Το πιο… χαλαρό 100άρι από Σομαλή σπρίντερ που έγινε viral και σκάνδαλο μαζί! (video)

Ο υπουργός Αθλητισμού της Σομαλίας ζήτησε δημόσια συγγνώμη την Τετάρτη και διέταξε την αναστολή της προέδρου της εθνικής ομοσπονδίας στίβου, αφού μια φαινομενικά απροπόνητη αθλήτρια σπρίντερ εκπροσώπησε την αφρικανική χώρα στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες στην Κίνα και χρειάστηκε περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα για να τερματίσει έναν αγώνα 100 μέτρων.


Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Mohamed Barre Mohamud είπε ότι το υπουργείο του δεν γνώριζε πώς επιλέχθηκε η 20χρονη Nasra Abukar Ali για να αγωνιστεί στα 100 μέτρα γυναικών στους μαθητικούς αγώνες στο Chengdu και να εκπροσωπήσει τη Σομαλία.


Το υπουργείο κυκλοφόρησε ξεχωριστή δήλωση που ζητά από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Σομαλίας να αναστείλει την πρόεδρο της εθνικής ομοσπονδίας στίβου Khadija Aden Dahir εν μέσω ισχυρισμών ότι η Nasra Abukar ήταν συγγενής της και ότι της δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στους αγώνες.


Το πανεπιστημιακό σωματείο της Σομαλίας από την άλλη είπε ότι δεν είχε στείλει κανέναν δρομέα στην Κίνα ως μέλος επίσημης σομαλικής ομάδας.


Ένα βίντεο με το οδυνηρά αργό τρέξιμο από τη Nasra Abukar κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Mohamud είπε ότι η παρουσία της ήταν ντροπιαστική για τη Σομαλία.


Στον προκριματικό της αγώνα, η Nasra Abukar έμεινε υπερβολικά πίσω από τις άλλες δρομείς και τερμάτισε περίπου 10 δευτερόλεπτα μετά τον νικητή. Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Mohamed Barre Mohamud ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κούρσα, ήταν ντροπιαστική για τη Σομαλία.


Το πανεπιστημιακό σωματείο της Σομαλίας δήλωσε ότι δεν είχε στείλει κανέναν δρομέα στην Κίνα ως μέλος επίσημης σομαλικής ομάδας.

Πηγή: The Guardian

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

15ο Greece Race for the Cure® - Οι εγγραφές άνοιξαν

15ο Greece Race for the Cure® - …

Σεπ 30, 2023 Rate: 0.00