Κέρδισε τις εντυπώσεις το 1ο "Serres City Trail Salomon"!

Με την συμμετοχή 380 περίπου δρομέων, από τις Σέρρες αλλά και από διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας, διοργανώθηκε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής 3 Μαϊου το πρώτο "Serres City Trail by Salomon", μία διοργάνωση που σκοπεύει να γίνει θεσμός και στην πρώτη της προσπάθεια κέρδισε το χειροκρότημα και την αναγνώριση όλων, τόσο για τον κόσμο που προσέλκυσε στην πόλη, αλλά κυρίως γιατί μέσα από την διαδρομή των 11 περίπου χιλιομέτρων σκοπός ήταν να γνωρίσουν οι αθλητές κάποια από τα πιο όμορφα σημεία των Σερρών, από τα οποία και πέρασαν.

Aρωγοί της διοργάνωσης ήταν ο Δήμος Σερρών και ο Σύλλογος Μαραθονοδρόμων Ν.Σερρών, ενώ άξια αναφοράς είναι και η παρουσία των εθελοντών, όπως και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά.

Το CITYTRAIL™ αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά οποιασδήποτε πόλης, προσφέροντας την ευκαιρία να προσθέσετε ποικιλία στην άσκηση, να εξερευνήσετε νέες διαδρομές και να δείτε πράγματα που ενδεχομένως να μην ανακαλύπτατε ποτέ ακολουθώντας την πεπατημένη. Οι επιφάνειες και οι τύποι του εδάφους εναλλάσσονται από το πεζοδρόμιο στο χώμα, το ξύλο και την άσφαλτο. Εκείνο που παραμένει σταθερό είναι η έμπνευση που γεννά το τοπίο.

Όραμα της SALOMON είναι να αναπτυχθεί μια νέα πρακτική και ένας νέος τρόπος τρεξίματος. Χρησιμοποιώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του αστικού τοπίου (λόφοι, σκαλοπάτια, πάρκα, κρυφά περάσματα κ.λπ.), η εμπειρία του τρεξίματος μέσα στην πόλη γίνεται πιο απολαυστική!

Mε σημείο εκκίνησης την πλατεία Κρονίου, οι αθλητές πέρασαν από σημεία αναφοράς για την πόλη όπως η πλατεία Ελευθερίας, η νέα και παλιά Μητρόπολη, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Κουλά, στο οποίο έφτασαν διασχίζοντας την δασική περιοχή, ένω έφτασαν μέσα από μονοπάτια μέχρι τον δρόμο για Χρυσοπηγή και από εκεί κατηφόρισαν προς το βάθος της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων για να καταλήξουν στον δρόμο της επιστροφής που τους έφερνε να τερματίζουν στο κεντρικό σημείο της πόλης, δίπλα στο μουσείο "Μπεζεστένι".

Πρώτος και καλύτερος τερμάτισε ο αθλητής της Salomon και κορυφαίος δρομέας αγώνων βουνού, Αλέξανδρος Φωτιάδης με χρόνο 39 λεπτά, έχοντας πάρει από τα πρώτα μέτρα κιόλας το προβάδισμα, ενώ στην 2η θέση βρέθηκε, ποιος άλλος, ο Σερραίος Γιώργος Σίκαλος, για να συμπληρώσει το βάθρο των μεταλλίων ο επίσης Σερραίος Γρηγόρης Τερζίδης.

 

Πηγή: www.serressport.gr

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι