O Πιοτρ Λίσεκ στο 3ο Athens Street Pole Vault στην πλατεία Συντάγματος

Πριν από ένα χρόνο ήρθε στην Ελλάδα ως ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό, αθλητής. Φέτος θα επιστρέψει ως «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης και ως ένας από εκείνους που έχουν καταφέρει να υπερβούν το φράγμα των 5,90 μ. στο επί κοντώ.

Για τον 24χρονο Πιοτρ Λισεκ η Αθήνα έχει σημειολογική σημασία. Άλλωστε στο 2ο Athens Street Pole Vault στην Μαρίνα Φλοίσβου ξεπέρασε τα 5,52 μ. και έκανε το πρώτο βήμα για την αγωνιστική ανάκαμψη. Φέτος,  στην διοργάνωση που θα γίνει το Σάββατο (9/5,12.30) στην πλατεία Συντάγματος, θα αποτελέσει έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές.

Ο Πολωνός, που ήταν τρίτος τον Μάρτιο στην Πράγα, στην πλατεία Συντάγματος θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη θερινή σεζόν και θα επιδιώξει από νωρίς το κάτι παραπάνω, που θα του επιτρέψει να δείξει πως το καλοκαίρι θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του αγωνίσματος.

Όπως και το 2013 στο Ζάππειο και το 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου, έτσι και φέτος ο Νίκανδρος Στυλιανού θα είναι στο Athens Street Pole Vault, στην πλατεία Συντάγματος. Ο Κύπριος άλτης του επί κοντώ έχει ατομικό ρεκόρ 5,52 μ., το οποίο μάλιστα σημείωσε στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2014, στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του Γερμανού Κάρλος Πεχ που στα 23 του χρόνια, αποτελεί ένα νέο όνομα στο αγώνισμα. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 5,65 μ. στον κλειστό στίβο και το 2013 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Τάμπερε.

Το Athens Street Pole Vault διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας και με χορηγό την DHL. Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος θα αποτελέσει μοναδική γιορτή και ιδανική ευκαιρία για εκατοντάδες πολίτες να δουν από κοντά έναν αγώνα υψηλού επιπέδου.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι