Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτά είναι τα αθλήματα που προστέθηκαν για το 2028

 

Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ (άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα), το κρίκετ, το λακρός, το ποδόσφαιρο με σημαία και το σκουός εγκρίθηκαν από τη ΔΟΕ και θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη που θα γίνει στο Λος Άντζελες.

 


Με νέα αθλήματα θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι θα ενσωματωθούν το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ (άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα), το κρίκετ, το λακρός, το ποδόσφαιρο με σημαία και το σκουός.

Τα δύο τελευταία αθλήματα μπαίνουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη. 

Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ πρότεινε την παραμονή της άρσης βαρών στο πρόγραμμα, αντιθέτως με την πυγμαχία για την οποία αναμένεται νέα απόφαση. Ενώ στο Μοντέρνο Πένταθλο, το αγώνισμα της ιππασίας θα αντικατασταθεί από αγώνα τρεξίματος με εμπόδια. 

Κάθε διοργανώτρια πόλη έχει το δικαίωμα να προτείνει κάποια αθλήματα και τα συγκεκριμένα ήταν προτάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής «Λος Αντζελες 2028».

Tο κρίκετ, το οποίο απολαμβάνει τεράστια απήχηση στην Ινδία, ετοιμάζεται να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς αφού έχει εμφανιστεί μία φορά στους Αγώνες του 1900. Το λακρός ήταν ολυμπιακό άθλημα το 1904 και το 1908 ενώ παρουσιάστηκε ως άθλημα επίδειξης σε αρκετές ακόμα Ολυμπιάδες. Το μπέιζμπολ εμφανίστηκε σε αρκετούς προηγούμενους Αγώνες. Προστέθηκε στο πρόγραμμα του Τόκιο του 2020 αφού διακόπηκε το 2012 και το 2016. Το σόφτμπολ, έχει εμφανιστεί σε πέντε προηγούμενες εκδόσεις των Θερινών Αγώνων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, «η επιλογή αυτών των πέντε νέων αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αμερικανική αθλητική κουλτούρα και θα παρουσιάσει τα εμβληματικά αθλήματα των ΗΠΑ στον κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 μοναδικούς».

«Η ένταξή τους θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως», συμπλήρωσε ο Τόμας Μπαχ.

 

 

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

Pentelikon Marathon Trail Run - 3/12/2023

Pentelikon Marathon Trail Run - …

Δεκ 03, 2023 Rate: 0.00