Είναι τα extreme sports για όλους;

Οι αθλητές της Red Bull που ξεπερνούν τα όρια και το extreme πνεύμα του Red Bull Showrun by ALUMIL.


Τα extreme sports θεωρούνται συχνά ο «κλάδος» των ριψοκίνδυνων και τολμηρών. Ωστόσο, στον κόσμο της Red Bull, όπου οι αθλητές επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τα όρια, αυτό το κυνήγι της αδρεναλίνης γίνεται πιο δελεαστικό, πιο κατανοητό και εν τέλει πιο προσιτό.


Σκεφτείτε την Rhiannan Iffland, την Αυστραλή, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια στο Red Bull Cliff Diving World Series, που γράφει ιστορία κάνοντας καταδύσεις από γκρεμούς. Η Iffland εκτελεί βουτιές από ύψος έως και 20 μέτρων, συνδυάζοντας τολμηρό θάρρος με επιδέξια ακροβατικά. Η ιστορία της Iffland - από την είσοδο ως αναπληρωματικής στους αγώνες έως την κατάκτηση του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας - αποτελεί ξεκάθαρη υπενθύμιση ότι για να πετύχεις στα extreme sports δεν χρειάζεται μόνο να μην νιώθεις φόβο αλλά και να κρύβεις μέσα σου ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα.


Στη συνέχεια, έχουμε τον Luke Aikins, τον «μαέστρο» της ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο που έχει κάνει base jumping από απίστευτα ύψη. Ο Aikins, έγινε μάλιστα ο πρώτος άνθρωπος που έκανε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο ή wingsuit από ύψος 25.000 ποδιών. Τα κατορθώματά του αναδεικνύουν όχι μόνο το υπερθέαμα που προσφέρουν τα extreme sports, αλλά και τον σχολαστικό σχεδιασμό που απαιτεί η εκτέλεσή τους.


Την τρομερή τριάδα συμπληρώνει ο Johny Salido, ο Μεξικανός ποδηλάτης freerider που «χορεύει» με τον κίνδυνο σε μερικά από τα πιο απαιτητικά εδάφη του κόσμου. Οι τολμηρές καταβάσεις του Salido, που συχνά αποτυπώνονται σε εκπληκτικά πλάνα, ενσαρκώνουν την ελευθερία, τη δημιουργικότητα και το πάθος που βρίσκεις στην καρδιά των extreme sports.


Οι παραπάνω αθλητές της Red Bull λειτουργούν ως πρωτοπόροι στα αντίστοιχα αθλήματα τους αλλά είναι, τα extreme sports πραγματικά για όλους; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι!


Τα extreme sports είναι για εκείνους, που είναι αρκετά τολμηροί ώστε να αμφισβητήσουν το συνηθισμένο, εκείνους που είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν τα όριά τους και τελικά, για εκείνους που τολμούν να ονειρεύονται.


Όσο πλησιάζουμε στο Red Bull Showrun by ALUMIL τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία εκδήλωση που διακατέχεται από αυτό ακριβώς το πνεύμα. Μπορεί να είναι ένα υπερθέαμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά όπως και στην περίπτωση των extreme sports, αναδεικνύει την αγάπη για την αδρεναλίνη, τη συγκίνηση της ώθησης των ορίων και την σύνδεση διαφορετικών κοινοτήτων μέσω ενός κοινού πάθους.

-

  

 

 

 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

15ο Greece Race for the Cure® - Οι εγγραφές άνοιξαν

15ο Greece Race for the Cure® - …

Σεπ 30, 2023 Rate: 0.00