Η One Team-BKT Legacy Project παρουσίασε στο κοινό τα δύο ανακαινισμένα γήπεδα μπάσκετ στο κέντρο της Αθήνας

Την προηγούμενη Τρίτη τα Πατήσια γιόρτασαν την ανακαίνιση δύο γηπέδων μπάσκετ, χάρη στο One Team-BKT Legacy Project.

Το Project Legacy είναι μια συνεργασία μεταξύ της BKT, της Ινδικής Πολυεθνικής Εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή ελαστικών Off-Highway, και του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague Basketball, με τίτλο «One Team», μαζί με τον ιδρυτικό παράγοντα της, την Turkish Airlines. Ο στόχος του Legacy Project, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», είναι να βελτιώσει τη ζωή κυρίως των νέων αλλά και των ανθρώπων που κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την κοινωνία, παρέχοντάς τους καλύτερες εγκαταστάσεις για να παίζουν μπάσκετ.

Αποστολή της «One Team» είναι να χρησιμοποιήσει το μπάσκετ ως μέσο θετικής κοινωνικής επίδρασης στη κοινότητά. Η πρωτοβουλία Legacy Project στα Πατήσια, προωθεί βασικές αξίες του αθλητισμού όπως η συνεργασία και ομαδικότητα, οι υγιεινές συνήθειες και η κοινωνική ένταξη.

Στα εγκαίνια των ανακαινισμένων γηπέδων του Αθλητικού Κέντρου 537 στα Πατήσια, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Euroleague Basketball, της BKT και του Δήμου Αθηναίων. Πιο συγκεκριμένα, η Lucia Salmaso, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BKT Europe, ο Κίμων Στέφος, Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικών Συνεργασιών και Αδειών από τη Euroleague Basketball, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, πρεσβευτής της Euroleague Basketball.

«Είναι μεγάλη τιμή για τη Euroleague Basketball να επιστρέφει στην Αθήνα για να εγκαινιάσει αυτά τα νέα γήπεδα στην περιοχή των Πατησίων», δήλωσε ο κος. Στέφος. Επίσης, προσέθεσε τα εξής: «Τα γήπεδα αυτά αποτελούν μια μικρή μόνο απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει το One Team - BKT Legacy Project. Ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτό το έργο θα είναι ωφέλιμο για την κοινότητα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την BKT για άλλη μια φορά που μας στηρίζει σε πρωτοβουλίες όπως αυτές».

«Οι δραστηριότητες της BKT ξεπερνούν κατά πολύ την παραγωγή ελαστικών. Δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους, σε κάθε στιγμή τους, ακόμη και σε στιγμές διασκέδασης, μέσω του αθλητισμού», δήλωσε ο κος. Salmaso, εξηγώντας παράλληλα ότι «Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας, να αναγνωριστούμε ως μια εταιρεία που νοιάζεται για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Αυτό το έργο στην Αθήνα δείχνει ότι η δέσμευσή μας είναι πραγματική και απτή, ότι οι αξίες στις οποίες πιστεύουμε, όπως η κοινωνική ένταξη, ο σεβασμός και η συνεργασία, είναι αξίες οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην πρόοδο της κοινότητας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με την One Team, προκειμένου να προσθέσουμε αξία και να συνεισφέρουμε πραγματικά στις τοπικές κοινωνίες».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως «Το “Υιοθέτησε την Πόλη σου” είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο ενισχύει την κοινοτική δέσμευση και βελτιώνει τη συνολική ευημερία των Αθηναίων. Όλοι οι τομείς της κοινωνίας ενώνονται και συνεργάζονται ενεργά για να γίνει η Αθήνα μια πιο φιλική, βιώσιμη και ανθεκτική πόλη. Ευχαριστώ τη Euroleague Basketball και τη BKT για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους στην ανακαίνιση δύο αγαπημένων γηπέδων μπάσκετ στη γειτονιά των Πατησίων. Τα παιδιά της Αθήνας έχουν τώρα ακόμη δύο υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για να διασκεδάσουν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, παράλληλα, είπε ότι «Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν μαζί» ενώ προσέθεσε ότι είναι πολύ χαρούμενος και υποστηρίζει ολόψυχα αυτή την πρωτοβουλία. Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα ειδικό τουρνουά 3x3 με ειδικούς κανόνες χωρίς αποκλεισμούς, οι οποίοι ορίζουν ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να πετύχει διαδοχικά καλάθια και ότι και οι τρεις παίκτες πρέπει να αγγίξουν τη μπάλα πριν ένας από αυτούς σουτάρει. Στο τουρνουά συμμετείχαν οκτώ ομάδες, αποτελούμενες από δύο αγόρια και δύο κορίτσια η κάθε μια, από κοντινές γειτονιές.

Η ανακαίνιση του γηπέδου σηματοδοτεί τη δεύτερη έκδοση του έργου One Team- BKT Legacy Project. Πέρυσι, τα πρώτα τέτοια γήπεδα άνοιξαν στην Κωνσταντινούπολη.

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

Αποτελέσματα