Υψηλού επιπέδου τελικός και 12η θέση για την Στεφανίδη

Την 12η θέση ανάμεσα σε 14 αθλήτριες, που μετείχαν στον τελικό του επί κοντώ κατέλαβε η Γεωργία Στεαφνίδη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Γιουτζίν, με καλύτερο άλμα στα 3,95 μέτρα.

Η ελληνικά γνώριζε εξαρχής πως…η υπόθεση διάκριση σε αυτόν τον τελικό δεν ήταν εύκολη, δεδομένο του ότι επιδόσεις της δεν κυμαινόταν πάνω από τα 4,20 μέτρα. Η Στεφανίδη κατάφερε να βρεθεί κοντά στα άλματα που σημείωσε στη διάρκεια της θερινής σεζόν και να κλείσει ικανοποιητικά μια ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνη χρονιά.

Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε φέτος την πρώτη της σεζόν στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, σε μια μεταβατική για εκείνη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας προσπάθησε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της απαιτητικής καθημερινότητας της. Η 19χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,70 μ., όπου έκανε ένα άκυρο άλμα, ξεπέρασε τα 3,95 μ.με την πρώτη και απέτυχε στα 4,10 μέτρα.

Νικήτρια του εξαιρετικά αμφίρροπου και υψηλού επιπέδου τελικού ήταν η Ρωσίδα Αλένα Λουτκόβσκαγια, που με 4,50 μ. αποτελεί τη νέα κάτοχο του ρεκόρ αγώνων, δεύτερη με ρεκόρ Ηπείρου η Αμερικανίδα Ντισάιρ Φρέιερ (4,45 μ.) και τρίτη με εθνικό ρεκόρ η Νεοζηλανδή Ελίσα ΜακΚάρτνει (4,45 μ.). Οι οχτώ από τις 14 αθλήτριες του τελικού έκαναν κάποιο ρεκόρ.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι