Συνέχεια με τελικό στο επί κοντώ και Γεωργία Στεφανίδη

Τα ξημερώματα Παρασκευής (04.00) είναι το δεύτερο ελληνικό ραντεβού με τελικό στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων.

Η Γεωργία Στεφανίδη έχοντας εμπειρία από ανάλογη διοργάνωση τόσο στην κατηγορία των Νεανίδων, όσο και των κορασίδων, που έχει μια τέταρτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση του προκριματικού και να διεκδικήσει την  καλύτερη δυνατή θέση στον τελικό του επί κοντώ.

Το έργο της αθλήτριας είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς το επίπεδο είναι υψηλό, με τις 11 από τις 14 μετέχουσες να έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4,20 μέτρα. Η νεαρή ταξίδεψε στο Γιουτζίν έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της στη διάρκεια της θερινής σεζόν, γνωρίζοντας όμως πως είναι καλά και ήταν θέμα χρόνου να βγάλει μια επίδοση στις δυνατότητες της. Κάτι που τελικά έγινε στον προκριματικό του αγωνίσματος. Αν στον τελικό καταφέρει να βελτιώσει τα 4,00 μ. και να προσεγγίσει τα 4,12 μ., που είναι το ρεκόρ της από το χειμώνα θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα.

Στην διαδικασία του προκριματικού ρίχνονται σήμερα άλλοι δύο αθλητές μας. Στον Β΄ προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας θα πάρει μέρος η Ελευθερία Τερζάκη (21.20), που θα προσπαθήσει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (48.95 μ,.), προκειμένου να βρεθεί όσο υψηλότερα στην κατάταξη. Το όριο συμμετοχής στον τελικό έχει οριστεί στα 52,00 μέτρα. Στο επί κοντω των ανδρών ο Βαλεντίνος Νταμοτσίδης (20.25) μετέχει στο Α΄ γκρουπ και προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό χρειάζεται να είναι ή μέσα στους 12 πρώτους ή αν και εφόσον ο πήχης φτάσει ως το όριο να ανέβει πάνω από τα 5,25 μέτρα

Οι αθλήτριες του τελικού και οι φετινές τους επιδόσεις
Βέρνερ (Σουηδία) 4,40 μ.
Φιλίπ (Αυστραλία) 4,25 μ.
Σαντοβνίκοβα (Ρωσία) 4,30 μ.
Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4,12 μ.
Εσελάρ (Ολλανδία)  4,10 μ.
Ντράξλερ (ΗΠΑ) 4,25 μ.
Λουτκοβσκάγια (Ρωσία) 4,50 μ.
Κολ (Εσθονία) 4,20 μ.
ΜακΚάρθι (Ν. Ζηλανδία) 4,40 μ.
Φρέιερ (ΗΠΑ) 4,42 μ.
Κένεντι (Αυστραλία) 4,30 μ.
Σιχάνοβα (Τσεχία) 4,35 μ.
Λαμπέλα (Φιλανδία) 4,10 μ.
Γκουιλόν –Ρομαρίν (Γαλλία) 4,20 μ

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-