Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο στη 2η διεθνή Ναυτική έκθεση «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023»

Τα βαλκάνια έδωσαν δυναμικό παρόν!


Σε μία γιορτή της θάλασσας εξελίχθηκε η Διεθνής Ναυτική Έκθεση για το σκάφος, την αλιεία και τον θαλάσσιο τουρισμό, «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 - Sea & Tourism Expo» που διεξήχθη στα περίπτερα 13 και 15 της Δ.Ε.Θ., στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες εκθέτες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Τουρκία είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και, με κοινή συνισταμένη την αγάπη για τη θάλασσα, να τους ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το κλάδο και να πραγματοποιηθούν δεκάδες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση. «Η Ελλάδα είναι μία χώρα ταυτισμένη με τη θάλασσα. Με μεγάλη χαρά ενημερώθηκα ότι η Έκθεση, σε σχέση με πέρυσι, είναι διπλάσια. Έχει γίνει θεσμός και είναι απαραίτητη για τη Βόρεια Ελλάδα. Βοηθάει τον κλάδο και στηρίζει την οικονομία της περιοχής», τόνισε ο κ. Κελέτσης.

Αυτή τη χρονιά, η Έκθεση είχε βαλκανικό προσανατολισμό καθώς οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να αποτελέσει το ετήσιο ραντεβού των ανθρώπων που αγαπάνε τη θάλασσα για όλους τους κατοίκους των Βαλκανίων. Φιλοδοξία τους είναι να ενισχύσει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τον θαλάσσιο τουρισμό της Β. Ελλάδος και δεν είναι τυχαίο ότι οι φορείς της Θεσσαλονίκης την χαρακτήρισαν «οικονομικό πνεύμονα».

Στα εγκαίνια παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, η νέα δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, ολυμπιονίκες κ.α.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ημερίδες για την αλιεία και τον τουρισμό καθώς και σεμινάρια για το σκάφος, το υποβρύχιο ψάρεμα, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, σεμινάρια ναυτοσύνης καθώς και δύο μεγάλα συνέδρια, το πρώτο για τον Θαλάσσιο Τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα, και το δεύτερο για τις προοπτικές εξέλιξης της Επαγγελματικής αλιείας, με σημαντικούς εισηγητές.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού των φίλων της θάλασσας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Πρόκειται για την διπλή ναυτική έκθεση «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo», η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου 2024 στο MEC Παιανίας.

 

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

Pentelikon Marathon Trail Run - 3/12/2023

Pentelikon Marathon Trail Run - …

Δεκ 03, 2023 Rate: 0.00