11.000 δρομείς αποκλείστηκαν από τον Μαραθώνιο της Πόλης του Μεξικού για εξαπάτηση

Περισσότερο από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στον Μαραθώνιο της Πόλης του Μεξικού του 2023 αποκλείστηκαν!

Ο Μαραθώνιος της Πόλης του Μεξικού του 2023, που διεξήχθη την Κυριακή, επισκιάστηκε από ένα εκτεταμένο σκάνδαλο εξαπάτησης, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό περίπου 11.000 δρομέων επειδή δεν ολοκλήρωσαν την απαιτούμενη απόσταση στην καθορισμένη διαδρομή. Υπήρχαν 30.000 δρομείς στον αγώνα, οπότε αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο όλων των δρομέων έχουν αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αγώνα, αυτοί οι αποκλεισμοί προέκυψαν από δεδομένα παρακολούθησης, τα οποία αποκάλυψαν ότι ένας σημαντικός αριθμός δρομέων δεν διέσχιζε υποχρεωτικά σημεία ελέγχου που τοποθετούνταν κάθε 5 χιλιόμετρα στη διαδρομή. Αυτά τα σημεία ελέγχου προορίζονται να διασφαλίσουν ότι οι αγωνιζόμενοι καλύπτουν ολόκληρη τη διαδρομή και δεν καταφεύγουν σε «συντομεύσεις» στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το μετάλλιο ή τον επιθυμητό χρόνο.

Ξεκίνησε έρευνα μετά από πολυάριθμες καταγγελίες από άλλους αγωνιζόμενους που παρατήρησαν αθλητές να χρησιμοποιούν οχήματα, ποδήλατα και δημόσια μέσα μεταφοράς για να κόψουν «δρόμο».

Οι διοργανωτές του αγώνα εξέδωσαν επίσημη δήλωση στη Marca: «Το Αθλητικό Ινστιτούτο της Πόλης του Μεξικού ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στον εντοπισμό των περιπτώσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο XL Mexico City Telcel 2023 παρουσίασαν αντιαθλητική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα και οι χρόνοι εγγραφής τους θα ακυρωθούν. ”

Ο μαραθώνιος κατέχει χρυσή διαπίστευση από το World Athletics και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αγώνες στη Λατινική Αμερική, προσελκύοντας σχεδόν 40.000 συμμετέχοντες ετησίως. Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση μαζικής εξαπάτησης στην ιστορία του αγώνα. Το 2018, ο μαραθώνιος απέκλεισε περισσότερους από 13.000 δρομείς που είχαν «κλέψει» σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την πρόκριση της τελευταίας στιγμής για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης 2019.

Πηγή: CanadianRunning

 

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

15ο Greece Race for the Cure® - Οι εγγραφές άνοιξαν

15ο Greece Race for the Cure® - …

Σεπ 30, 2023 Rate: 0.00