Είναι επίσημο! Τελικά εγκρίθηκε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Μαραθωνίου 92 ετών

Η Mathea Allansmith κατέχει πλέον το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα που έχει ολοκληρώσει μαραθώνιο.


Τον Δεκέμβριο του 2022, η 92χρονη Mathea Allansmith πέρασε τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Χονολουλού και έγινε η γηραιότερη γυναίκα που ολοκλήρωσε ποτέ αγώνα 26,2 μιλίων. Ξεπέρασε την πρώην κάτοχο του ρεκόρ, Harriette Thompson, για περισσότερους από τρεις μήνες. Μισό χρόνο αργότερα, μετά από μια ενδελεχή διαδικασία επικύρωσης, τα Ρεκόρ Γκίνες έδωσαν την έγκρισή τους, κάνοντας το ρεκόρ της πλέον επίσημο.


Η Allansmith, 93 ετών πλέον, τρέχει έξι ημέρες την εβδομάδα όλο το χρόνο, διατηρώντας έναν σύνολο 36 εβδομαδιαίων μιλίων περίπου, ακόμη και στις διακοπές, και αυξάνοντας σταθερά τα χιλιόμετρά της περίπου 18 εβδομάδες πριν από έναν μαραθώνιο.


Η συνταξιούχος γιατρός ζει στην Κολόα της Χαβάης και δεν ξεκίνησε το τρέξιμο μέχρι τα 46 της χρόνια, αφού ένας συνάδελφός της της πρότεινε να τρέχει δύο μίλια την ημέρα. «Ξεκίνησα το τρέξιμο το 1977 και ερωτεύτηκα την αίσθηση της άσκησης έξω στη φύση», είπε στο GuinnessWorldRecords.com. Αποδίδει την υψηλή ποιότητα ζωής της στον υγιεινό τρόπο ζωής που κάνει, στο τρέξιμο και ενώ η αντοχή της έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό που έχει ανά πάσα στιγμή. «Βλέπω την άμεση σχέση μεταξύ κίνησης και υγείας», είπε.


Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης του 1982 ήταν η πρώτη της εμπειρία σε αγώνες 26,2 μιλίων, αλλά ο Μαραθώνιος της Χονολουλού είναι ο αγαπημένος της, εν μέρει επειδή οι διοργανωτές του αγώνα δεν έχουν χρονικό περιορισμό, επομένως ακόμη και οι πιο αργοί δρομείς έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη διαδρομή.


«Είναι ένας από τους καλύτερα οργανωμένους αγώνες», είπε στο Guinness. "Ο φανταστικός τρόπος εγγραφής, η οργάνωση και η διαχείριση της διοργάνωσης με κάνουν να συμμετέχω με πολύ χαρά."


Την ημέρα του παγκόσμιου ρεκόρ της, τα έξι παιδιά της Allansmith της έκαναν έκπληξη φορώντας ασορτί μπλουζάκια που επιβράβευαν το επίτευγμα της μητέρας τους. «Ένιωσα μια τεράστια αίσθηση ολοκλήρωσης και χαράς», είπε στον Guinness.

Ο Allansmith σχεδιάζει να συνεχίσει να τρέχει σε μαραθώνιους για όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί, και ελπίζει να κατακτήσει μερικά ακόμα παγκόσμια ρεκόρ στην πορεία, για άλλες αποστάσεις όπως ο μαραθώνιος 10 χιλιομέτρων και Ημιμαραθώνιος.

Με λίγα λόγια ... ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις το τρέξιμο! 

Πηγή: Runner's World

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

15ο Greece Race for the Cure® - Οι εγγραφές άνοιξαν

15ο Greece Race for the Cure® - …

Σεπ 30, 2023 Rate: 0.00