Ιστορικό γεγονός: Aγώνας 300km στη Γαλλία, αποκτά τον πρώτο του νικητή

Ένας καθηγητής γυμναστικής και ένας δρομέας υπεραποστάσεων ολοκλήρωσαν την ορεινή διαδρομή σε 71 ώρες, ενώ πέντε δρομείς ολοκληρώνουν τον αγώνα σε λιγότερο από 80 ώρες.


Οι πέντε πρώτοι δρομείς που ολοκλήρωσαν τον αγώνα είναι οι: Sébastien Raichon, Mickaël Berthon, Albert Herrero Casas, Benoit Bachelet, Nicolas Moyroud Pic: Screenshot / Chartreuse Terminorum.


Ένας από τους πιο εξαντλητικούς αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο έχει επιτέλους νικητή, αφού ένας Γάλλος καθηγητής γυμναστικής πέρασε τη γραμμή τερματισμού μετά από σχεδόν τρεις ημέρες τρεξίματος.


Το Chartreuse Terminorum, έχει διεξαχθεί πέντε φορές, ωστόσο πριν από το πρωί της Δευτέρας (19 Ιουνίου), κανένας αθλητής δεν είχε ολοκληρώσει τη συνολική διαδρομή. Παρόλα αυτά όμως, η φετινή διοργάνωση είδε πέντε δρομείς να ολοκληρώνουν τον πλέον απαιτητικό αγώνα. Ο συνδυασμός του τέλειου καιρού και του συλλογικού πνεύματος ώθησε τους δρομείς στη γραμμή τερματισμού.

Ο Sébastien Raichon, εκτός από καθηγητής γυμναστικής είναι και ένας από τους καλύτερους δρομείς υπεραποστάσεων στον κόσμο, έχοντας στο ενεργητικό του πάρα πολλούς αγώνες.


Αν και ο αγώνας έχασε τον τίτλο του που κρατούσε μέχρι σήμερα ως ο «αγώνας που δεν έχει ολοκληρωθεί ποτέ» ωστόσο ο διοργανωτής Benoît Laval ψάχνει ήδη τρόπους για να τον κάνει «λίγο πιο δύσκολο την επόμενη χρονιά».

Πέντε γύροι σε 80 ώρες
Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει «τα όρια του δυνατού», είπε ο διοργανωτής. Παίρνει έμπνευση από τον υπερμαραθώνιο Barkley των ΗΠΑ, στον οποίο οι δρομείς τρέχουν σε 60 ώρες μια απόσταση 100 μιλίων μέσα από το δάσος του Τενεσί.


Αντίστοιχα ο αγώνας Chartreuse Terminorum βλέπει τους δρομείς να ολοκληρώνουν πέντε γύρους μιας διαδρομής 60 χιλιομέτρων που πραγματοποιείται γύρω από ένα απομονωμένο μοναστήρι στα υψίπεδα Chartreuse, με χρονικό όριο ολοκλήρωσής τους τις 80 ώρες (λίγο κάτω από τρεισήμισι ημέρες).


Ως εκ τούτου, οι δρομείς έχουν λίγο χρόνο για ύπνο ή ξεκούραση κατά τη διάρκεια του αγώνα, που περιλαμβάνει τρέξιμο τη νύχτα μέσα στο δάσος, διασχίζοντας βραχώδη εδάφη χωρίς καθαρά μονοπάτια.

Η διαδρομή του αγώνα δεν έχει μαρκαριστεί και οι δρομείς δεν έχουν GPS καθώς δεν τους επιτρέπεται, ενώ τους δίνεται μόνο ένας χάρτης για πλοήγηση.


Παράλληλα με το τεράστιο μήκος της διαδρομής – το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 300 km – οι δρομείς θα σκαρφαλώσουν για απόσταση 25 km κατά τη διάρκεια των πέντε γύρων, καθώς το έδαφος είναι κακοτράχαλο και λοφώδες.


Μόνο 12 από τους 38 συμμετέχοντες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τρεις γύρους πριν αποσυρθούν. Ο περσινός αγώνας είδε μόνο έναν δρομέα να επιχειρεί τον τέταρτο γύρο, ωστόσο φέτος είδαν τους τρομερούς πέντε δρομείς να ολοκληρώνουν όλον τον αγώνα πριν από την προθεσμία των 80 ωρών.

Μαζί με τον «νικητή» κ. Raichon, οι άλλοι νικητές περιλάμβαναν πολύ καλούς δρομείς από τη Γαλλία και την Ισπανία, καθώς και έναν πρώην Γάλλο παίκτη του χόκεϊ στον πάγο Benoît Bachelet, ο οποίος συμμετείχε και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002.
«Έχω επίγνωση των ικανοτήτων μου και είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι είναι δυνατό να τερματίσουν σε αυτόν τον αγώνα», είπε πριν την εκκίνηση του αγώνα, αποδεικνύοντας όμως ότι τελικά έκανε λάθος εκτίμηση.

Και ποιο είναι το έπαθλο για τον τερματισμό του αγώνα;
Οι νικητές έχουν τα ονόματά τους χαραγμένα σε ένα ξύλινο τρόπαιο! Να σημειωθεί ότι το τρόπαιο κατασκευάστηκε το απόγευμα της Κυριακής, όπου τελικά φαινόταν πολύ πιθανό ότι κάποιος θα ολοκληρώσει τελικά τον αγώνα.

«Είναι σύμφωνο με το πνεύμα αυτού του αγώνα να μην προσφέρουμε τίποτα παραπάνω πέρα από την είσοδο του Chartreuse Terminorum στην παγκόσμια αθλητική ιστορία … Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο διοργανωτής κ. Laval.


Ο αγώνας έχει μερικές ακόμα "ιδιαιτερότητες": κοστίζει μόνο 3 € (σε αντίθεση με άλλους αγώνες παγκοσμίου φήμης) και κάθε συμμετέχων πρέπει να φέρει ένα μπουκάλι αλκοόλ από τον τόπο καταγωγής του.

Πηγή: The Connetcion

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

15ο Greece Race for the Cure® - Οι εγγραφές άνοιξαν

15ο Greece Race for the Cure® - …

Σεπ 30, 2023 Rate: 0.00