Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού Μεσόγεια: Μία διοργάνωση που έγινε θεσμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια». Χιλιάδες παιδιά πήραν μέρος σε αγωνίσματα του στίβου, παρακολούθησαν δράσεις στον τομέα της επιστήμης, μυήθηκαν στην αλληλεγγύη, έπαιξαν και διασκέδασαν μέσα από εκδηλώσεις που προάγουν τον αθλητισμό. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου».

Την 1η ημέρα του Φεστιβάλ διεξήχθη το Διασχολικό Πρωτάθλημα των σχολείων της Ανατολικής Αττικής με τη συμμετοχή 15 σχολείων. Τη 2η ημέρα πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αττικής Κ14 και βραβεύτηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες από την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων που διακρίθηκαν σε διοργανώσεις τη χρονιά που πέρασε. Δίπλα στη νέα γενιά του αθλητισμού βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης. «Είχα τη χαρά να βραβεύσω ταλαντούχους αθλητές της Ανατολικής Αττικής για τις επιτυχίες τους αλλά κυρίως να θαυμάσω εκατοντάδες μικρά παιδιά που ήρθαν στη διοργάνωση για να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και να επιβεβαιώσουν εμφατικά ότι ο αθλητισμός και οι αξίες του είναι εδώ για κάθε ηλικία», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης διεξήχθησαν αγωνίσματα για παιδιά και για γονείς και συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, και τις δύο ημέρες η προσέλευση στον χώρο της διοργάνωσης ξεπέρασε τους 12.000 ανθρώπους. «Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μεσόγεια» ήταν μία καταπληκτική διοργάνωση με τεράστια συμμετοχή κόσμου που ήρθε να θαυμάσει τους αθλητές μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού για το 2024 με περισσότερες δράσεις για αθλητισμό, πολιτισμό και κοινωνική προσφορά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την εξαιρετική διοργάνωση», τόνισε ο εμπνευστής του Φεστιβάλ και βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

Το πρόγραμμα του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» περιλάμβανε αγωνίσματα του στίβου, πίστες μάχης, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες αλλά κι επιδείξεις πειραμάτων από το Ίδρυμα Ευγενίδου, Φορητό Πλανητάριο κ.α. «Η προσέλευση και η αγάπη του κόσμου έκαναν τη διοργάνωση θεσμό. Και εφέτος εκατοντάδες παιδιά μυήθηκαν στον κλασικό αθλητισμό, έπαιξαν και διασκέδασαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο του Οργανισμού δόκτορα Αντώνη Αυγερινό για την επί δύο ημέρες δωδεκάωρη υγειονομική κάλυψη και την εθελοντική ομάδα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ καθώς και του τμήματος εθελοντισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και, φυσικά, δεν μπορώ να μην αναφέρω στις ευχαριστίες μου τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγένιου Ευγενίδους κύριο Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη και το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος (ΚΕΤ) που προσέφεραν εξαιρετικές επιστημονικές δράσεις στα παιδιά του Φεστιβάλ», δήλωσε η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αριάδνη Δάδα.

Την εκδήλωση των βραβεύσεων των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της περιοχής των Μεσογείων παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Καραμέρος, ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου κ.α.
Το Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος, την Περιφέρεια Αττικής, τον Ε.Ε.Α., τον Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αθήνας και τους συλλόγους «Α.Ο. Δρομέας Βάρης», «Α.Ε. Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς» και «Παλλαευρεωτικός 1928» σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Mεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Admiral και το «Ζαγόρι». Υποστηρικτές ήταν η ΑΜΚΕ «Αιγαίας» και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν το Sportsfeed και το Sportime.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.festivalmesogeia.gr 

 

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

MYLOPOTAMOS RUN 2023 - 10/12/2023

MYLOPOTAMOS RUN 2023 - 10/12/202…

Δεκ 10, 2023 Rate: 0.00