιάννης που ξεπέρασε τα 4,80 μ. και έπιασε το όριο για Κάλι, όπως επίσης και ο Νίκος Νεράτζης, που ήταν τρίτος με 4,75 μέτρα.

Ο Καραλής μετά τα 5,10 μ. δοκίμασε στα 5,23 μ., προκειμένου να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων (5,22μ.), του Κώστα Φιλιππίδη, όμως, δεν τα κατάφερε.

Το όριο συμμετοχής για την διοργάνωση της Κολομβίας εξασφάλισε και ο Χρήστος Μουλιστάνος στη σφαιροβολία με βολή στα 18,42 μ., που του έδωσε την πρώτη θέση μπροστά από τον Οδυσσέα Μουζενίδη (18,14 μέτρα.). Εξαιρετικό αγώνα πραγματοποίησε ένας ακόμη αθλητής από την Κέρκυρα ο Δημήτρης Μονώπολης που είχε άλμα στα 14,97 μ. στο τριπλούν και έγινε και αυτός μέλος της ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι.


Ενα σφίξιμο στο πόδι ανάγκασε την Αλεξία Πολυκράτη να ρίξει στην τελική ευθεία των 400 μ., την ένταση και αυτό της στέρησε το όριο για το Παγκόσμιο Π/Κ. Η αθλήτρια της Σχολής Μωραίτη, τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την Κύπρια Κουντούρη (55.43) με 55.92, με το όριο να είναι 55.70. Εξίσου κοντά με το όριο στην ίδια διοργάνωση βρέθηκε και η Αφροδίτη Μάνιου, που ήταν νικήτρια στον ακοντισμό με 49,82 μ. (όριο 50,00 μ.).

Πολύ καλή κούρσα στα 400 μ. εμπ. από τον Γιώργο Καλογεράκη με 53.65, που ήταν νικητής στο αγώνισμα. Δυνατός αγώνας έγινε στο ύψος με την Ελευθερία Χριστογεώργου να επικρατεί με 1,75 μ. και την Δέσποινα Μαλταμπέ να είναι δεύτερη με το ίδιο ύψος. Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι 1,77 μέτρα. Η Κύπρια Ναταλία Χριστοφή ήταν νικήτρια στα 100 μ. εμπ. με το πολύ καλό 13.79, ενώ δεύτερη με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν η κορασίδα Κλειώ Σάντα (14.44) και τρίτη η νεάνιδα Ραφαέλλα Κεσίση με την ίδια επίδοση. Ο παίδας Παναγιώτη Αρβανίτης ήταν νικητής στα 100 μ. με 11.07.

 

Τα απογευματινά αποτελέσματα

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι