Οι περίπου 15.000 δρομείς έτοιμοι να απολαύσουν την πανέμορφη...Αθήνα

Στην Ηλιόλουστη Αθήνα θα γίνει αύριο το κορυφαίο γεγονός της Ανοιξης ο 4ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Μια διοργάνωση στην οποία αναμένεται να δώσουν το παρών χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Ο ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος Αθηναίος, η Περιφέρεια με την στήριξη των κύριων χορηγών της διοργάνωσης της BMW και της Aegean έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις  για έναν μοναδικό αγώνα, στο κέντρο της πόλης. Περίπου 15.000 δρομείς θα πάρουν εκκίνηση σε καθεμία από τις αποστάσεις και θα απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

Έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο τους αφοσιωμένους δρομείς, ή τους πρωταθλητές, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στον Ημιμαραθώνιο ή το Πανελληνίο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, αλλά ακόμη και εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο τρέξιμο για πρώτη φορά ή και να περπατήσουν στο κέντρο της Αθήνας, αφού πέρα από τον ημιμαραθώνιο, παράλληλα διεξάγονται οι αγώνες 3 χλμ. WIND και 5 χλμ. Εθνική Τράπεζα.   


Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν την πόλη και να περάσουν από κεντρικά και ιστορία σημεία της. Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στο ίδιο σημείο που χτυπά και η καρδιά της Δημοκρατίας, στο Εθνικό Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος.

Τρία κτήρια κυριαρχούν στην οδό Πανεπιστημίου που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο  κέντρο κυριαρχούν.  Η Ακαδημία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Είναι η λεγόμενη τριλογία που σχεδίασαν οι δανοί  Θεόφιλος και Χανς Κρίστιαν Χάνσεν.
Τον δρόμο στους δρομείς «δείχνει» ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην οδό Σταδίου όπου το ομώνυμο άγαλμα  και πίσω από αυτό η Παλαιά Βουλή. Εκεί που κάποτε βρισκόταν η οικία του τραπεζίτη Αλέξανδρου Κοντόσταυλου, σήμερα φιλοξενείται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Επόμενη πολιτιστική στάση για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου το εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο βρίσκεται εκεί που βρισκόταν το αρχαίο στάδιο της Αθήνας. Στη συνέχεια της διαδρομής επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου οι δρομείς θα συναντήσουν την Εθνική Πινακοθήκη.

Στα μισά της διαδρομής θα βρίσκονται οι δρομείς περίπου όταν θα περάσουν από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού Πατησίων 44.  
Στο δρόμο τους και η Πλατεία Ομονοίας, από τις παλαιότερες πλατείες της Αθήνας που  σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κλεάνθη και Σάουμπερτ. Επόμενη μεγάλη στροφή της διαδρομής υπό τους Στύλους του Ολυμπιείου Διός.

Ιστορικά και σύγχρονα στοιχέια της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και οι δρομείς των 5χλμ και 3 χλμ., ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα δεχθούν τη στήριξη του κόσμου που θα βρεθεί στο κέντρο της πόλης για να στηρίξει την προσπάθεια των δρομέων.

Το πρόγραμμα
08.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Αθήνας  
08.20 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND
 Λ. Βας. Σοφίας (στο ύψος της οδού Ριζάρη)
08.50 Εκκίνηση Αγώνα ΑΜΕΑ & Special Olympics (1000μ)
 Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος της οδού Ερμού)
10.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ 

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι